Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben a helyzetben engedjek a férjemnek, vagy ragaszkodjak az eredeti megállapodáshoz a gyerek érdekében?
Lányunk szeptembertől ovis. Bölcsibe én vittem, útba esett a munkahelyemre menet. Az ovi messzebb van, nekem 8kor kezdődik a munkaidőm. Férjem munkaideje kötetlen.
Abban állapodtunk meg, hogy ő viszi a lányunkat oviba, mert akkor nem kell korán kelniük.
Most így néz ki egy reggel: én 7kor kelek, 7:30-kor indulok dolgozni, ekkor ébresztem őket.
Ha én vinném a lányunk: 6:30kor kelnék, a lányunk 6:50-kor, legkésőbb 7:30kor indulni kell, de akkor már nem biztos, hogy 8ra a munkahelyemen vagyok. A férjem akkor kel, amikor akar.
A férjem azt mondja, neki nagyon fárasztóak így a reggelek, mostantól vigyem én a lányunkat.
Jogos a kérése?
Vigye csak a kislányt óvodába. Semmi, de semmi értelme nem lenne annak, hogy te vidd, a gyerek is jobban kipiheni magát. Apuka pedig emelje a s..gét és normálisan lássa el reggelente.
Én tuti, hogy egy leesett mákszemet nem engednék ebből!
...Biztos is, hogy neked nem fárasztó a korán kelés, munka, család ellátása és eddig is hawaii volt minden nap-minden éjjel a gyerekhez kelni, ápolni, foglalkozni vele, játszani stb. stb....
Na jó, abban az estben, ha apuka borzasztó sokat segítene a házimunkában, főzésben, gyerek ellátásában....talán elgondolkodnék...de nem...
Ennyi információ tudatában jogos a te kérésed.
Persze ha ő éjjelig dolgozik, akkor nyilván az ő kérése jogos. Miért ilyen nehéz reggel felkelnie?
Szerintem a legjobb mindig a kompromisszum. Egyezzetek meg valamilyen heti rendben, hogy x napot te viszed, y napot ő. Így senki sem mondhatja, hogy csak rá hárul.
(Megjegyzem a fél hetes kelés sincs túl korán, szóval neked sem kell azért annyira korán kelned. Egyébként is csak egy fél órával alhatnál tovább. De gyerekek mellett már nem lehet annyit aludni :)
)
13-as vagyok...
Heti váltás csak akkor jöhet szóba, ha az apa hajlandó fél 8-ra vinni a gyereket. Egy 3 évessel nem lehet eljátszani, hogy egyik héten 7-kor, a másik héten 8-kor kel.
És másban segít? Mert ha ő minden megcsinál otthon, akkor az logikus feladatmegosztás lenne, hogy ezt viszont te intézed.
Tényleg nehéz így megítélni, hogy nem ismerjük a körülményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!