Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti milyen messze vállalnátok munkát, mennyit utaznátok?
Munkahely A városban, ház B városban. Elköltöznétek A ból B-be, ha minden rokonotok, barátotok Bben lakik, és a házastársatoknak Bben sokkal jobb állása lehetne? Mind anyagi, mind szakmai szempontból jobb lenne számára.
Nektek így autózni kellene 40-40km-t oda-vissza minden nap. Autó van, a benzin 80%-át térítik. A ti családotok, barátaitok is ott vannak. 'A' város egy bányászváros, nagyon kevés munkalehetőséggel, sok a C típusú, és ez meg is látszik a városon. B város fejlettebb, több a lehetőség.
Neked fix munkahelyed van A városban, mehetsz innen nyugdíjba akár, ha szeretnél. A házastársadnak viszont nincs fix állása, a közeljövőben valószínű a két település közt félúton lévő nagyvárosban fog dolgozni.
A te munkahelyeden viszont nem fix a munkaidő, van, hogy reggel 4re mész, de olyan is, hogy délben már hazamehetsz.
Ti elköltöznétek B városba, ebben az esetben?
Sok minden szól B mellett, ház, barátok, család, házastárs munkája, jobb környék.
Egy szól A mellett, a te munkád.
Szerintem egyértelmű.
40 km mennyi? Fél óra utazás? Szerintem az nem sok. Sokan városon belül is utaznak annyit.
Én talán úgy közelíteném meg ezt a kérdést, hogy 1.5 óránál nem akarnék többet utazni oda-vissza.
Viszont itt időbe belefér, az üzemanyag nagy részét fizetik, és az út csak fél - fél óra. Én simán bejárnék, és maradnék a család és barátok közt.
Szerintem 40 km kocsival, úgy hogy nagy részét térítik, nem tétel. 30-40 per maximum. Én Budapesten időben ennek a dupláját utazom le városon belül.
Ezt pároddal beszéld meg, mert ha jól veszem ki, most A-ban laktok, ahol a férjed dolgozik és te B-be akarsz költözni a Te családod közelébe, ami neked jobban tetszene. Közös döntésnek kell lennie. Párodnak is biztos vannak érvei, a maradás mellett. Beszéljétek végig, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a költözés és a maradás.
"Nektek így autózni kellene 40-40km-t oda-vissza minden nap. Autó van, a benzin 80%-át térítik"
Innentől kezdve hol a probléma???? Az átlag munkás busszal meg vonattal jár ugyanekkora távolságokba dolgozni, ráadásul a többségnek nem térítik a költségeit, semmilyen %-ban. A nem fix munkaidő pedig szintén nem gond, ha egyszer ott az autó, 40 km az fél óra vezetés, gyakorlatilag semmi.
Tehát a válasz egyértelmű igen, elköltöznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!