Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Közös élet kezdetekor közös...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös élet kezdetekor közös fizetni valókat hogyan egyeztek meg?

Figyelt kérdés
Párommal összeköltöztünk, ő lakásába, az én két gyerekemmel.neki dupla jövedelme van mint nekem, nekem vannak hiteleim.tapasztalatokat kérnék,hogyan és ki mit fizet? Élelem stb, Köszönöm előre is!

2014. aug. 13. 09:34
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Akkor ülj le vele es beszéljetek meg. De ne a "akkor innentol minden felesben megy, ugye? " mondattal indíts. Kérdezd meg, higy mennyi a lakás havi költséges es o mennyire gondolt, mennyivel szállj bele.
2014. aug. 13. 11:02
 22/29 A kérdező kommentje:
17/19 elírtam elején a számot.Bocsánat
2014. aug. 13. 11:05
 23/29 A kérdező kommentje:
21/22 igen így akarom kb én is.... köszönöm!
2014. aug. 13. 11:06
 24/29 anonim ***** válasza:
Nálunk az én fizetésem egy olyan bankszámlára ,megy amihez, nem nyúlunk hozzá, csak akkor ha nagyobb kiadás van, anyagilag megszorulunk vagy pl.: új hűtőszekrényt kell venni, elromlik valami, elutaznánk, de ott spórólunk a közös lakásra is. A párom fizetéséből élunk tulajdonképpen. Igen, ő ad nekem költöpénzt, ő fizet mindent. Ettől függetlenül én nem gondolnám, hogy eltartana (mielőtt megkapnám valakitől), mert az én fizetésemet pedig félretesszük, a közös céljaink érdekében, amiből szintén közösen részesülünk. Nekünk ez így jól működik. Annak idején megbeszéltük, hogyha valaha is szakítanánk, az a pénz, ami az én fizetésem, és félretettük, az is közös pénz (mint ahogy az ő fizetése is, csak ugye azt feléljük). Tehát ha valaha is szakítanánk, akkor az a pénz 50-50%-ban illetne meg minket. Nálunk a közös kassza ezt jelenti, nincsen enyém-tiéd, hanem a miénk van.
2014. aug. 13. 11:12
 25/29 anonim ***** válasza:

Utolsó persze ti esetetekben könnyű közös kasszáról beszélni, de ahol van már asz egyiknek két gyereke, hitele a másiknak meg lakása akkor azért ez nem ilyen egyszerű.

Ti úgymond nulláról indultok közösen, kérdezőnél erről már szó sincs.

2014. aug. 13. 11:20
 26/29 anonim ***** válasza:
van hitele a páromnak (utolsó vagyok) még a kapcsolatunk előtt vette fel.
2014. aug. 13. 12:00
 27/29 anonim ***** válasza:

"Utolsó nem hiszem, hogy egy virslin bárki is balhézna. Gyerekről apának és anyának kell gondoskodni nem az új pároknak. "

És mégis hogyan? Régiapu jóesetben hetente, de inkább havonta ha látja, hogyan gondoskodjon róla? Nem a gyerektartás fizetése a gondoskodás, hanem hogy hozod-viszed iskolába, felkelsz hozzá reggel reggelit csinálni, estimesét olvasol neki, stbstb. Ez a gondoskodás. Persze vérszerinti anyu sokmindent megcsinál, de MINDENT nem tud. Amikor férfiként összeköltözöl egy kétgyerekes anyukával ezeket szem előtt kell tartanod.

2014. aug. 13. 12:12
 28/29 anonim ***** válasza:
Utolsó: nagyon sajnálom, ha nálad nem érdeklik a gyerekek az apát, de ettől még nem kellene általánosítani...
2014. aug. 13. 12:33
 29/29 anonim ***** válasza:

# 27/28

Jobb esetbe szülők megegyeznek közös felügyeletbe vagy min bármikor láthatásba. Ne a selejtes családokból induljunk ki állandóan.

2014. aug. 13. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!