Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A férjem nem szeretné, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem nem szeretné, hogy "örökbe fogadjuk" az unokahúgom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A nővérem pár hete elhunyt. Van egy 6 éves kislánya, akinek én vagyok a gyámja (vagy hogy hívják). Erről a nővérem korábban írásban nyilatkozott közjegyző előtt. A gyerek apjáról nem tudunk semmit, 5 éve szó nélkül lelépett.

A férjem szerint sem anyagilag, sem érzelmileg-türelmileg nem fér bele az életünkbe. Számomra viszont egyértelmű, hogy én fogom felnevelni, ez volt a nővérem kérése, nem engedem állami gondozásba.

Nagyon ki vagyok készülve, a szüleink összetörtek, a kislány szintén, és a férjemre sem támaszkodhatok :-( Mit tegyek?

2014. aug. 14. 10:33
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
87%
Mindenképpen fogadd be a kislányt, a férjed meg nincs melletted egy ilyen helyzetben. Sőt nem egyértelmű számára mi a helyes, én a helyedben elgondolkodnék a kapcsolatunkon.
2014. aug. 14. 10:35
 2/41 anonim ***** válasza:
84%

Sajnálom, hogy egy érzéketlen tuskót fogtál ki férjnek :/

Értelmes embereknél ez alapvető lenne, hogy aki rokonilag a legközelebb áll hozzá, az nevelje.

Érzelmileg nem férne bele? Miért nem? (Jó, a kérdés költői, tudom, hogy egy érzéketlen tapló a férjed, már bocsánat.) Anyagilag? Erre inkább nem mondok semmit. Ésszerű keretek között simán megoldható.

Mit tegyél? Semmiképp ne hagyd magára a kislányt, neki gyakorlatilag te vagy az egyetlen, akire támaszkodhat!

2014. aug. 14. 10:38
 3/41 anonim ***** válasza:
98%

Mindenképpen vedd magadhoz!

Őszinte részvétem! :(

2014. aug. 14. 10:39
 4/41 tetro ***** válasza:
93%
A férjed egy ultra nagy ánuszbuksi. Vajon amikor hozzámentél ez nem látszott?
2014. aug. 14. 10:40
 5/41 anonim ***** válasza:
98%
Nyilván egyértelmű (írod is) hogy felneveled. Ha ez a férjednek nem fér bele, váljon el. Őszintén: pasi vagyok, de még én is azt mondom hogy milyen férfi az, aki hagyja a felesége keresztlányát intézetben rohadni? Aki még ilyenkor is belerúg a feleségébe, amikor a nővérét gyászolja? És harmadszor: így fog hozzáállni a ti gyerekeitekhez is...már ha lesznek, ilyen felfogással. Ezzel az eshetőséggel akkor is tisztában volt, amikor elvett téged.
2014. aug. 14. 10:42
 6/41 Andizsuzsi ***** válasza:
34%
Nem lehet, hogy átmenetileg a szüleid fogadják be? Valahol megértem a férjedet, bár hasonló helyzetben én is ragaszkodnék a kislányhoz, de a férjed szempontjából ő mégis csak egy "idegen" gyerek, aki felborítja az eddigi életeteket. Gondolom a gyámhivatal közben keresi az apát, a nővéred bármit is nyilatkozott. Tudom, hogy utólag már könnyű okosnak lenni, de ezt a dolgot közösen, hárman kellett volna megbeszélnetek még a nyilatkozattétel előtt, és akkor nem állnátok ilyen helyzet előtt.
2014. aug. 14. 10:42
 7/41 anonim ***** válasza:
97%
Vedd magadhoz szerintem is, és ha ez miatt patáliázik, gondolkozz el, hogy milyen ember. Sőt, meg is kérdezheted, hogy mit tenne a helyedben, vagyis hogy ha az ő testvére halt volna meg, akkor a gyermeket nem venné magához? Igaz, vannak olyan férfiak, akikben annyi empátia van, mint a székben, amin ülök, és képtelenek átérezni azt, amiben még nem volt részük. Esetleg mondhatod neki, hogy ha a nagyszülők is benne lennének, hogy ők is biztosan segíteni fognak, vigyáznak rá, stb.
2014. aug. 14. 10:43
 8/41 anonim ***** válasza:
80%
Szereted a ferjed? Ha vele hasonlo tortene, te mit tennel?
2014. aug. 14. 10:44
 9/41 anonim ***** válasza:
91%
Biztos megvan az oka amiért ellenkezik (lehet, hogy csak annyi, hogy nem "kényelmes" a helyzet) de akkor is vedd magadhoz. Ez nem kérdés. Ez egy egyértelmű, és helyes döntés. Ezt a férjednek is el kell fogadnia.
2014. aug. 14. 10:45
 10/41 anonim ***** válasza:
97%

Érdekelne, hogy a férjed szerint ilyen esetben mit kellene tenni? Árvaházba küldeni szerencsétlen gyereket?

Részvétem!

2014. aug. 14. 10:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!