Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nehez kerdes, szamomra az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nehez kerdes, szamomra az egesz hihetettlen, mit tehetnek?

Figyelt kérdés

A parom felig arab, edesaparol es igy muszlim is. Itt nevelkedet es itt el(t), ritkan ment Libanonba az ottani rokonokhoz. Mi mar 4 eve vagyunk egyutt es mar a kezmet is megkerte.

A lenyeg, hogy az edesapja mondta, hogy van egy lany kint akit felesegul kell vennie. De!! utana engem is felesegul vehet!!A fontos hogy azt a lanyt aki egyebkent valami tavoli rokon is felesegul vegye. Az eskuvo ott lesz esa lany is ott el majd en meg a parommal itt. A lany csaladjanak akar segiteni a hozomannyal es hogy az idosebb lany ferjhez menjen es akkor utana a masik lanyt is ferjhez tudjak adni.

Zavaros es erthtettlen az egesz sztori. Most akkor mi lesz velunk? Nekem ez tul sok.

2014. aug. 15. 21:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Elég idétlen a történeted. Ugyanis ha már 4 éve együtt vagy olyan olyan férfival aki még ma is az apja utasításait követi, és képes szó nélkül elvenni egy nőt az apja utasítására, akkor tudhatnál pár dolgot a házasságról.

PL.

Hozományt tényleg a férj adja a feleségnek, de csak a hozomány felét. A másik felét csak akkor kell kifizetnie ha a férj elválik a feleségétől.

Mivel Libanon volt az első olyan iszlám ország ahol a nők már kaptak bizonyos kérdésekben szabadságot, és az egyik az, hogy a feleség eldöntheti, hogy a férje újra házasodhat. Ha nemet mond, akkor te soha nem lehetsz a második feleség.

Szóval ha a párod ennyire apja hatása alatt van még mindig, akkor jobb ha felejtős neked.

2014. aug. 15. 22:16
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Márpedig amíg az apja él, addig az lesz a meghatározó amit ő mond. Ez náluk így megy. Nincs ezzel semmi baj, csak nekünk furcsa.
2014. aug. 15. 22:23
 13/24 anonim ***** válasza:
74%

Ha nemet mond, akkor te soha nem lehetsz a második feleség.

Persze és volt rá már példa aki elfogadta azt amit mondott a feleség? Mert ha igenis elég kevés az biztos.

2014. aug. 15. 22:30
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Abba a csapdába estél, amit nem vesznek figyelembe sokszor sokan, köztük te is.

A merőben más kultúrák közötti különbség.

Mély és széles a szakadék, szinte áthidalhatatlan.

Persze, ez az "utólag könnyű okosnak lenni" esete.

.

Ha párod

- hallgat az apjára, te lehetsz itthon egy nős ember élettársa. Viszont meggondolandó, ha ennyire befolyásolható, akkor ennek hatására bármikor elhagyhat,

- ha nem hallgat, otthon szégyent hoz családjára/rokonságára, ami újabb konfliktusokat szül, szinte törvényszerűleg.

.

Ha te ebbe, amit leírsz, beleegyezel, nincs megálás. Bele KELL egyezned minden olyanba, amit a hite, vallása megenged neki. NEKI, NEM pedig NEKED! Tudnod kell, a hagyományokhoz ragaszkodás erősebb a muszlimoknál, mint a mi kulturánkban.

.

Nem azt írom, nem lett volna szabad belekezdeni, de azt igen, hogy jobb minnél hamarabb véget vetni ennek az állapotnak. Arra pedig csak egyetlen lehetőség van.

2014. aug. 15. 22:34
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen az olvasók számára érthetetlen a dolog, már mint a te részedről. Azt kell mondjam, hogy még a "hülye" is tudja (ne vedd sértésnek, csak az érzékletesség kedvéért írom így), hogy a muszlimoknál a vallási nevelés annyira áthatja az egész társadalmat és annyira a hit által diktált szabályok irányába fordítja az emberek viselkedését, hogy ennek a bekövetkezése "törvényszerű" volt. Nem létezik, hogy ne hallottál volna megtörtént "rémtörténetekről", amikor az európai nőt elcserélték tevére meg kecskére, mert ez szokás bizonyos helyeken ! Csak azt tudom feltételezni, hogy a rózsaszín köd elvette józan ítélőképességedet és nem is akartad elhinni az ilyen "mendemondákat". Na most szembesülsz vele. Örülj neki, hogy most itt Európában és még a házasságkötés előtt vagy, mert még dönthetsz saját akaratod szerint, de utána aligha.
2014. aug. 15. 22:39
 16/24 anonim ***** válasza:
77%
Majd meglép ez is karcsikával aztán mehetsz nyivákolni a fókuszba.
2014. aug. 15. 22:42
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy itt Európában ő "nem tipikus muszlim", az nem jelenti azt, hogy odakint sem az. Sokan sok okos dolgot leírtak előttem, nem ismétlem, csak egy fogalommal szeretném kiegészíteni: csoportnyomás. Ha még nem hallottál róla, olvass utána, mielőtt elhiszed, hogy ő nem egy tipikus muszlim. Az sem baj, ha az, csak akkor viszont azt gondold át, hogy képes lennél-e leélni az életedet aszerint az értékrend szerint. Azt gondolom, európaiként mindenképp kemény dolog lesz, ha ezt választod. Jól gondold meg.
2014. aug. 15. 22:47
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Olvastad a Lányom nélkül soha könyvet? A te esetedben alap.
2014. aug. 15. 23:03
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
A lényeget leírták az előttem szólók. Egy gondolatot tennék még hozzá. Kicsit szomorúnak tartom azt, hogy egy muszlim embert választottál párodul úgy, hogy nem tájékozódtál az ottani szokásokról. Butaságra és önzőségre vall az, hogy elintézted azzal, hogy ó, hát csak félig arab, nem úgy viselkedik, nem imádkozik stb. Tudnod kellett volna, hogy az ő esetében sincs olyan, hogy nem azt teszi amit az apja mond, mert egyszerűen ilyen verzió nincsen. És azt is tudnod kell, hogy ha valamikor valamiért az apja hazaparancsolja, akkor ő haza fog menni. ÉS ha gyermeked lesz és apja úgy gondolja, hogy vigye haza és ott nevelkedjen, akkor haza fogja vinni. Mindig és mindenkor te leszel az utolsó akinek a véleménye bármit is számítani fog. Négy év ide vagy oda, szeretem meg szeret engem ide vagy oda, ez így nem fog menni.
2014. aug. 15. 23:04
 20/24 A kérdező kommentje:
En azt lattam, hogy az anyukaja edzeni jar, csinosan oltozik es az edesapja kedves jo pofa. Szerettek engem es ha a nagyszuleim disznot vagtak hajnali 3kor keltek es lementunk palikant ittak jol ereztuk magunkat....
2014. aug. 15. 23:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!