Milyen körülményekre vállalnátok harmadik gyereket?
Pl. mekkora lakásba, milyen fizetésre, stb.
Inkább legyen kettő, akiknek jó esetben mindent meg tudsz adni, vagy legyen hàrom, de akkor össze kell húzni a nadrágszíjat?
( Egy ismerősöm példájából kérdezem, s érdekel ki mit gondol.:)
Inkább kettő, akinek mindent meg tudok adni.
Ahogy én tervezem (persze ez nem követendő, de én így szeretném).
Annyi gyereket vállalok, hogy:
- A fix megélhetésünkön (lakhatás, rezsi, stb...) felül gyerekenként mai értéken min. 80e forintnyi összeg maradjon, amit a gyerekre költhetek anélkül, hogy máshonnan kéne elcsoportosítanom pénzt. Tehát 2 gyerekre 160, háromra 240....
- Ahány gyerek annyi szoba. Nagy szoba nem kell, de legyen minden gyereknek legalább 9-10 nm-es saját szobája iskolás korukra, ahova el tudnak vonulni tanulni vagy ha egyedüllétre vágynak. Az, hogy ez saját ingatlan vagy bérlemény nem érdekel
nekem egy van, előre szólok, nehogy le legyek szólva, hogy milyen mocsok vagyok :)
De ha kettő van, a harmadikat már megéri bevállalni anyagilag, mert nem kerül pénzbe, hanem hozza pénzt... családi adókedvezmény, nagycsaládos gázkedvezmény, ingyenes tankönyv, gyermekétkeztetés kedvezménye...
Így van, ahogy a 4. válaszoló írja, anyagilag nem lenne megterhelő, nagyon sok kedvezményt kapnak a 3, vagy több gyereket nevelők.
Addig gondolkoztunk a 3. gyereken, hogy közben kifutottam a még normális kategóriába tartozó szülési életkorból.
Ha csak nem minimálbéres az anyuka akkor bőven nem éri meg az adókedvezmény miatt összehozni még egy gyereket ahelyett, hogy +1 fizetés lenne a családban.
De hát a cigányok is ezt csinálják, úgyhogy a valóságban - sajnos - anyagi szempontból igaza van a kollégának.
"ingyenes tankönyv"
Idei évtől minden elsősnek felmenő rendszerben ingyenes tankönyvet kap, az egykék és a nagy családos gyerekek is.
Ahhoz jól kell keresni, hogy akkora adóalapod legyen, hogy kihasználhasd teljesen. Persze, most jön a választás ígérgetnek fűt fát, de ha vége a választásnak és nem lesz belőle semmi akkor sem tehetem a gyereket az utcára.
Kedvezmény csak messe habbal.
Ha kettőt el tudunk tartani, akkor a harmadikat is. Én háromgyerekes családban nőttem fel, gyakorlatilag minimális pluszköltség volt. Három gyerekre már szinte mindenhol adnak kedvezményeket, szóval nem még egyszer annyi kell rá, hanem jelentősen kevesebb. Az iskolában kb. minden ingyen vagy nagyon olcsó volt a tankönyvtől a kaján át a kollégiumig, edzésen is kedvezményt kaptunk, a távolsági közlekedés is szinte ingyen van... oké, nagyobb házat kellett fenntartani, de ez sem jelentett olyan nagy pluszköltséget.
Viszont imádtam és most is imádom a testvéreim, nagyon jó, hogy vannak :)
"De hát a cigányok is ezt csinálják, úgyhogy a valóságban - sajnos - anyagi szempontból igaza van a kollégának."
Igen csak őket nem érdekli, ha a gyerek egész nap semmit nem eszik az iskolai menzán kívül vagy, hogy télen nincs cipője, vagy hogy 8 általánosnál többre vigye az életben.
Ki akar ilyen életet a gyerekének? Persze így kap segélyt és van cigi, pia de semmi a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!