Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségem folyton problémákat gyárt magának. Egyre kevésbé tudom türelemmel kezelni. Mit tehetnék? Hogyan kezeljem?
Nincsenek anyagi gondjaink, van kocsink, saját házunk, nincs rajta hitel, jól élünk, ő is vezető beosztásban dolgozik. Mégis jó dolgában nem tudja, mit csináljon! Ezzel a viselkedésével kezd kiborítani. Régóta vagyunk együtt, az utóbbi kb. 3 hónapban kezdett el így viselkedni. Hobbija is van, eljár sportolni, vannak barátai, barátnői, velük is rendszeresen találkozik, szóval azt sem mondanám ,hogy unatkozik.
De kb. hetente 2x kitalál valamit, ami miatt hisztizik, ha nem mondom rá, hogy rendben, csináljuk, vagy rendben, megengedem. Pl. unja a nadrágjait, le akarja őket cserélni, vagy épp nem tetszik neki a szakállam fazonja, vágassam másmilyenre, vagy cseréljük le ezt vagy azt, vagy ő épp cigizni akar, de tudja, hogy ezt én ellenzem, ezért addig hisztizik, meg szenved, amíg ki nem mondom, hogy jól van, nem haragszom, vagy én is menjek vele a baráti hétvégéjére (szoktam velük találkozni, de az iszogatós hétvégéket én nem szeretem, mert nem iszom).
Veletek volt már hasonló? Ezen pszichológus tudna segíteni? Mi lehet a baja? Túl jól élünk, ez a baj? Én mondjuk szegény családból származom, egyedül értem el azt, amit, ő viszont tehetős családból. Ez is lehet gond? Bár erre is tudok ellenpéldát...
Elválni nem lenne egyszerű, sok mindent írattam a nevére anno...
"Elválni nem lenne egyszerű, sok mindent írattam a nevére anno..."
Már majdnem válaszoltam. De itt meggondoltam magam.
Az első gondolatom, hogy te nem szereted a feleséged.
Szó van itt egy csinos, okos nőről, aki néhány hónapja valamiért hullámvölgye került, te pedig már válnál is, de inkább mégse, mert sokat buknál rajta... Erre meg leginkább a szánalmas jelzőt használnám.
Amiket meg itt fölsoroltál, azok olyan pitiáner baromságok, hogy tulajdonképpen 2 mondat alatt meg lehetne beszélni őket. Szóval oda térünk vissza, hogy ez mind-mind csak azért probléma, mert te (már) nem szereted ezt a nőt.
Szóval el kell válni, és nem pazarolni egymás idejét!
3-as: ennyiből meg tudod állapítani, hogy szeretem-e a feleségem??! :D Nem tudom, te mit tennél, ha a párod így viselkedne. Sok kicsi pitiáner dolog - épp ez a gond, hogy úgy csinál, mintha ezt kellene eldönteni, hogy pl. levágassák-e a lábát vagy sem.
Sajnos egyre több dologból csinál óriási gondot magának és ezt elég nehéz elviselni...
Utolsó: Ő mindig mindenről kikéri a véleményem. A dohányzást ellenzem, ő fogalmazott úgy, hogy az a baja, hogy nem engedem meg neki.
A dolgokat többnyire együtt megbeszéljük, pl. ha le akarja cserélni a díszpárna készletet egy újra, az nem két fillér és azért én sem szeretem szórni a pénzt hülyeségekre még akkor sem, ha megtehetném. Közös a kassza, de vannak kiadásaink is /magasabb életszínvonal - magasabb kiadások/. Nem szeretném, ha ész nélkül költekezne. Lehet én fogalmaztam rosszul a "megengedem" dologgal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!