Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös élet kezdetekor közös fizetni valókat hogyan egyeztek meg?
Nálunk férjem sokkal többet keres, mint én. Mikor összeházasodtunk, megbeszéltük, hogy lesz egy új közös számlánk, erre mindenki átutalja a fizetése 90%-át, ebből fogjuk a közös kiadásokat fizetni (rezsi, utazás, kocsi) és ebből teszünk félre. A maradék 10%-ból fedezzük azokat a dolgokat, amikre külön van szükségünk, pl. ruhák, könyvek, hobbi. Persze van néha kivétel egy-egy nagyobb tételnél, pl. a biciklimet a közösből fizettük, szóval ez sincs szigorúan kőbe vésve.
Az alapelképzelés az, hogy azért legyen érezhető különbség a saját magunkra költhető pénzben, ha már az egyikünk többet hoz a házhoz. A hiteleket mondjuk nem tudom, hogy lehetne intézni, ha eég rá a kereseted, akkor én abból fedezném, hiszen azt még te vetted fel, de nem tudom, ilyen esetben mi a jó megoldás.
Hàt ez azèrt nagyban függ attòl miòta vagytok együtt ès milyen komoly a kapcsolatotok.
Kezdetnek ùgy indìtanèk, ahogy az 1. ìrta, tehàt külön kasszàn, aztàn majd alakul. Ne vàrd, hogy összeköltözès utàn csak mert jobb a fizetèse, majd a te hiteledet kifizeti...
Ez nem bonyolult, csak megbeszélés kérdése az egész.
Ha megbeszéltétek, hogy közös kasszán lesztek, akkor te és a párod is bedobjátok az összes pénzeteket a közösbe, és abból fizettek mindent. Hitelt, rezsit, kaját etc.
Ha külön kasszán vagytok, akkor a rezsit elosztjátok részarányosan, és ki-ki fizeti a saját részét. A hitel ami a tied, azt csak te fizeted. A gyerekeid ellátását csak te fizeted.
Ti ezt nem beszéltétek meg? Kommunikáltok egymással?
3!
Teljesen mas a te eseted, mint a kerdezoe.
Hát, nekünk a férjemmel az első másodperctől közös kassza van, mióta együtt élünk. De így, hogy neked van két gyereked, vannak hiteleid, nem ilyen egyszerű. Legalábbis én nem várnám azt rögtön az elejétől, hogy hozzájárul a másik a gyerekeim eltartásához, és fizeti a hiteleimet. Ha már egy ideje együtt laktok, lehet osztozni ezen a téren is. Nekünk könnyebb volt, mert úgymond mindketten nullán álltunk összeköltözéskor, se gyerek, se hitel, két kb. egyforma fizetés. Annyi volt a különbség, hogy nekem volt saját lakásom, abban élünk.
26N
Mivel eddig is ilyen kiadásaid voltak, gondolom, tudtad fizetni. Most még egy albérleti díjjal több is marad a zsebedbe. Ha összedobjátok az egészet, akkor is ugyan annyit fogsz költeni, mint eddig, amit a fizud fedezett is, így nem a pasi tartana el.
Egyszerűbb egy helyről mindent, mint mindig számolgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!