Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez miért számít ilyen furcsa dolognak?
4 hónapos a lányunk, nemrég költöztünk a belvárosból egy külsőbb kerületbe.
Egy hét múlva vizsgázom, úgyhogy amit lehet, könyv mellett töltök időt. Ezért sétálni most kizárólag a férjem viszi.
Amikor visszaért, meglepve mesélte, hogy többen is megállították, mondván ritkán látnak férfit babakocsival.
Ez tényleg ilyen rendkívüli dolog lenne?
#10:
60 év körüli férfi is ment oda hozzá (meg mindenféle korú nők is), róla azért ilyet nem feltételeznék :)
Biztos, hogy ritkább, mint hogy anyuka sétál vele egyedül több okból:
- az esetek kb 95 %-ban anyuka marad otthon a kicsivel az első években, így legtöbbször őt láthatjuk babakocsival sétálni.
- igen, apuka általában szeret vele sétálni, de ha éppen nem dolgozik, akkor (legalábbis nálunk) együtt megyünk sétálni, hogy együtt legyünk.
- van, hogy apa viszi le sétálni pl. hétvégén, amíg én főzök vagy valami dolgom van, de ugye ez a séták kis hányada.
Nem tudom az illető hol él,hogy még nem látott ilyet, de az tény, - és ne próbáljuk megcáfolni olyanokkal, hogy igenis a férjem szeret vele sétáli, vagy ismerek egy olyan családot, ahol a férfi maradt otthon GYED-en - hogy gyakoribb az anyuka egyedül babakocsival, mint az apuka!
13-as válaszoló: tökéletes a válaszod.
2-es voltam.
Na, akkor azt képzeld el, hogy a férjemet hogy megnézték, mikor mei-taijal ment boltba q gyerekkel.
Ugyanis olyan tehetséges voltam, hogy felmosas közben elcsúsztam, ráestem a babakocsira, eltörtem két bordám és a bal karom. Meg a babakocsit.
6. Nem furcsa.Én itt élek(Hamburg), nem csak buszból látom.
Itt sok apuka járkál kenguruval, babakocsival, hordozókendővel. Ez csak a begyöpösödött embereknek furcsa.
Igen, furcsa. Méghozzá azért, mert amíg az anyukák otthon "lábat lógatnak" (=ráérnek sétálni a gyerekkel) az apukák munkában vannak. Reggel korán indulnak, este mire hazaérnek meg már jön az esti rutin, így nekik nincs lehetőségük hétközben gyereket sétáltatni.
Hétvégén meg általában együtt megy a család sétálni.
#18 - ha ez nekem szólt, akkor bizonyára olvastad, hogy épp egy könyvvel lógattam a lábamat. Séta közben kicsit balesetveszélyes olvasni. Másrészt az apja kötetlen munkaidőben dolgozik, így hol korán itthon van, hol későn indul, hol egész nap nincs itthon. Sőt, kapaszkodj meg, a vizsgám miatt eleve lazábbra tervezte a hetét munka szempontjából.
#16 - ne haragudj, de ezen sírva röhögtem, mindazonáltal jobbulást, remélem felépültél már!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!