Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Úgy érzem a barátnőm rám...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Úgy érzem a barátnőm rám erőlteti a házasságot, vagy csak én reagálom túl?

Figyelt kérdés
25 éves vagyok, a barátnőm 26. 3 éve járunk. Én még egyetemista vagyok, ő már dolgozik 2 éve. A tervem az volt, hogy ha végzek a sulival (1 év múlva) pár hónapra rá megkérem a kezét (amint lesz összespórolt pénzem a gyűrűre) aztán szeretnék még a karrieremmel foglalkozni úgy 3 évig (azaz normális, fix állást, pozíciót találni, ahol már a családomra is lenne időm), meg az esküvőre, mézes hetekre pénzt félretenni. Tehát kb 29 lennék, ő 30, mire összeházasodnánk. A terveimet többször el is mondtam neki, de az utóbbi időben ki van bukva, hogy ha szeretem, miért nem veszem már el feleségül. Ő már 1-1,5 éven belül házasodna. Tényleg szeretem, de szeretnék még egy kis pénzt keresni egyetem után, nem egyből családalapításba fogni. Ti hogy látjátok a helyzetet? Tényleg én vagyok idióta?

2014. szept. 27. 04:56
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
72%

Mi az, hogy "fenntartja"?? Ha szeretik egymást, az élet nem a házassággal kezdődik! Ha pedig a lánynak csak az a cél, akkor hátsó szándéka van.

Kérdező, neked van igazad. A házasságot mindkét félnek akarnia kell, nem az egyiknek kierőszakolni!

2014. szept. 27. 08:32
 12/38 anonim ***** válasza:
94%

Lehet, hogy van valami abban, hogy más életszakaszban vagytok, de szerintem ebben a felállásban ez nem feltétlen rossz. A nőnek van munkatapasztalata, lehet, hogy már némi karrierje is, tehát ha egyszer összeházasodtok nem kell rá várni, hogy szüljön. Viszont szerintem, ha megkéred kezét és elkezdtek együtt spórolni az esküvőre, akkor 2 év múlva simán megvalósulhat a dolog. Te nem dolgozol valamennyit suli mellett?

Amúgy szerintem is beszéljétek meg nyílt lapokkal, lehet, hogy a barátnődnél tényleg az a probléma, hogy nem akar 30 felett szülni. (Pedig a harmincas kor elején teljesen reális lenne). Próbáld meg meggyőzni, hogy inkább élvezzétek most még közösen az életet és spóroljatok, nem vagytok elkésve a gyerekkel. De a házasság szerintem ettől független, ahogy az első bekezdésben le is írtam.

2014. szept. 27. 09:15
 13/38 anonim ***** válasza:
68%

Öhm... az esküvőnek és a gyerekvállalásnak mi köze egymáshoz?

Egy kis családias esküvő, meg a tényleg közeli hozzátartozókkal vacsora, vagy egy kéttanús esküvő nem kerül annyiba, hogy 5 évig kelljen spórolni, karriert, egzisztenciát pedig házasként is lehet építeni.

Nem kötelező azonnal családot alapítani... Nem értem. Ez nekem kifogás szagúnak tűnik. Mibe, hogy mikor eléritek ezeket a célokat, más miatt fogod halogatni?

2014. szept. 27. 09:46
 14/38 anonim ***** válasza:
87%
Házas ember (gyerek nélkül) nem kap munkát? Nem tud karriert építeni? Nem tud félrerakni, vagy mi? Nem értem, ezek kifogások.
2014. szept. 27. 09:56
 15/38 anonim ***** válasza:
70%
Én sem értem miért jön mindenki a gyerekvállalással,hisz ezzel kapcsolatban nem is írt a kérdező semmit.Esküvőt szeretne a párja(és elvileg Ő is,legalábbis azt írja,bár én erősen kétlem),nem rögtön családot,gyereket.Nem is értem miért nem tud nősen karriert építeni,mert ugye ezt emlegeti.Inkább úgy néz ki,ha női szemmel nézem,hogy valamiért,nem akarod elvenni,mert egy értelmes okod sincs erre.Megértem a barátnődet,mert érzi rajtad a bizonytalanságot,és rajta meg mennek az évek,nincs arra ideje,hogy hülyítsék 6-7 évig,aztán kiderüljön a fazon nem is akar nősülni,mert nem szereti annyira a nőt,hogy elvegye.
2014. szept. 27. 10:33
 16/38 anonim ***** válasza:
92%

13. vagyok.

A lepontozóktól kérdezem:

Pontosan mi zavart a válaszomban? Hogy igazam van, vagy hogy igazam van?

Ezek kifogások a kérdező részéről. Karriert lehet építeni házasként, pénzt lehet gyűjteni házasként. Gyereket nem kell azonnal vállalni.

Ha 1.5 év múlva esküdnek, mint ahogy a lány is szeretné, akkor 26-27 éves lenne a fiú, és 27-28 a lány. Ez egyáltalán nem hamari.

2014. szept. 27. 10:34
 17/38 anonim ***** válasza:
28%
Egyértelműen te gondolkodsz érettebben, tartod magad az előre megbeszélt tervekhez, a párod viszont a kollégái befolyása alatt áll, akik egész nap sulykolják a tanácsaikkal. Gondolom minden nap gyűrű kerül ott is valakinek az ujjára, és egész nap az esküvő/házasság a téma, no meg a megbízhatatlan pasik. A párodnak kellene kiállnia melletted, de simán befolyásolják. Tisztában van vele, hogy el fogod venni, és eddig el is fogadta a terveidet. De sajnos előfordul, hogy a nők bezsonganak az esküvő vagy szülés témától.. (a mi családunkban is volt rá példa, később persze már látták, hogy az eredetihez kellett volna tartani magukat, és többre jutottak volna, de akkor már mindegy volt) Ha tényleg el akarod venni, akkor én a helyedben azt mondanám, döntse el, mit akar, mert nagy esküvőt, nászutat csak évek múlva kaphat, de ha neki annyira fontos a most és azonnal, akkor legyen meg a papír, elveszed 2 tanúval nászút nélkül, de semmi más nem fér bele. (Egyből kiderül, hogy tényleg a feleséged akar-e lenni, vagy csak az esküvőjével akar dicsekedni ő is..) Így a később esküvőre és nászútra gyűjtött pénz már mehet is a gyerek-kasszába, ha arra akartok következő lépésben felkészülni. Nekem elég kiábrándító lenne a párom hisztije, de ha kész lemondani azokról a dolgokról, amit meg akartam valósítani érte, csupán azért, hogy ezentúl házasként jelölhesse magát, hát legyen.
2014. szept. 27. 12:30
 18/38 anonim ***** válasza:
83%

Tartja magát a megbeszéltekhez???

Inkább a SAJÁT tervéhez.

Itt semmi se volt megbeszélve, csak kijelentette, hogy ekkor meg ekkor, a csaj meg próbál beleszólást kiharcolni a KÖZÖS életükbe:

"A terveimet többször el is mondtam neki, de az utóbbi időben ki van bukva, hogy ha szeretem, miért nem veszem már el feleségül."

Lásd: terveIMet

2014. szept. 27. 12:45
 19/38 anonim ***** válasza:
76%

Azért ideges, mert úgy érzi, nem halad a kapcsolatotok és fél, hogy nem is fog. Teljesen érthető. Együtt éltek már? Ha nem, költözzetek össze. Utána várj egy kicsit, szokjatok össze, próbáljátok ki, hogy megy e minden(pár hónap). Addig spórolj össze egy gyűrűre, nem kell különleges, attól lesz az, hogy tőled kapja. Ha megvan, várj egy kicsit, hogy lásd, változott e tőle valamit. Ha továbbra is nagy a boldogság, beszéld meg vele, hogy milyen esküvőt szeretnétek, és kezdjetek rá félretenni. Közben diplomázz le. Mialatt gyűjtötök(1 év), jöjjön szóba sokszor, hogy mire van már meg a pénz. Ha találtál munkát(mégpedig fogsz, mert ha megemlíted, hogy házasodni fogsz, előnyt élvezel, tudják, hogy szükséged van a munkára hosszú távon, mert családot alapítasz, plussz megbízható vagy) jöhet a lagzi. Hagyd, hogy lecsengjen, és rázódj bele a munkádba(félév) majd kezdjetek el gyűjteni a babára(egy-másfél év). Mire megszületik már biztos munkahelyed lesz, félretett pénzetek.

Csak úgy mellesleg megjegyzem, hogy ha te is házasságot akarsz, akkor nem ő erőlteti rád!(ugyanazt akarjátok, csak az időpont kérdéses)

2014. szept. 27. 12:47
 20/38 anonim ***** válasza:
70%

Amúgy ez egy nagyon jó kérdés.

Ha te is ezt akarod, akkor miért érzed rád erőltetésnek? Táncsak nem eszed ágában sincs elvenni, csak húzod az időt?

2014. szept. 27. 12:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!