Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaz az, hogy ha nem házasodunk templomba, akkor nem fogjuk tudni megkeresztelni a gyermekünket?
Nem szamit, inkabb a keresztszulo fontos, hogy ne eljen "vadhazassagban", hiszen a keresztszulo vallalja a vallasos nevelest.
Mi sem vagyunk templomi hazassagban (mivel felesegem pravoszlav en meg katolikus), de a keresztelo megvolt az elsonel (pravoszlavra) es meglesz a masodiknal is (katolikusra) - mar mondtak hogy ez nem lesz gond.
Utolso
Akkor nem vagy hivo hiszen nem tartod be a biblia szabalyait.
Keresztey az lehetsz vallasos is talan de hivo az nem vagy.
A mi kereszteny gyulekeztunkben kizarjak a vadhazassagban eloket jogossan.
A biblia azt irja elj torvenyes kapcsolatban rendezzd a csaladi viszonyokat.
Ez lehet eygy 5 perces gyors polgari is.
#34 vagyok.
Egy szóval sem állítottam, h hívő vagyok.
Vallásos, katolikus családban nőttem fel, akaratomon kívül átestem a keresztségen, elsőáldozáson, bérmáláson, mert ez volt a "rendes", ez volt a társadalom elvárása akkoriban. Felnőtt fejjel meg azt gondolom, hogy semmi értelme nem volt. Ezért is gondolom, hogy a gyerek majd eldönti ha lesz magához való esze, és megkeresztelkedik ha akar.
A kérdés amúgy nem rólam, hanem a papokról szólt. Engem meg sem kérdezett senki az egyház részéről. A pappal se találkoztam a keresztelő előtt...
Én azért vállaltam el a keresztszülőséget, mert megtiszteltetésnek vettem. A keresztlányom öccse nem a keresztgyerekem, de pont ugyanúgy gondoskodom róla is, nem teszek különbséget közöttük. A keresztelőkor pontosan tudta mindenki, h én nem fogom templomba vinni a gyereket.
Szerintem a mai keresztszülőség nem erről szól már.
Én a vallásban nem hiszek, legfőképpen nem a papok hazug egyházában, azon papokéban, akik csilliárdos vagyonokon ülnek, miközben a templomok télen a hidegben zárva vannak a szegények előtt. Ennél képmutatóbb dolgot ritkán látok.
Inkább nem, köszönöm.
Nem állítom, hogy nem lehet valami felsőbb erő, de ez más kérdés és nem ide tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!