Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy hordhatom a Dr. -t?
Kötőjeles a nevünk, a férjemé van elől.
Ha simán elé van írva, akkor hogy derül ki, ki a Dr.?
Ő is felveheti ezek szerint?
Köszönöm szépen!
Van néhány orvos ismerősöm, vannak közöttük, akik nem igazán hordják a Dr jelzést a nevük mellett, mert úgy is tudja róla mindenki, hogy orvos. Esetleg gondold át, hogy negatívan érintené-e a karriered bármilyen részét, ha nem lenne kint a Dr. titulus.
Ha ragaszkodsz hozzá, az is érthető. Ebben az esetben szerintem simán elé rakhatod, tehát Dr. Kovács-Kiss Jolán. Az ilyen "megkülönböztető jelzések" nyelvtanilag nem képezik részét a vezeték vagy családi névnek, így nem hiszem, hogy kötőjeles névnél ez bármilyen fennakadást okozna bárhol.
Vagy harmadik lehetőségként nevet változtathatsz, talán az nem egy olcsó mulatság.
Szia!
Ha Te leszel a Dr. akkor Dr. Kovács-Kiss Edit leszel az avatás (hivatalosan a személyibe jegyzés) után, míg a férjed marad Kovács-Kiss Tamás.
Én "csak" a férjem vezetéknevét (legyen a Kovács) vettem fel, de dr. vagyok én is. A vezetéknevem dr. Kovács, a férjemé ugye ugyanez de dr. cím nélkül.
Nálunk a férjem a Dr. Én is kötőjelesen vettem fel a nevét,de már bánom.Mert mindenki azt hiszi én vagyok a Dr.,pedig nem!!A nevem: Dr.Kiss-Szabó Mónika
A férjem Dr.Kiss Péter. Így mindig csak az értelmetlenkedés megy... :/ , hogy most akkor melykünk a doktor...
Ahhoz képest, hogy doktor vagy, itt tépelődsz GYK-n, ahelyett, hogy bemennél a hivatalba, és megkérdeznéd.
Az is elgondolkodtató, hogy a dr. titulus fontosabb neked, mint a férjed neve.
Hát a "déer"-rel nem adnak IQ-t is.
Kötőjeles a nevem, a férjemé nem, ő nem változtatott nevet.
Nálunk is a férjem vezetékneve került előre, én vagyok a Dr.
Eddig egy alkalommal kérdezték meg tőlem, hogy melyikünk a Dr, mindenki másnak egyértelmű volt, hogy én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!