Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Igaz az, hogy ha nem házasodun...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szamy89 kérdése:

Igaz az, hogy ha nem házasodunk templomba, akkor nem fogjuk tudni megkeresztelni a gyermekünket?

Figyelt kérdés
Házasodni készülünk, de mi egy egyszerű kis polgári esküvőt szerettünk volna. Nagypapám szerint ha nem lesz templomi nem fogjuk tudni megkeresztelni a gyermekünket. Házasság nélkül is lehet gyermeket keresztelni vagy tévedek? tud nekem valaki ebben segíteni?

2014. júl. 3. 08:25
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
A Papon múlik minden.... Nekünk is csak polgári esküvőnk volt és simán,"kötekedés" nélkül megkeresztelte a lányunk. Katolikusok vagyunk.
2014. júl. 3. 20:49
 32/38 anonim ***** válasza:
A katolikus egyház szerint a gyermekkor keresztelést senkitől nem lehet megtagadni (ahogyan a betegek és a halottak kenetét, áldását sem). Régen valóban kikötés volt a szülők egyházi házassága, de ezt már elég régen feloldották (és régebben is voltak papok akik a házasságon kívüli gyereket megkeresztelték, szóval eléggé áthágható szabály volt). Maximum van egy-két pap akik szeretnek kötözködni.
2014. júl. 3. 21:11
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem szamit, inkabb a keresztszulo fontos, hogy ne eljen "vadhazassagban", hiszen a keresztszulo vallalja a vallasos nevelest.

Mi sem vagyunk templomi hazassagban (mivel felesegem pravoszlav en meg katolikus), de a keresztelo megvolt az elsonel (pravoszlavra) es meglesz a masodiknal is (katolikusra) - mar mondtak hogy ez nem lesz gond.

2014. júl. 4. 16:55
 34/38 anonim ***** válasza:
81%
Háááát, én pedig vadházasságban élő keresztszülő vagyok. Szóval ez sem kőbe vésett.
2014. júl. 4. 17:40
 35/38 anonim ***** válasza:
50%

Utolso

Akkor nem vagy hivo hiszen nem tartod be a biblia szabalyait.

Keresztey az lehetsz vallasos is talan de hivo az nem vagy.

A mi kereszteny gyulekeztunkben kizarjak a vadhazassagban eloket jogossan.

A biblia azt irja elj torvenyes kapcsolatban rendezzd a csaladi viszonyokat.

Ez lehet eygy 5 perces gyors polgari is.

2014. júl. 4. 20:24
 36/38 anonim ***** válasza:
73%

#34 vagyok.

Egy szóval sem állítottam, h hívő vagyok.

Vallásos, katolikus családban nőttem fel, akaratomon kívül átestem a keresztségen, elsőáldozáson, bérmáláson, mert ez volt a "rendes", ez volt a társadalom elvárása akkoriban. Felnőtt fejjel meg azt gondolom, hogy semmi értelme nem volt. Ezért is gondolom, hogy a gyerek majd eldönti ha lesz magához való esze, és megkeresztelkedik ha akar.

A kérdés amúgy nem rólam, hanem a papokról szólt. Engem meg sem kérdezett senki az egyház részéről. A pappal se találkoztam a keresztelő előtt...

Én azért vállaltam el a keresztszülőséget, mert megtiszteltetésnek vettem. A keresztlányom öccse nem a keresztgyerekem, de pont ugyanúgy gondoskodom róla is, nem teszek különbséget közöttük. A keresztelőkor pontosan tudta mindenki, h én nem fogom templomba vinni a gyereket.

Szerintem a mai keresztszülőség nem erről szól már.

Én a vallásban nem hiszek, legfőképpen nem a papok hazug egyházában, azon papokéban, akik csilliárdos vagyonokon ülnek, miközben a templomok télen a hidegben zárva vannak a szegények előtt. Ennél képmutatóbb dolgot ritkán látok.

Inkább nem, köszönöm.

Nem állítom, hogy nem lehet valami felsőbb erő, de ez más kérdés és nem ide tartozik.

2014. júl. 5. 12:36
 37/38 anonim válasza:
0%
Prostik
2014. júl. 29. 13:34
 38/38 anonim válasza:
84%
Ha csak polgári esküvőd van,akkor is megkeresztelik a gyereket.
2014. aug. 29. 18:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!