Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy hordhatom a Dr. -t?
Kötőjeles a nevünk, a férjemé van elől.
Ha simán elé van írva, akkor hogy derül ki, ki a Dr.?
Ő is felveheti ezek szerint?
Köszönöm szépen!
29-es: fura, én nem kaptam ilyen levelet, és soha egy frissen ledoktorált ismerősömtől sem hallottam, hogy kapott volna - pedig épp elég ilyen embert ismerek. Elég abszurdnak tartanám, ha "köteleznék" erre az embert...
Nem hiszem, hogy "kötekedő hülye" lenne, akinek más a véleményed, mint neked. Én sem írattam át semmit, a szakmai névjegykártyámra ráírtam a PhD-t, de amúgy csak hivatalos levelezésben használom, szóban soha. Ez nem jelenti azt, hogy nem vagyok "büszke" rá, mert igenis sok munka van benne, de ettől nem leszek jobb ember - legfeljebb jobb szakember:)) - bár az sem biztos...
Sokan "figyelmezettek", írassam át a nevem, mert "előnyt" jelent, de erre mindig azt mondtam, hogy aki ez alapján ítél meg, azzal úgysem lenne részem túl magvas beszélgetésben...
A kérdezőhoz: Dr. Kovács-Kiss.... Ebből szerintem egyértelmű, hogy te vagy Dr., mert a kettőzött vezetéknév egy "egységnek" számít, és mindkettő rád vonatkozik.
Nem döngöltük, csak leírtuk, de fogalmazhattam volna úgy is, hogy ha ennyire fontos, és így tud tekintélyt szerezni magának, mert máshogy nem megy..de nem így fogalmaztam.. :)
én sem kaptam papírt, és a kutya se kötelezett rá.
Azt, hogy ki milyen Dr. és mikor köteleznek, azt nem tudom.
Ha valaki ügyvédjelölt, akkor kötelezik a név felvételére, különben nem kerülhet a névjegyzékbe. Én is jogász Dr. vagyok, a közigazgatásban dolgozom, engem sem a diplomám megszerzésekor, sem a szakvizsga letételekor nem köteleztek, hogy vegyem fel a Dr.-t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!