Mit tegyek? Régebben jártam orvoshoz enyhe szorongási tünetekkel, de mára olyan érzésem van minden nap, hogy egyszerűen nem merek kimenni itthonról. Lent a többi info
Hány éves vagy, fiú-e vagy lány?
Biztos nem volt konkrét oka? Hülye osztálytársak, stb?
És otthon mivel töltöd az időd? Mert nagyon könnyen rá lehet szokni a neten való kommunikációhoz, sokkal kényelmesebb és tét nélküli, mint a rendes életben emberekkel találkozni, beszélgetni. Nem lehet, hogy netfüggő vagy, pl?
És régebben nem volt ilyen szociális fóbiád, szerettél emberek közé menni?
Ez az érzés félelemmel társul vagy inkább utálattal? És ha igen, meg tudod-e magyarázni?: Félek kimenni, mert...
Utálok kimenni, mert...
Szerintem is szakemberrel kéne kezeltetni ezt a pánikot. Ő felderíthetné, hogy mitől és miért alakult ki ez a dolog nálad, mert biztos van valami, csak maximum nem tudatosult benned (esetleg túlaggódó szülők, családban történt trauma?). Egyébként a kamasz fiúk különben is "nehéz esetek", érzékenyek, gyötrődnek, kicsit meghülyülnek, magukkal vannak elfoglalva. A lányok azért könnyebben átesnek ezen az időszakon. Szóval az is lehet, hogy a korod is beleszól.
De egyébként ha tudod igazából, hogy nagyon kevés az esély arra, hogy valami baj történjen az utcán, és tudod, hogy az emberek nem veled foglalkoznak, hogy mit csinálsz, hova mész, hogy nézel ki - szóval ha tudod ezeket, akkor sem vagy képes túllépni a félelmeiden? Mert végülis ezek csak képzelgések, fikciók, belebeszélések, nincs valós alapja a félelmednek, nem?
Gondolom, gimis vagyok, akkor hogyan néz ki egy napod? Suliba járni kell, nem?
*vagyok helyett vagy
Egyébként milyen környéken laksz, kihalt, zsúfolt, kisváros, nagyváros, ..?
Van alapja annak, hogy félsz, hogy kirabolnak, megvernek..? Mert azért fényes nappal ezekre elég kevés az esély, csak ha nem valami iszony lepusztult helyen laksz.
Az alvás szinte természetes, hogy nem megy, ha ez a szociális fóbia rendeződne és újra rendes életet élhetnél rendes, félelemnélküli gondolatokkal, akkor nyugodtan aludnál, mint a bunda.
Egy kicsit egyébként Orwell: 1984 c. könyve ugrik be arról, amiket leírtál.
Hello!
Fizikai tüneteid vannak már? Mi történik, ha a tömegben kell maradnod stb, szédülés, fejfájás, szapora szívverés, vizelési inger? Pánikrohamod volt már? Ha fizikai tünetek még nincsenek, pszichológus is segíthet, ellenkező esetben én is a pszichiátert javasolnám már. Gyógyszert fog felírni, méghozzá valószínű antidepit és mellé nyugtatót. Bár megjegyzendő ezek némelyikét 18 év alatt nem ajánlják.
Ez egyelőre generalizált szorongásnak tűnik, plusz szociális fóbia. Kezeltetned kell, mert ha pánikbeteg leszel, az maga a pokol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!