Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ez törvényszerű?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez törvényszerű?

Figyelt kérdés
Az életemben három férfival volt komolyabb kapcsolatom, a harmadik a férjem és a gyönyörű gyermekem apja. Mindig úgy gondoltam, megállapodtam, de valami megváltozott. Így harmincon felül x év együttlét után hirtelen érdekelni kezdtek más férfiak. Mindig hűséges voltam, akkor is, mikor engem csaltak, tehát nem azt akarom mondani, hogy most fűvel-fával lefeküdnék, mert ez nem fog megtörténni. De az érdekel, hogy más is van-e, volt-e így? Törvényszerű, hogy egy bizonyos életkor felett ez így történik? Volt 10 éves kapcsolatom is, akkor nem így volt. Nem tudom ezt mire vélni. Meséljetek, ha ti is így voltatok, mi lett belőle és mi volt az oka?
2014. aug. 4. 12:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mit értesz az alatt, hogy elkezdtek érdekelni?

Szivesen elbeszélgetsz velük? Szimpatikusak, amit talán már soknak érzel?

2014. aug. 4. 13:06
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem törvényszerű egyáltalán. Miért volna, dehogy.
2014. aug. 4. 13:12
 3/12 Kései Sirató ***** válasza:
Fantáziálsz másokról? Elképzeled, milyen lenne velük? TAlán egyszerűen ellaposodott a kapcsolatod és hiányzik belőle az izgalom, a változatosság. Ha ez csak elméleti dolog, akkor lehet, hogy átmeneti és lehet, hogy jó programokkal, vagy egy pszichológus segítségével újra képes lennél csak a párodra koncentrálni
2014. aug. 4. 13:18
 4/12 anonim ***** válasza:
Kapuzárási pánik. (a közhiedelemmel ellentétben nőknek is lehet, ráadásul korábban jelentkezik, mint a férfiaknál)
2014. aug. 4. 13:39
 5/12 A kérdező kommentje:

Utolsó, ez nekem is megfordult a fejemben...

A kapcsolatunk mindig is lapos volt, én úgy érzem, ha én nem tettem semmit, nem is történt semmi, a férjem - én úgy érzem - csak sodródik, neki mindegy. Csak belefáradtam, hogy mindenért ami kettőnk közt van, én dolgozzak.

Nemigen találkozok más férfiakkal, úgy értve, nem kerülök velük kapcsolatba, itthon dolgozok, szóval nem is lenne kiről fantáziálni. Lehet, azt érzem, jól esne, ha nő számba vennének, de az is lehet, egyszerűen csak a társaságuk esne jól. Nem tudom.

2014. aug. 4. 14:04
 6/12 anonim ***** válasza:

No látod, meg is válaszoltad a kérdésed. Igen, törvényszerű, hogy ha a problémákat nem mondjuk ki, és nem kezeljük, akkor a kapcsolat romlani kezd, az embernek pedig hiányérzete támad.

Az is törvényszerű, hogy szinte minden nő ezt a hibát egyszer el kell, hogy kövesse. Az is törvényszerű, hogy szeretné mindezt a sorsra fogni, miszerint nem ő tehet róla, mert ez törvényszerű.

Bocs, nem bántani akarlak, de amit érzel tipikus. Ezt eljátszotta már a feleségem, a cimborám menyasszonya, az asszony nagyon jó barátnője, és, hogy ne szaporítsam feleslegesen a sorokat: gyakorlatilag majdnem minden hosszú kapcsolatban élő nőismerősöm.

Ha valamit hiányolsz egy kapcsolatban, akkor azt a valamit ösztönösen keresni fogod, döntsd el, hogy a házasságodban akarod megtalálni, vagy máshol, vagy pedig megteheted, hogy engeded, hogy ez az érzés rágjon tovább belülről, és szép lassan megegye a házasságod is veled együtt...

2014. aug. 4. 14:48
 7/12 A kérdező kommentje:
Szóval szerinted az én hibám, hogy hiába próbáltam meg beszélni arról a férjemmel, jól esne, ha napi 30 másodpercre megölelne és éreztetné, szeret, vagy meglepne egy programmal a házassági évfordulónkra, nem nagy dologgal, csak gondoljon ránk, esetleg nőként tekintene rám, nem pótanyaként? Ez mind az én hibám, azzal együtt, hogy homokba dugja a fejét és ő kerüli ki a beszélgetéseket? Lehet, hogy ezt látod, igaz is lehet, de vedd figyelembe, hogy a nők is valamitől ilyenek lesznek. Mondjuk, például attól, hogy a férfiak egy idő után olyan kényelmesen elvannak, hogy már fárasztó, vagy épp ciki az a napi 30 másodperc, kedveskedésre nincs kedv, csak bedugni meg kihúzni, hogy finoman fogalmazzak. Kedves tőled, hogy minderre az okokat a nőkben keresed és találod meg. Én a házasságomban próbáltam változtatni, a férjem nem partner ebben, igazad van, én vagyok a hülye, hogy nem vágtam még ki azért, mert ilyen. Minden más tekintetben remek ember.
2014. aug. 4. 17:02
 8/12 anonim ***** válasza:

Állj, állj, állj! Félreértettél, én nem kritizáltalak, ne haragudj :). Abszolút nem erre gondoltam.

Viszont ahogy korábban is mondtam: már megválaszoltad a kérdésed. Amiket le írtál, az nem a te hibád, de a kérdésed úgy tetted fel, mintha csak valami úgymond hiányozna, és valamiért észrevetted volna, hogy érdekelnek más férfiak, arról szó sem volt, hogy a problémára már tettél megoldási kísérleteket.

Azt, hogy ezeket a próbálkozásokat meddig vitted el, azt te tudod, te döntöd el, elegendő e. Ellenben én azt tapasztaltam szinte minden nőismerősömnél, hogy észre sem veszi, számára mennyire hiányzik az adott dolog, nem is tesz igazán komoly lépéseket a megoldásra, csak célozgat és engedi történni a dolgokat tovább, majd azon kapja magát, hogy hirtelen elkezd vonzódni egy (vagy több) másik pasihoz.

A kérdésed te is így tetted fel: a kérdés arra vonatkozott, hogy törvényszerű e, hogy egy kapcsolat ellaposodik, és észreveszel más férfiakat is. Erre mondtam, hogy igen, ezt bizony minden nő elkövette a környezetemben, mert ahelyett, hogy tett volna az ellaposodás ellen, inkább más pasikat vett észre, aztán meg azon gondolkodott, hogy ez vajon a sors keze e. Pedig nem, csak a hiányérzete saját életre kelt és célpontot keresett.

A te kérdésed helyesen úgy hangzott volna, hogy törvényszerű e, hogy egy pasi évek múltán már szarik a feleségére és nem kedveskedik neki semmivel? Na erre egy egészen más választ adtam, de a fenti kérdésre ugyanazt a választ adnám megint. Ez a válasz pedig nem sértő szándékú volt, csak puszta szarkasztikus poénnak szántam, ne haragudj, ha megbántottalak vele.

Az utólag leírt problémádra már nehezebb a válasz, annál is inkább, mert korábban is írtad, hogy mindig is lapos volt a kapcsolat, tehát nem elveszett valami belőle, hanem soha nem is volt meg. Ellenben benned akkoriban mégis megvolt valami, ami vonzott hozzá, nem? Gondold végig, mi volt az, ami régen megvolt, és most hiányzik. Úgy értem, nyilván vannak olyan dolgok, amik mindig is hiányoztak, de valami ellensúlyozta a dolgot, elvégre valamiért hozzámentél nem?

2014. aug. 4. 17:41
 9/12 anonim ***** válasza:

Csak akkor törvényszerű, ha valaki rosszul választ párt. Akkor egy idő után bizony előjöhet, hogy más kellene...

És miért választottál rosszul? Olyan férfi van melletted, akinek mindegy, ő sodródik, te magad írod, hogy csak te teszel a kapcsolatért, ő nem, mert neki mindegy... ilyen pasival nem szabad együtt maradni, pláne nem gyereket szülni....

Ha meg csak azért maradtál vele mert becsúszott a gyerek, az még rosszabb! Mert te döntöttél a rossz választásod mellett.

2014. aug. 4. 20:17
 10/12 A kérdező kommentje:

Igazad van, lehet, hogy úgy kellett volna feltennem a kérdést.

Visszagondolva, a szeretgetést, összebújást is legtöbbször én kezdeményeztem annak idején is, és sosem gondoltam volna, hogy magától ez nem megy neki, ahogy azt sem, ha elmúlik a kezdeti fellángolás, ide jutunk. De elég rossz érzés, mikor csak kerülget. Már mindenféle megközelítést próbáltam, de sokszor csak annyi a válasz, hogy ő fáradt, már évek óta ez a "kedvenc" hárítás még a beszélgetésre is. Azt nehéz lenne elfogadnom, hogy ő egyszerűen ilyen, mert egyedül nem lehet egy szeretetteljes kapcsolatot működtetni, ha a másik csak "elfogadja", de magától nem viszonozza, vagy alig. És ha nem is kezdeményez, akkor meg olyan érzés, mintha folyton én akarnék rámászni és rátukmálni magam, és közben lehet, ő meg ezt várja? Nem tudom, nem tudok már semmit. A legutóbbi összebújásaink azzal végződtek, hogy zokogásban törtem ki. Miért? Én sem tudom, talán, mert annyira eltávolodtunk, hogy olyan, mintha idegennel bújnék ágyba. Kedvem sincs hozzá így.

Hogy miért szültem neki gyereket? Bocsi, kettőnknek szültem a gyerekünket, mert mi eleve úgy találkoztunk, hogy mindketten családot akartunk, és egyetértettünk abban, x éven belül gyermekünk lesz, és így is lett. És mint írtam, más területen nincs problémám vele, de a házasság és párkapcsolat szempontjából egy nagy bukta az egész.

Tavaly például még erőlködtem, hogy előre szervezzünk valami programot kettesben a házassági évfordulónkra, majdnem belém veszett, hogy nincs rá pénz, én meg mondtam, hogy nem is feltétlenül kell rá. Aztán elsikkadt a dolog, vártam, hogy majd utólag reagál valamit, hát a napján kérdezte, hogy akkor mi lesz a program, és még ő volt megsértődve, mikor megkérdeztem, mit készített elő? Mert a gyereket sem lehet csak úgy lepasszolni egyik percről a másikra. Idén nem szóltam semmit, eszébe se jutott az évforduló, se előtte, se napján, se utána. Nem figyel ilyen dolgokra és nem is érdekli, ha én nem emlékeztetem, simán elfelejti a családi szülinapokat is.

Egyébként dolgos, jó apa, de társnak...

2014. aug. 5. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!