Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kerekedjek felül ezen a vitán?
Alapvetően egyikünk sem a klasszikus családkép híve, tehát nincs férfi-női munka. Kivéve a szülést, meg ha 100 kg-os bútorokat kell mozgatni.
Van egy pár hónapos babánk, ezért most nem dolgozom, otthon vagyok vele. A férjem is maximálisan ellátja, ha otthon van, ebből se volt soha gond.
Vettünk egy nagyobb lakást, elég komoly szerkezeti átalakítások is voltak. Mivel a munkák nagy részéhez fizikai erő és előzetes szakismeret kellett (ehhez én személy szerint nem értek, férjem viszont már csinált ilyet, bár neki se szakmája), főleg ő volt ott. Betonozásnál és talicskázásnál terhesen meg frissen szülten nem lettem volna nagy segítség.
Aztán a vízcsapokat, elektromos cuccokat is ő csinálta meg, hetekig napi több órát eltöltött ott.
Én lassan kezdek megkattanni az otthoni monotonitástól, így mondtam, hogy úgyis jön segíteni takarítónő, ketten kidzsuvázunk, aztán a már megvett lapra szerelt bútorokat ketten összerakjuk, ő addig maradjon aznap a babával.
Ezen sikerült most összevitatkozni, mert szerinte nem fogom tudni a bútorokat felállítani. Komolyabb súlya egyiknek sincs, kisebb javításokra pedig én is képes vagyok, csináltam már ilyet. Most ezen megy a vita, hogy inkább hívjuk a szüleimet a babára vigyázni és ő is átjön.
Viszont nekem meg NAGYON hiányzik, hogy valami minimálisan kreatív tevékenységet csináljak és kiszakadjak az eddigi környezetből, tehát egyedül szeretném megcsinálni. (A takarítónő maximum annyit segítene, hogy ha tartani kell egy elemet, amíg csavarozom, akkor addig tartja nekem.)
Ezért nagyon megmakacsoltam magam és mondtam, hogy ha neki kijárt, hogy hetekig, napi több órát bogarásszon szereléssel, akkor egy nap nekem is jár.
Nem értem az álláspontját, se a hozzáállását. Főleg azok után, hogy az utolsó terhességi hetekben folyamatosan arról beszéltem neki, hogy milyen bútorokat szeretnék építeni, barkácsolni az új helyen (most nincs kert, ott lesz) és akkor biztatott.
Úgy, hogy nem azt mondod, hogy neked ez jár, hanem azt, hogy neked erre szükséged van, és nagyon szeretnéd. Ő alapvetően kímélni akar téged, és hülyének néz, hogy miért akarod megszakítani magad.
Amúgy viszont azt nem értem, miért lenne jobb egy takarítónővel csinálni, mint a férjeddel.
Akkor nem abban a lakásban laksz a babával, amiben a munkálatok folynak?
Hogy van ez?
Nem értem egészen.
Nem, nem abban lakunk, amit épp felújítunk. A babával akkor költözünk, ha már minden, mindennapi élethez szükséges dolog ott van (bútorok, hűtő, mosógép).
A jelenlegi lakásunkkal a mérete az egyetlen probléma, hárman már nem férünk el benne, ezért vettünk nagyobbat. Költözés előtti véghajrában vagyunk, ráadásul néhány hét múlva vizsgázom, így nekem is kényelmesebb lenne, ha jobban el tudnék vonulni tanulni.
Viszont a tanulás nem dob fel, nem hobbim (ez a tárgy).
Barkácsolni viszont imádok, úgyhogy legalább a bútorok összeszerelését szeretném én csinálni. Meg fél-egy napot, amikor nem az etetés-pelenkacsere-csörgőrázás háromszög teszi ki az egész napomat.
"Amúgy viszont azt nem értem, miért lenne jobb egy takarítónővel csinálni, mint a férjeddel."
Egyrészt mert a jelenlegi állapotában durvább vegyszerekkel is rá kellene menni néhány felületre, másrészt ablakpucolás (felújítás után!), redőnymosás - ezeket nem szeretnénk mi csinálni. A már bejáratott takarítónő pár óra alatt elvégzi a "piszkos munkát". A piperetakarítás részét meg már én is megcsinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!