Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit tennetek ha a felesegetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennetek ha a felesegetek nem akarna dolgozni menni?

Figyelt kérdés
A hazassag 10 eve tart. A ferj bar ket gyereket akart belement abba hogy legyen egy harmadik gyerek is mert a feleseg arra vagyott. Ugy volt megbeszelve hogy a gyerek harom eves koraban dolgozni kezd azert mert ennyi ember kiadasat a ferj munkaja mar nem igazan fedezi hetvegen is dolgozik. A feleseg erre kijelenette hogy o inkabb szulne meg egy gyereket amire mar vegkepp nincs meg az anyagi lehetoseg. Mit tennel ebben a helyzetben?
2014. szept. 29. 10:54
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
55%

Mit tennénk? Az attól függ, miben állapodtatok meg előre. Gondolom, mikor egy pár összekötni készül az életét, kitérnek ezekre a dolgokra. Mivel nálatok nem egyeznek a vélemények, már eleve el lett cseszve a dolog. Valaki sérülni fog, megalkudni, tűrni és nem fog sokáig tartani.

Az én feleségem is háztartásbeli, felőlem vissza mehet dolgozni, de neki jó így és nekem is. Otthon dolgozik eleget. Aki én vagyok kívül- belül, az neki is köszönhető. A meleg ételnek, a tiszta ruháknak és hogy nem házunk van, hanem otthonom. A gyerekeinket neveli, hiába vannak a nagyok 4ig-fél 5ig suliban. Ő logisztikázik, tartja fejben a gyerekek dolgait. 4 gyermeket nevelünk és az én feladatom, hogy ehhez az anyagi dolgokat előteremtsem. Nem muszáj, de akkor nincs ez ami most van, amit imádok. Volt időszak, mikor 3 munkahelyem volt emiatt, de megoldottuk.

De ha te nem így gondolkozol, ha neked nem munka, amit otthon végez (az, hogy főz-e, az kit érdekel), akkor ne csinálj neki még egy gyereket. Hogy kell az ő fizetése is az csak egy kamu. Magadnak is. Sosem fog annyival többet kapni, ami megérné. De nem ismerlek benneteket. Ne menj bele olyanba, amit nem szeretnél. Azt hiszem bunkó leszek, de nektek nem tart sokáig ez a kapcsolat, akkora érdekellentéttel. Mégis kívánom a legjobbakat!

2014. szept. 29. 15:09
 32/54 anonim ***** válasza:
46%
Hogy lehet egy hazimunkat a munkahellyel osszehasonlitani? Kerdezo igazad van nem a hazimunkabol fozesbol el meg a csalad hanem a munkabol kapott fizetesbol. Eletbiztositas? Nagyon nem szimpatikus nekem ez a masik emberen valo eloskodes, meg a segelyezes.
2014. szept. 29. 15:43
 33/54 anonim ***** válasza:
31%
Mellesleg a valast javasoloknak: semmivel se lenne elobbre a ferj, mivel perkalhatna a tetemes gyerektartast, amivel gyakorlatilag tovabbra is neki kene eltartani a csaladot.
2014. szept. 29. 15:51
 34/54 anonim ***** válasza:
71%

32esnek. Abszolút nem kötekedés, csak érdekel a véleményed. Bár szerintem a házimunka simán vetekszik a munkahellyel és óriási társadalmi probléma, hogy az otthoni munka nincs jobban megbecsülve.

Szerinted egy anya aki otthon van 2 gyerekkel(tegyük fel, nincs mindkettő fél 4ig suliban-oviban), neveli őket és háztartást vezet, viszi-hozza őket, ovi, tanítgatja, különóra, főzés, szülői, vásárlás minden apró dolgukat a fejében tartja (orvos, ruhák, szükségletek) és pluszban csillog- villog a lakás annak a nőnek a munkája nem egyenértékű a férjével, aki munkahelyen dolgozik??? Jól értem?

Szerinted aki otthon van, az berak egy mosást, mert ugye a mosógép kimossa, főz 2 napra és ennyi? ennyiből áll egy otthon megteremtése? Mert akkor teljes szívemből sajnállak, ha minderre igen a válaszod.

Aztán ne sírjanak az emberek, hogy milyen a mai fiatalság. Milyen lenne, ha az anya nem tud leülni se tanulni, se foglalkozni vele, mert 6ra esik haza a melóbol, vacsit készít és akkor mos- tereget. Ritka mint a fehér holló, hogy azokban a családokban,a hol mindkét fél dolgozik, ott a háztartás is feleződik.

2014. szept. 29. 17:29
 35/54 anonim ***** válasza:
57%

Szerinted egy anya aki otthon van 2 gyerekkel(tegyük fel, nincs mindkettő fél 4ig suliban-oviban), neveli őket és háztartást vezet, viszi-hozza őket, ovi, tanítgatja, különóra, főzés, szülői, vásárlás minden apró dolgukat a fejében tartja (orvos, ruhák, szükségletek) és pluszban csillog- villog a lakás annak a nőnek a munkája nem egyenértékű a férjével, aki munkahelyen dolgozik???

Akkor nézzük:neveli öket?Akkor a dolgozo nök nem nevelik a gyerekeiket?hàztartàst vezet:a dolgozo nök nem vezetik a hàztartàst?ovi:ha jol tudom, ott nem az anyuka van velük, a különoràt sem ö tartja.bevàsàrlàs?ezt a dolgozo nök a munka utàn szoktàk elintézni,a hozàs-vivést is megoldjàk a dolgozo szülök.Szülöi értekezlet pedig kéthavonta egyszer van talàn?A ruhäkat, orvost stb. is fejben tartjàk a dolgozo nök is.

Nem-nem, itt csak arrol van szo, hogy büdös a munka!

2014. szept. 29. 17:35
 36/54 anonim ***** válasza:
85%
A hazimunkat rengeteg no es ferfi megcsinalja munka mellett.Olyan emberhez kell menni akivel lehet osztozni rajta. Most oszinten mit lehet mindennap otthon csinalni? Takaritani,fozni vagy mit, elvinni a gyereket oviba? A legtobb no nem 12 oras munkat vegezz. Ugyhogy nekem nem egyenerteku mert a hazimunkabol nem elsz meg. Megis hogy kellene jobban megbecsulni fizetest adni mint annak aki dolgozik vagy hogy?
2014. szept. 29. 17:41
 37/54 anonim ***** válasza:
50%

Nézed azért mert más véleményen vagy, ami nem baj, ha ehhez találsz társat, az nem azt jelenti, hogy másnak büdös a munka. Csak máshogy látja, megteheti, így jobban érzik magukat stb.

Senki nem mondta, hogy ezt a dolgozó nők nem csinálják meg. Persze, hogy megcsinálják. Én az (számomra és a párom számára és még sokak számára) ideális családmodellt vázoltam fel. És dühít, ha valaki szerint pl. a páromnak büdös a munka. Mert nem így van. Dolgozott a gyerekek előtt, hiszen ezért van 2 diplomája, szereti a szakmáját és fog is dolgozni, de nem teljes munkaidőben, addig nem amíg a gyerekek nagyobbak nem lesznek. Ezt el kell fogadni másoknak. Nem mondom, hogy mindegy a véleményed, mert egyáltalán nem az, súlya van és el kell fogadnod, hogy mások máshogy élnek és az is jó. Az is jó, ahogy te élsz, még egyszer írom, ha találsz hozzá párt.

2014. szept. 29. 17:46
 38/54 anonim ***** válasza:
82%

36os kérdésére. Nem, nem fizetéssel gondoltam. Hanem az elfogadásra és nem megbélyegzésre. Hogy több részmunkaidős állást kellene biztosítani, hogy büdös a munka. Nem véletlenül van különbség férfi és nő között. A munkájuk nem egyenrangú, csak egyenértékű.

Persze, legyen közös a házimunka, ha ez így működik. Másnál meg az működik, hogy apa hazaadja a pénzt, anya családot lát el, persze nem törik le egyik fél keze sem, ha segíteni kell a másiknak. Valóban nem 12 órát dolgozik egy anya, hanem 0-24. Itt nincs hétvége, vagy szabadság.

Sokféle családmodell van és mind normális. Ki kell tudni választani, kinek mi a jó, mit szeretne. A többit pedig elfogadni, hogy ilyen is van. Nem rámondani, hogy eltartott pi#a, meg hogy büdös a munka.

2014. szept. 29. 17:52
 39/54 anonim ***** válasza:
Egyébként itt a bibi a kérdezőnél, az asszonyka változtatott a megbeszélteken. 10 éve nem így indultak. Ha ez akkor kiderült volna, lehet, nem is házasodnak össze. Nem fair a nő részéről és emiatt sem csinálnék neki 4. gyereket.
2014. szept. 29. 17:54
 40/54 anonim ***** válasza:
50%
Az a baj elozo hogy mindent magadra vonatkoztatsz. Tudom hogy az anyasag egy eletre szol. En a kerdezo problemajara valaszoltam elsosorban. Hiaba irod hogy reszmunkaidos allas kellene ha ilyen nem nagyon van. Nekunk igy jo mert bar a parom jol keres en nem tudnam elkepzelni hogy a hazimunkarol szoljon az eletem. Barmi baj tortenhet elore nem lehet tudni egy biztos allas aranyat er.En sohasem hagynam hogy hetvegen dolgozzon azert mert en itthon vagyok mert azert apara is szuksege van annak a gyereknek nem?
2014. szept. 29. 18:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!