Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem nem szeretné, hogy "örökbe fogadjuk" az unokahúgom. Mit tegyek?
A nővérem pár hete elhunyt. Van egy 6 éves kislánya, akinek én vagyok a gyámja (vagy hogy hívják). Erről a nővérem korábban írásban nyilatkozott közjegyző előtt. A gyerek apjáról nem tudunk semmit, 5 éve szó nélkül lelépett.
A férjem szerint sem anyagilag, sem érzelmileg-türelmileg nem fér bele az életünkbe. Számomra viszont egyértelmű, hogy én fogom felnevelni, ez volt a nővérem kérése, nem engedem állami gondozásba.
Nagyon ki vagyok készülve, a szüleink összetörtek, a kislány szintén, és a férjemre sem támaszkodhatok :-( Mit tegyek?
Nem kérdezném a férjem, a testvérem gyermekét szó nélkül magamhoz venném. Ha nem tetszik neki, mehet, amerre lát!
Fordított esetben, ha az ő testvére hunyna el úgy, hogy a másik szülőjéről nem tudunk a gyereknek, az ő unokahúgát/öccsét is befogadnám! A család az család, nincs kérdés. Meg sem fordulna a fejemben, hogy nem jöhet hozzánk.
Úristen, ez valami szörnyű.
Azért valahol a férjet is meg lehet érteni: két gyereket akart, lett belöle három, és most még egy negyediket fel kellene vállalnia, és neki kellene ehhez az anyagiakat is biztosítania - ez azért nem kis plusz megterhelés.
Azért akik ennyire ellene vannak, azokat megnéznem, hoyg élesben, a saját esetükben mennyire ugrálnanak örömükben, ha egy fizetésböl a saját három helyett még egy negyediket is el kellene tartania.
Viszont az is érthetö, hogy a kislányt nem hagyjátok magára.
Szerintem elöször is várd meg, amíg a férjed megnyugszik, azért, mert elsö ijedelmében így reagált, még nem írnám le.
Az anyagi részt beszéld meg vele NYUGODTAN, mert a kislányra azért kaptok valamennyi plusz pénzt is. Viszont a gyereket ne fogadjátok örökbe, ebben igaza van, mert utána ha netán elváltok, akkor ö utána igy kellen gyerektartást fizetnie, amit értheö módon nem akarna.
"és neki kellene ehhez az anyagiakat is biztosítania - ez azért nem kis plusz megterhelés.
Azért akik ennyire ellene vannak, azokat megnéznem, hoyg élesben, a saját esetükben mennyire ugrálnanak örömükben, ha egy fizetésböl a saját három helyett még egy negyediket is el kellene tartania. "
1. Sehol nem írták, hogy a feleség nem dolgozik, legalább félmunkaidőben. Nem tudjuk mekkorák a gyerekek, ha óvodás-iskolás korúak, gondolom nem ül otthon a kérdező a 3 gyerekre várva délután négyig, tehát ez a következtetés, hogy 1 fizetésből kell eltartani 4 gyereket pusztán a nagy büdös semmiből lett levonva.
2. A kislány árva, árvaellátásra jogosult, ennek összege min. 25.000 ft, de 40.000 ft körül is lehet, nagyon változó! Nyilván nem elég ez az összes költségére, de ez is egy kis segítség.
3. Ahogy a kérdező is írta, a nővére nem csak a gyereket hagyta rá, hanem a pénzét, életbiztosításán felgyülemlett összeget is...
"Azért akik ennyire ellene vannak, azokat megnéznem, hoyg élesben, a saját esetükben mennyire ugrálnanak örömükben, ha egy fizetésböl a saját három helyett még egy negyediket is el kellene tartania. "
A férj még a nővér életében beleegyezett. Innentől már a s.gget csinál a szájából esetről beszélünk.
Nem gondolnám, hogy a nővérem vagy én tehetünk arról, hogy másodszorra ikrekkel lettem terhes. Ezt dobta a gép, ez van. Haragudhat emiatt a férjem rám, csak nincs értelme.
Nyilván a nővérem sem úgy tervezte, hogy meghal, ez eddig nekünk is olyan "mással történhet meg" dolog volt.
Nem egy fizetésből, írtam, hogy a férjem is volt gyed-et, tehát én is dolgozok.
"Nem gondolnám, hogy a nővérem vagy én tehetünk arról, hogy másodszorra ikrekkel lettem terhes. Ezt dobta a gép, ez van. Haragudhat emiatt a férjem rám, csak nincs értelme.
Nyilván a nővérem sem úgy tervezte, hogy meghal, ez eddig nekünk is olyan "mással történhet meg" dolog volt.
Nem egy fizetésből, írtam, hogy a férjem is volt gyed-et, tehát én is dolgozok."
Termésezetesen senki nem gondolta elöre komolyan a dolgot, de azért gondolj bele a férjed helyzetébe.
Ez NEKI is sokkot jelent, idöbe telik, mire megszokja a dolgot. Ez ugyanaz, mint amikor kiderült, hogy ikrek, valószínüleg akkor is elöször nem tudta hová tenni a helyzetet.
Várd meg, amíg lenyugszik, és utána beszßeld meg vele még egyszer, hoyg te mindenképpen odaveszed a gyereket, ugyhogy ezt neki el kell fogadnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!