Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ennyi ember dupla módszerrel védekezik házasságban?
Miért elképzelhetetlen a gumi? Sokkal biztonságosabb, mint kelenföldig utazni. Én biztos, hogy ha már tutira nem akarok több gyereket akkor gumizni fogok, ez a másik addig jó, amíg "épp most nem akarok gyereket, de ha becsúszik az se tragédia".
Amúgy egyik módszer sem 100 %-os, csak ha egyáltalán nem élsz szexuális életet.
"Igazad van! Valóban rengeteg abortusz volt akkoriban!"
Az a szörnyű,hogy ma is rengeteg van, pedig jelentős százaléka megelőzhető lenne.
Nincs igaza annak, aki szerint abban az időben még voltak illegális abortuszok. A rákosi időkben voltak, de ha kiderült, nem csak az orvost, bábát, hanem a nőt is megbüntették. Ennek eredményei a Ratkó-gyerekek.
Amikor már engedélyezték az abortuszt, sokan "egyszerűbbnek" találták, mint a védekezést. Igaz, arra sem sok lehetőség volt. Volt a pesszárium, a gumi, és már volt tabletta, de annak elég sok káros hatása volt.
De kérdező: abban igazad van, hogy elég sok nő titkolja el a partnere elől azt, hogy abbahagyta a védekezést. Ettől reméli a házasságot. Ezért ma már sok férfi nem bízik a nő védekezésében.
Én fogamzásgátlót szedek. Igen, előfordul, hogy kimarad pár szem, mert elfelejtem, otthon hagyom, ha elutazunk stb. Ilyenkor gumit húzunk, mert még az esélyét sem akarom megadni a gyerekáldásnak, mert nem állunk úgy anyagilag. Nálunk ez egy normális, bevett dolog.
Amúgy meglepő statisztikám van a saját környezetemben, hogy a 30-as ismerőseim közül milyen sokan megszakításos módszerrel "védekeznek". Van olyan, ahol a hölgy nem szedhet hormonális készítményeket, a férfi pedig nem hajlandó "zokniban szexelni", így ezt az atombiztos megoldást alkalmazzák és már 3 gyerek összejött.
Persze mikor kiderült, hogy várandós, akkor teljesen meg volt rökönyödve, hogy ők védekeztek, és mégis becsúszott a gyerek. Tehát az, hogy kinek mi a normális védekezés, az (számomra meglepően is) tág fogalom.
Nem értem mi a bajod a gumival. Nem akarom a szervezetemet hormonokkkal leterhelni, most csak azért szedni, hogy ne kelljen a páromnak felhúzni a gumit...
Ő simán felhuzza, mert neki nem hormon, neki nem borul fel a hormonháztartása utána, nem úgy, mint a nőknek a tabletta után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!