Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen előjele lehet annak, hogy valaki megüsse/megverje a házastársát?
Lehet valamiből előre látni, hogy az illető erőszakos vagy bántaná a házastársát?
Férfiak és nők válasza is érdekelne. Kérlek írjátok bele, hogy melyik nemhez tartoztok vagy hogy milyen nemű volt az illető, aki erőszakos volt veletek. (Ha lehet a korotokat is)
Köszönöm
7-es és 10-es vagyok kor lemaradt: 26
A férjem volt akkor 34.
Az 5 és 7 nagyon igazakat ír.
8: Én is így voltam vele, engem ugyan ne korlátozzon senki. Talán pont ez volt neki a kihívás bennem.. Ezért lett tényleg nagyon botrányos a kapcsolatunk, konkrétan a végén életveszélyben voltam, mert nem tudtam nem küzdeni. Egyébként egyáltalán nem úgy kezdődik, hogy "innentől kezdve nem találkozol ezzel és ezzel". Sokkal finomabb módszerekkel élt, hogy megpróbáljon eltávolítani a barátaimtól és családomtól. Ha gyengébb vagyok, vagy a családom/barátaim elengednek, sikerül is kisajátítani. Nekem óriási szerencsém volt! Nálam nagyon kevés erősebb ember van, de ha ez velem is megtörténhetett, azt mondom, bárkivel. Sajnos nekem első kapcsolat és első szerelem volt, úgyhogy egyáltalán nem ismertem fel a jeleket, és azt, hogy minek kellene másképp működnie.
#8 vagyok
Amikor valaki olyan emberért van oda, aki ahelyett, hogy egyenrangú társa lenne, elnyomja és a saját egója növelésére használja, azt nem szeretetnek nevezném, hanem beteges rajongásnak. Vagy illúziónak. Vonz egy külső, esetleg egy máz, és próbálsz nem tudomást venni arról, mi van mögötte. Semmiképp sem egészséges dolog.
#8 vagyok. Az ilyen családtól való elmarás főleg azoknál jön be, akik szeretik az amolyan "romantikus", "ketten a világ ellen" jellegű kapcsolatokat. Én világéletemben társas lény voltam, és nagyon fontos a családom. Minden kapcsolatomnál fontos volt, hogy a másik kezdetektől fogva be akarjon és tudjon illeszkedni a családomba is, a barátaim közé is. Sosem voltam az a típus, aki felszívódott, amint bepasizott.
Én úgy vettem észre, hogy másokkal épp az, hogy kedvesek. Egyedül a párkapcsolat az, ahol "hatalmi harc" van. Ez az egyetlen kapcsolat, ahol le tudja építeni az ember önbizalmát. Neki semmi önbizalma sincs, ezért nem is agresszív a többi férfival. Otthon persze mondhatja a magáét, hogy ki mekkora lúzer, de ezt senkinek nem fogja a szemébe mondani.
Miért is tenné? Ha kedves a rokonokkal, és a nő veszi a bátorságot, hogy elmondja, hogy a Jani egy agresszív, rögtön leszidják, hogy mit beszél, az egy aranyember. Ha kimutatná a foga fehérjét, mondanák neki, hogy édes lányom, ez egy állat, ne kezdj vele.
18 is jót ír.
Általában az ilyen személyek barátok, család előtt rendkívül kedvesek. Épp ezért is elképzelhetetlennek tartják róla, hogy agresszív lenne.
Engem anno sokan próbáltak róla meggyőzni, hogy én látom rosszul a dolgokat.
Aztán mégsem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!