Nem bírom tovább, hogy kerekedjek felül ezen az ellenálláson? Szinte fizikai fájdalmat érzek, amikor a tanulással kell foglalkoznom.
A sok tanulást és az ezzel járó felelősséget kompenzálni kell, hogy egyensúly legyen.
Hétvégente engedd ki a gőzt szórakozással vagy sporttal, ami eltereli a figyelmedet. Olyan dolgokat csinálj, amit korábban nem. Például tűzz kis sportban célokat, pl. hogy egyre nagyobb távokat futsz vagy rövidebb idő alatt.
Ismerős nekem is. A legnehezebb az volt nekem benne, hogy mikor az ember fellélegezhetne, hogy szakdoga leadva, akkor jöttek a vizsgák... (Nálunk volt még vizsgaidőszak az utsó félévben is, kb 5-6 vizsgával.) Akkor meghaltam a vizsgákra tanulásban... Majd mikor vége lett, el kellett kezdeni tanulni a záróvizsgára és a védésre. És amikor ebbe is kicsit belehaltam, akkor jött az MSc felvételi...
Ez rendesen leszívja az ember energiáit, és el is felejti, hogy volt időszak, amikor még szerette, amit tanul, és szeretett tanulni.
Nekem nem sok minden segített. Fiú létemre is "látványosan" szenvedtem, anyám ekkor egy-egy jó szóval segített. De erre az időszakra kicsit cigiztem is (am nem szoktam), és hétvégén fradi meccsekre jártam, meg minden péntek este KÖTELEZŐEN nem tanultam, hanem haverokkal voltam, sörözgettem. Ezek mindig adnak pici energia löketeket, de egyben nem fognak átsegíteni a nehézségen. Csak külön-külön mindegyik egy kicsit megerősítenek, és egyben akkor talán kibírható...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!