Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Menekül itthonról, nem szeret,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menekül itthonról, nem szeret, nem vagyunk fontosak neki, vagy egyszerűen nem érti a problémám?

Figyelt kérdés

Már egyszer feltettem egy kérdést amiatt, hogy mennyit dolgozik a férjem, de most már végképp be vagyok sokallva, és nem tudom, hogy csak én túlzom-e el, és ez a normális, vagy komoly gondok vannak.

Van egy másfél éves fiúnk, én itthonról dolgozok mellőle 9 hónapos kora óta. Férjem vállalkozó, így ő szabja meg, hogy mikor és mennyit dolgozik (milyen munkákat vállal el). Egész évben rengeteget dolgozott, de úgy, hogy volt 3 hónap egyhuzamban, hogy egy darab szabadnapja sem volt (sem hétvége, sem ünnepnap, semmi), és általában hétvégente is dolgozik. A gyerekkel lényegében nem találkozik, köztünk már lassan semmilyen kapcsolat nincs, amire persze panaszkodik, de tenni ellene nem tesz. Már régóta kérem, hogy kicsit vegyen vissza, mert 1, szét fog hullani a családunk, és fele ennyi munkából is szépen megélnénk, 2, nem bírom most már teljesen egyedül (semmilyen segítségünk nincs).

Teljesen be vagyok sokallva abba, hogy minden maximálisan rám szakad, hogy hónapok óta nem volt egy délutánom, amikor kicsit kikapcsolódhatnék, pihenhetnék.

Nemrégiben elkezdett külföldi dolgokat vállalni, és van, hogy hetekre lelép. Ilyenkor van kint néhány órás munkája egy nap, nem gebed bele a munkába, viszont nincs itthon sem. Vasárnap jön haza 4 hét után Németországból, már alig vártam, erre tegnap előtt közli, hogy utána kedden indul Romániába, mert bevállalt valamit, de az CSAK egy hét. Kérleltem, hogy ne vállalja el, jöjjön már haza, nem bírom egyedül, nem haladok a munkáimmal stb. Mondta, hogy nem. Erre tegnap kiújult a sérvem, orvos, elláttak, mondta, hogy szigorú pihenés. Mondtam férjemnek, hogy jöjjön haza, mert most tényleg szükségünk van rá. Erre mondta, hogy majd Románia után mindenben segít, lesz egy hét szünete, addig bírjam ki.

Teljesen magam alatt vagyok, hogy ennyire nem számít semmi a munkáján kívül. Mit tegyek? Ennek a kapcsolatnak már annyi? Úgy el is távolodtunk már egymástól. Ha hazajön, és elkezd ölelgetni, már nem kívánom. Mondtam is neki, hogy végre kifejezhetné máshogyan, hogy szeret, pl. ilyen esetekben, amire persze vérig sértődött. Nem tudom, mihez kezdjek. Vagy ez így normális?

2014. júl. 15. 12:05
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Nem tud felvenni senkit, ez nem olyan munka, nem cég. Egyéni vállalkozóként szabadúszóként dolgozik. Félig-meddig alkotó ember, tehát őt kérik fel, hogy Ő csinálja meg az adott munkát, ne pedig más.
2014. júl. 15. 12:33
 12/24 anonim ***** válasza:
24%

"Abba is hagyhatom, aztán egy év múlva belegebedhetek, hogy munkát találjak a szakmámba (elég szűk kör)."

Ez pontosan ugyanolyan "kifogás", mint a férjed mondásai. Pontosan ugyanazt csinálod, amit neki a szemére hánysz.

Mindenre lehet mondani valamit, csak nem biztos, hogy van értelme. Döntsd el, hogy kifogásokat keresel-e vagy megoldást. Én is meg tudok magyarázni mindent, aztán rögtön az ellenkezőjét is...

Vagy csak azt akarod, hogy sajnáljunk, vagy biztassunk arra, hogy válj el? Szerintem ezzel nem sokra mész...

3.

2014. júl. 15. 12:35
 13/24 anonim ***** válasza:
89%
kU.RVÁRA nem ugyanazt csinálja mert ő munka mellett ellátja a gyereket,a háztartást,meg főz,meg bevásárol meg intézi a hivatalos dolgokat,nagyon nem mindegy.Apuka meg csak dolgozik,hozza haza a nagy lóvét.de nem ennyiből áll egy férfi dolga.A feleség megmondta neki elég lenne kevesebb is,de szüksége van a férjére a gyereknek meg az apjára.Apukának lehe kicsit jobban át kellett volna gondolnia a "családosdit"
2014. júl. 15. 12:39
 14/24 A kérdező kommentje:
Ki kérte, hogy sajnáljatok, vagy biztassatok arra, hogy elváljak? Hogy ugyanazt csinálom? Szerinted az a normális, hogy én mondjak le mindenről az égvilágon és legyek háztartásbeli, neveljek még fel neki egyedül X gyereket, legyek kiszolgáltatott, de mindezek mellett neki nyomjak a feneke alá mindent, hogy semmi gondja dolga ne legyen, amíg karriert épít és önmegvalósít, vagy az lenne a normális, hogy mindketten egészséges mértékben tudjuk csinálni a saját dolgainkat, és mellette van családunk?
2014. júl. 15. 12:40
 15/24 anonim ***** válasza:
85%

Hagyjad már,az ilyeneknek úgy sem jó semmi.

Ha otthon vagy háztartásbeli,azt hánynák a szemedre,hogy ingyenélő vagy akit a férje tart el,tehát neked kuuss van,most hogy dolgozol,meg karierista,meg egyenértékű azzal,hogy apuci sosincs otthon...

2014. júl. 15. 12:44
 16/24 A kérdező kommentje:
De 3-as, kíváncsi lennék, hogy akkor ő mit szólna ahhoz, hogy szépen maradjon otthon a gyerekkel, és én tűnök el hónapokra, építem a karrierem, ellátom a családom, adom neki haza a pénzt, amit persze elkölteni nincs időnk. A különbség, hogy ezt egy nő sosem fogja megcsinálni, mert neki fontosabb a család annál, hogy feláldozza azt a munka oltárán.
2014. júl. 15. 12:44
 17/24 anonim válasza:
100%
Előre mondom, nekem se férjem, se gyerekem, így nem biztos, hogy jól látom a helyzetet. De felvetődött két kérdésem. Ha ennyire jól meg most a bolt, és ő nem vehet fel alkalmazottat, miiért nem veszel fel te háztartási alkalmazottat, aki segítene neked, takarítana, mosna helyetted, esetleg főzne is, és neked "csak" a gyerek és a munkád maradna? A másik, szerintem semmit nem segítene a válás, hiszen mi változna? Ugyanúgy egyedül lennél, mindenképpen dolgoznod kellene, egyedül látnád el a gyereket, háztartást, csak kevesebb pénzből. Szerintem muszáj lenne beszélnetek erről komolyan, mert segítség nélkül nem boldogulsz, nem is szabad ennyit vállalni, ő nem segít, akkor fel kell venni valakit, aki pénzért igen.
2014. júl. 15. 12:50
 18/24 Bence_ ***** válasza:
100%

Kapcsolatotokat csak ti tudjátok elrendezni hiszen ti "éltek" benne. Már amennyit együtt vagytok.

De pl bejáró nőt felvehetnétek aki segít neked. Így lenne kihez szólnod + segítene.

2014. júl. 15. 13:02
 19/24 anonim ***** válasza:
52%

Az 5-ös válaszoló vagyok!

A véleményem az,hogy a szeretőmről(ha tennék ilyet) én sem raknék fel képet,drága!Legyünk reálisak,közben lehet bármi.

2014. júl. 15. 13:10
 20/24 anonim ***** válasza:
34%

Jól le leszek pontozva de nem baj. :D Keress magadnak egy titkos szeretőt, aki veletek van mindig, amikor a férjed nincs otthon. :) Aztán ha rájön a férjed, hogy megcsaltad, akkor majd elmondod neki miért csináltad. Nem csinálhat belőled rabszolgát csak azért, mert bekattantak nála a kerekek. Elismerem, hogy jó dolog az ha a férfi gondoskodni akar a családjáról anyagilag. De mit ér a pénz, ha a boldogság meg nincs sehol. Tulajdonképpen egyetértek azzal is, hogy dolgozni szeretnél. Ilyen helyzetben még ha nehéz is én is vállalnék munkát. Mert sajnos semmi sem tart örökké. Lehet elindul, csinálja, majd vállal valami nagyot és belebukik, mert a karrierépítés mellett már nem tud odafigyelni az apróságokra. Nem ő az egyetlen akivel ilyen már megtörtént. És ha ő "elveszti" a felkéréseket, az állását, valakinek dolgozni kell azért, hogy a gyereknek legyen mit enni, iskoláztatni, ruháztatni stb. Mert, hogy ezek sem kis kiadások és akkor még a háztartásról, számlákról, tehát a rezsiről még nem is beszéltünk.

Szerintem döntsd el te magadban, hogy megpróbálsz leülni vele és ezekről beszélni, hogy komolyan keresel magadnak más férfit, mert neked ez így nem megy és nem akarod tovább csinálni. Tehát adsz neki egy utolsó esélyt, hogy kompromisszumra jussatok. Vagy tényleg hagyd ott a fenébe. Azért nem gondolom, hogy rövid időn belül nem találnál magad mellé valakit aki segít. Senki sem pótolhatatlan... csak ezt sokan elfelejtik.

2014. júl. 15. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!