Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Másnak is nehéz megszoknia az új nevét?
Figyelt kérdés
Kötőjelesen vettem fel a párom nevét. Nagyon sokáig vaciláltam a kötőjeles és a párom vezetéknevének felvétele és sajátom elhagyása között. Kötőjelesen vettem fel, de azóta megbántam. Hosszú leírva és kimondva is. Nekem a -né-s verzió is ugyanez a kategória. Aki szintén így járt, az hozzá tudott szokni, vagy csak az egyik vezetéknevét használja?2014. szept. 16. 12:59
1/16 anonim válasza:
Nekem nagyon bonyolult lett volna a kötőjeles megoldás. Azt hittem nehéz lesz Xné Z Juliskának lennem , de sokkal könnyebb Xné Juliskaként, vagy semleges helyen egyszerűen Xné -ként bemutatkoznom.
2/16 anonim válasza:
Én megtartottam a nevem, mert számomra nagyon furcsa lett volna másik néven bemutatkozni, és nem is akartam hosszú nevet. Én meg azon vacilláltam, hogy talán mégis fel kellett volna vennem valamilyen formában.
3/16 A kérdező kommentje:
Én mindenképp meg akartam változtatni. Vagy Lukovics-Horváth Viktória (ez egy fiktív név, csak hasonló hosszúságú, mint az enyém) lettem volna, vagy Lukovics Viktória. Viszont apukám nem akarta, hogy elhagyjam az ő nevét, ezért lettem kötőjeles...viszont nehéz hozzászoknom, remélem azért még sikerül (még csak 2 hónapja vagyunk házasok). Szerintetek "gáz", ha csak a férjem vezetéknevét használom nem hivatalos helyen? Vagy most már inkább próbáljam ezt megszokni?
2014. szept. 16. 13:23
4/16 anonim válasza:
"Szerintetek "gáz", ha csak a férjem vezetéknevét használom nem hivatalos helyen?"
- szerintem nem
- én mondjuk nem veszem fel a jövendőbelim nevét, többek között, mert macera megszokni, új papírok, új aláírás, új bemutatkozás stb.
- engem nem izgatna, hogy apám bedurcázik-e esetleg, ha elhagyom a nevét, az én nevem, az én életem
5/16 anonim válasza:
'"Szerintetek "gáz", ha csak a férjem vezetéknevét használom nem hivatalos helyen?" '
Miért nem használod a sajátodat?
6/16 A kérdező kommentje:
Hát a sajátomat használom többnyire, de a férjemét szeretném inkább :) Jó oké, az egész gáz, hogy megbántam, szóval a kérdést nem úgy értettem. Arra voltam kíváncsi, volt-e más is ilyen helyzetben :) De kénytelen leszek hozzászokni.
2014. szept. 16. 13:43
7/16 anonim válasza:
Nekem nem más.Már amikor először szeretkeztem a párommal is azon ábrándoztam, hogy viselni fogom a vezetéknevét, és milyen szépen fog hangzani.Egyszerűen imádom az új nevem :)
8/16 anonim válasza:
Ismerek olyan asszonyokat akik nem hivatalos helyen csak a férjük nevét és a keresztnevüket használják. Még neten működő vállalkozásoknál is így tüntetik föl a nevüket, és így ismeri mindenki őket.
9/16 anonim válasza:
Bocs az offért, de nem értem miért kell lepontozni azt, aki megtartja a saját nevét...Én pl. nem szerettem volna, ha feleségem elhagyja a saját nevét, és azóta is kap beszólásokat egyszerűbb lelkületű emberektől. Komolyan nem értem, mi ennek az oka.
10/16 anonim válasza:
Ja most látom mindenkit lepontoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!