Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A férjem nem szeretné, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem nem szeretné, hogy "örökbe fogadjuk" az unokahúgom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A nővérem pár hete elhunyt. Van egy 6 éves kislánya, akinek én vagyok a gyámja (vagy hogy hívják). Erről a nővérem korábban írásban nyilatkozott közjegyző előtt. A gyerek apjáról nem tudunk semmit, 5 éve szó nélkül lelépett.

A férjem szerint sem anyagilag, sem érzelmileg-türelmileg nem fér bele az életünkbe. Számomra viszont egyértelmű, hogy én fogom felnevelni, ez volt a nővérem kérése, nem engedem állami gondozásba.

Nagyon ki vagyok készülve, a szüleink összetörtek, a kislány szintén, és a férjemre sem támaszkodhatok :-( Mit tegyek?

2014. aug. 14. 10:33
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
95%

Fogadd őszinte részvétem a nővéred miatt!

Mivel annak idején a férjed is rábólintott, most semmi joga szót emelni a helyzet ellen.

Sőt. Bármely jóérzésű embernek nem jutna eszébe...

2014. aug. 14. 11:58
 32/41 anonim ***** válasza:
95%

az anyagi részt nem értem

kapjátok a gyerek után az árvaságit csp-t sőt ha meglenne az apa akkor a gyt-t is

ez már elég szép összeg

plusz ott van a nővéred egyéb megtakarítása

időben meg 3 vagy 4 már teljesen mindegy ...

tuti befogadnám a gyereket ......

2014. aug. 14. 12:07
 33/41 anonim ***** válasza:
94%
Nagyon sajnálom, ami veletek történt, őszinte együttérzésem! Ugyanakkor fel nem foghatom - bár én nő vagyok -, hogy a férjed hogyan reagálhatott így. Nyilván nem sok állami gondozott gyereket ismer, én igen. Szerintem egy ilyen helyzetben teljesen egyértelmű, hogy mit kell tenni. Ugyan nekem nincs testvérem, csak unokatestvéreim, de még így is tök természetes lenne, hogy fölnevelem a gyereküket. Nem tudok másra gondolni, csak hogy a férjed átmeneti elmezavarban szenved, és majd elmúlik. Ha nem, akkor meg kell próbálni a lelkiismeretére és a józan belátására hatni, ebben a helyzetben nem hagyhat magadra sem téged, sem a kislányt.
2014. aug. 14. 12:21
 34/41 anonim ***** válasza:
40%

"Ha nem tetszik neki, mehet, amerre lát! "

Ja. Ez a megoldas. Egy gyerek, aki sajnalatos modon elvesztette a szuleit vs 3 gyerek, aki ezutan csonka csaladban none fel. Tenyleg a "mehet amerre lat" a megoldas? A kerdezo, akarmilyen jol is keres ketlem, hogy egyedul kepes lenne 4 gyereket nevelni, mind erzelmileg, mind anyagilag.

Semmikepp nem szabad ilyen valasztas ele allitani, mert ez nagy marhasag. Le kell ulni, megbeszelni. Nem szulokkel egyutt, nem gyerekek elott: kettesben. Meghallgatni az erveit, a javaslatait, magad reszerol ervelni, javaslatokat tenni. A gyereknek az se tenne jot, ha hozzatok kerulve teljesen kirekesztettnek erezne magat - mert ha a farjed nem akarja, de valami modon rakenyszerited, siman lehet, hogy ezt fogja tenni, akaratlanul is.

2014. aug. 14. 13:40
 35/41 A kérdező kommentje:

Már átbeszéltük elég sokszor sajnos.

Néha én is úgy érzem, hogy már ott tartunk hogy vagy ő, vagy a kislány. De ezt nyilván senki sem akarja :-(

2014. aug. 14. 14:01
 36/41 anonim ***** válasza:
100%
A férjed egyke? Vagy nincs jó kapcsolata a testvérével?
2014. aug. 14. 14:04
 37/41 anonim ***** válasza:
4%
Szerintem maradjon a szüleidnél a gyerek. Így lényegében mindenki jól jár.:) De az is lehet, hogy az apja mégis szeretne vele élni.
2014. aug. 14. 14:16
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

Jaj Istenem!!!

Remélem, hogy legalább szegény gyerek nem tud ezekről a vitákról!!! Megszakad a szívem érte!!!

Ezek után Isten óvjon minden édesanyát, mert aztán nem tudhatja mi lesz a gyerekével - ha meghalna...

Szegény testvéred, Isten nyugosztalja, még jó, hogy nem tudja mi folyik a világban "utána".

Kedves kérdező - szívemből kívánom, hogy az idő mindent rendbe hozzon!!! Nem lenne könnyű a gyerekeid apja és a nővéred gyereke között dönteni...Majd légy szi írd meg hogy alakultak a dolgok!

Az utolsótól kérdezném: Mennyivel lenne jobb helye a gyereknek a nem ismert apjával, mint a vele közeli kapcsolatot ápoló nagynénjénél?

2014. aug. 14. 14:22
 39/41 anonim ***** válasza:
46%

Nyilván, ha ilyen történne a nővéremmel, akkor befogadnám a kislányt. Nekünk 2 gyerekünk van, és egy harmadik gyerekre rámenne a házasságunk. Nem azért, mert a férjem egy szemét, hanem azért, mert ennyit bírunk el érzelmileg, anyagilag stb.

Egy gyerek azért nem semmi, nem kis változás, pláne, hogy nem saját. A férfiaknak még nehezebb lehet.

Szóval azért nem kell ennyire földbe dóngölni valakit azért, mert nem akarja ennyire megváltoztatni az életét.

Ez egy nagyon kemény helyzet, és nemcsak a kislánynak.

Persze, hogy a férjnek fontosabb a szűk családja, mint egy "távolabbi "rokon. Ha ennyire ellene van, akkor így is úgy is válás lesz.

Lehet nyugodtan lepontozgatni, de én maximálisan megértem a férjet is, ugyanakkor természetesen a feleséget is. Ez egy patthelyzet.

2014. aug. 14. 15:01
 40/41 anonim ***** válasza:
83%
Egyebkent hogyhogy tortent gyaámkijelölés? Beteg volt a novered?
2014. aug. 14. 15:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!