Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A férjem nem szeretné, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem nem szeretné, hogy "örökbe fogadjuk" az unokahúgom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A nővérem pár hete elhunyt. Van egy 6 éves kislánya, akinek én vagyok a gyámja (vagy hogy hívják). Erről a nővérem korábban írásban nyilatkozott közjegyző előtt. A gyerek apjáról nem tudunk semmit, 5 éve szó nélkül lelépett.

A férjem szerint sem anyagilag, sem érzelmileg-türelmileg nem fér bele az életünkbe. Számomra viszont egyértelmű, hogy én fogom felnevelni, ez volt a nővérem kérése, nem engedem állami gondozásba.

Nagyon ki vagyok készülve, a szüleink összetörtek, a kislány szintén, és a férjemre sem támaszkodhatok :-( Mit tegyek?

2014. aug. 14. 10:33
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
82%

Részvétem a nővéred miatt!

Szerintem mindenképp vedd magadhoz szegény kislányt! Ti vagytok a családja, egyértelmű, hogy melletettek a helye. Ha a férjed normális gondolkodású, felnőtt ember, akkor neki is látnia kéne, hogy ez az egyetlen elfogadható döntés. Egyrészt belegondolhatna, hogy milyen érzés lehet annak a szegény kisgyereknek, hogy nem elég, hogy az apja elhagyta és az édesanyját is elveszítette, most még azt sem tudja, hová kerül majd. Biztos érzi a hezitálásotokat. Ráadásul azt is végiggondolhatná, milyen érzés lenne neked, ha elküldenéd a nővéred gyerekét. Engem biztosan életem végéig gyötörne a bűntudat, és ha szeret a férjed, ezt biztos nem akarja neked.

Most biztos ijesztő neki, hogy hirtelen lenne egy nevelt lánya, ami nagy felelősségel jár, de biztos vagyok benne, hogy hamar a szívéhez nő majd a kicsi. :)

2014. aug. 14. 10:48
 12/41 A kérdező kommentje:

Megbeszéltük hárman, a férjem is rábólintott. Én voltam mindenhol a kedvezményezett, pont emiatt (bankszámlán, életbiztosításon).

Van már 3 gyerekünk, őket nagyon szereti, a két kicsivel volt itthon gyed-en (ikrek), simán ellátja a 3 gyereket ha úgy van. Pont arra hivatkozik, hogy így rájuk lesz kevesebb időnk és pénzünk. Meg hogy 2 gyereket terveztünk, 3 még belefér de 4 már nem.

2014. aug. 14. 10:55
 13/41 anonim ***** válasza:
86%
Jézusom, de szörnyű. :( Mindenképp vedd magadhoz a kislányt, viszont nagyon sajnállak, mert ez lehet, hogy a házasságodba fog kerülni. :(
2014. aug. 14. 10:56
 14/41 anonim ***** válasza:
81%

És akkor a férjed a pénzt is átadná másnak, akinél a kislány el lesz helyezve? Vagy azért azt megtartaná?

Szerinte mi lenne a megoldás? Nyilván ő is azt szeretné, hogy közeli rokonhoz kerüljenek a ti gyerekeitek, ha valami történne veletek, ne pedig állami gondozásba. Nekem nagyon fura, hogy egy háromgyerekes apa ennyire lelketlen.

2014. aug. 14. 10:59
 15/41 anonim ***** válasza:
98%

Anyagiakhoz azért hozzátartozik, hogy ha jól tudom, a kislány fog kapni árvaellátást, ebből azért kitelnek a szükségletei.

Vedd magadhoz.

2014. aug. 14. 10:59
 16/41 anonim ***** válasza:
29%
A nővéred veled megbeszélte egyáltalán, hogy rád hagyja a gyereket, ha vele bármi történik, vagy csak gondolt egyet? Mert ha tudtad, akkor nyilván a férjednek is tudnia kellett, ismerte a nővéredet, a gyereket, nem vadidegen. Nyilván nem nagy az esélye, hogy ilyesmi megtörténik, de most megtörtént. A férjedet viszont én megértem, adj neki egy kis időt és ha nagyon nem juttok dűlőre, akkor váljatok el. Nem mindenki arra vágyik, hogy saját gyerek helyett bumm, kap egy kész 6-évest, akit mostantól nevelhet sajátként, vagy - nem ismerem az anyagi helyzeteteket - saját helyett. Nem mindenhol fér bele a büdzsébe, félti az életét, az egzisztenciáját, nem másra akar keresni, hanem rátok, ill. a saját gyerekére, annak megadni mindent, most meg itt egy betolakodó, akit nem ő vállalt, hanem bepottyant az életébe. Ilyesmi kavaroghat a fejében, azért azt vedd figyelembe, hogy nem mindenki anyaszívű férfi, nem az ő vérrokona, nem ő kötődik ezer szállal ahhoz a kislányhoz, hanem te. beszélgess vele, házasok vagytok, közösen kell a döntéseket meghoznotok, nem deklarálni, hogy márpedig a gyerek jön, és neki nincs beleszólása. Szerinted hogy érezheti magát? beszélgessetek sokat, hallgasd meg az ő racionális/irracionális félelmeit, addig meg menjen a nagyszülőkhöz a kislány. Ennyit megér a házasságod, nem?
2014. aug. 14. 11:00
 17/41 anonim ***** válasza:
69%

Azzal a kislánnyal sem lehet megcsinálni, hogy most jól megkeresitek az apját, akire nem is emlékezhet, és rálőcsölitek egy idegen fajankóra, aki egyszer már elhagyta.

Ez az anyagilag nem fér bele... Már nem azért, de az intézetben többet fognak rá költeni, mint amennyit ti költhetnétek? Mit gondol a férjed a világról? Ez most nem arról szól, hogy te már gyereket akarsz, ő meg nem, itt most nem az a kérdés, van-e pénz vagy hogy szeretitek-e a gyerekeket. Az a kislány intézetbe kerül, ha nem ti nevelitek fel. Ebben vagy partner, akármennyire is nem így tervezte az életét, vagy egy akkora paraszt, hogy olyat még nem hordott a hátán a föld. Csak azért intézetbe rakatni egy árva kislányt, aki ráadásul rokon, merthogy neki nincs türelme a gyerekekhez... Annak a kislánynak mindennél jobban szüksége lenne arra, hogy azok, akik maradtak neki, 100%-ban mellette álljanak. Ez a nagyszüleitől nyilván nem elvárható. Szegénykémnek meghalt az édesanyja, nincs apja... Beszélj azzal a tuskóval, mondd meg neki, hogy nélküle, vagy vele, de felneveled azt a kislányt. Neked egyértelmű... Tényleg annyira önző, hogy most sem áll melléd, hogy elment a testvéred? Akkor mikor fog?

2014. aug. 14. 11:01
 18/41 anonim ***** válasza:
89%

Részvétem.

Mindenképpen vedd magadhoz a gyereket! Képzelem, szegény kislánynak milyen szörnyű lehet ez. Most igazán szüksége lesz egy szerető családra.

2014. aug. 14. 11:01
 19/41 A kérdező kommentje:
Egyébként majdnem napi kapcsolatban voltunk, a gyerekek szeretik egymást. Nálunk 4 éves a nagy és 2,5 évesek az ikrek.
2014. aug. 14. 11:09
 20/41 anonim ***** válasza:
59%

Első a család. A kislány a családod. A férjed meg úgy tűnik... egy idegen.

Vedd magadhoz a kislányt.

2014. aug. 14. 11:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!