Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem nem szeretné, hogy "örökbe fogadjuk" az
unokahúgom. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
A nővérem pár hete elhunyt. Van egy 6 éves kislánya, akinek én vagyok a gyámja (vagy hogy hívják). Erről a nővérem korábban írásban nyilatkozott közjegyző előtt. A gyerek apjáról nem tudunk semmit, 5 éve szó nélkül lelépett.
A férjem szerint sem anyagilag, sem érzelmileg-türelmileg nem fér bele az életünkbe. Számomra viszont egyértelmű, hogy én fogom felnevelni, ez volt a nővérem kérése, nem engedem állami gondozásba.
Nagyon ki vagyok készülve, a szüleink összetörtek, a kislány szintén, és a férjemre sem támaszkodhatok :-( Mit tegyek?
Mindenképpen fogadd be a kislányt, a férjed meg nincs melletted egy ilyen helyzetben. Sőt nem egyértelmű számára mi a helyes, én a helyedben elgondolkodnék a kapcsolatunkon.
2014. aug. 14. 10:35
2/41 anonim válasza:
Sajnálom, hogy egy érzéketlen tuskót fogtál ki férjnek :/
Értelmes embereknél ez alapvető lenne, hogy aki rokonilag a legközelebb áll hozzá, az nevelje.
Érzelmileg nem férne bele? Miért nem? (Jó, a kérdés költői, tudom, hogy egy érzéketlen tapló a férjed, már bocsánat.) Anyagilag? Erre inkább nem mondok semmit. Ésszerű keretek között simán megoldható.
Mit tegyél? Semmiképp ne hagyd magára a kislányt, neki gyakorlatilag te vagy az egyetlen, akire támaszkodhat!
2014. aug. 14. 10:38
3/41 anonim válasza:
Mindenképpen vedd magadhoz!
Őszinte részvétem! :(
2014. aug. 14. 10:39
4/41 tetro válasza:
A férjed egy ultra nagy ánuszbuksi. Vajon amikor hozzámentél ez nem látszott?
2014. aug. 14. 10:40
5/41 anonim válasza:
Nyilván egyértelmű (írod is) hogy felneveled. Ha ez a férjednek nem fér bele, váljon el. Őszintén: pasi vagyok, de még én is azt mondom hogy milyen férfi az, aki hagyja a felesége keresztlányát intézetben rohadni? Aki még ilyenkor is belerúg a feleségébe, amikor a nővérét gyászolja? És harmadszor: így fog hozzáállni a ti gyerekeitekhez is...már ha lesznek, ilyen felfogással. Ezzel az eshetőséggel akkor is tisztában volt, amikor elvett téged.
2014. aug. 14. 10:42
6/41 Andizsuzsi válasza:
Nem lehet, hogy átmenetileg a szüleid fogadják be? Valahol megértem a férjedet, bár hasonló helyzetben én is ragaszkodnék a kislányhoz, de a férjed szempontjából ő mégis csak egy "idegen" gyerek, aki felborítja az eddigi életeteket. Gondolom a gyámhivatal közben keresi az apát, a nővéred bármit is nyilatkozott. Tudom, hogy utólag már könnyű okosnak lenni, de ezt a dolgot közösen, hárman kellett volna megbeszélnetek még a nyilatkozattétel előtt, és akkor nem állnátok ilyen helyzet előtt.
2014. aug. 14. 10:42
7/41 anonim válasza:
Vedd magadhoz szerintem is, és ha ez miatt patáliázik, gondolkozz el, hogy milyen ember. Sőt, meg is kérdezheted, hogy mit tenne a helyedben, vagyis hogy ha az ő testvére halt volna meg, akkor a gyermeket nem venné magához? Igaz, vannak olyan férfiak, akikben annyi empátia van, mint a székben, amin ülök, és képtelenek átérezni azt, amiben még nem volt részük. Esetleg mondhatod neki, hogy ha a nagyszülők is benne lennének, hogy ők is biztosan segíteni fognak, vigyáznak rá, stb.
2014. aug. 14. 10:43
8/41 anonim válasza:
Szereted a ferjed? Ha vele hasonlo tortene, te mit tennel?
2014. aug. 14. 10:44
9/41 anonim válasza:
Biztos megvan az oka amiért ellenkezik (lehet, hogy csak annyi, hogy nem "kényelmes" a helyzet) de akkor is vedd magadhoz. Ez nem kérdés. Ez egy egyértelmű, és helyes döntés. Ezt a férjednek is el kell fogadnia.
2014. aug. 14. 10:45
10/41 anonim válasza:
Érdekelne, hogy a férjed szerint ilyen esetben mit kellene tenni? Árvaházba küldeni szerencsétlen gyereket?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!