Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Igaz az, hogy ha nem házasodun...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szamy89 kérdése:

Igaz az, hogy ha nem házasodunk templomba, akkor nem fogjuk tudni megkeresztelni a gyermekünket?

Figyelt kérdés
Házasodni készülünk, de mi egy egyszerű kis polgári esküvőt szerettünk volna. Nagypapám szerint ha nem lesz templomi nem fogjuk tudni megkeresztelni a gyermekünket. Házasság nélkül is lehet gyermeket keresztelni vagy tévedek? tud nekem valaki ebben segíteni?

2014. júl. 3. 08:25
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
25%
Mindent lehet, csak pénz kérdése.
2014. júl. 3. 09:23
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
nem igaz...mi is igy kereszteltük a fiamat, hogy nem házasodtunk össze templomban..még a keresztszülöktöl se kértek keresztlevelet
2014. júl. 3. 10:26
 23/38 anonim ***** válasza:
10%
Eleg szomoru akkor meg minek a keresztelo ha nem hitben nevelitek
2014. júl. 3. 10:39
 24/38 anonim ***** válasza:
Az én szüleimnek először össze kellett házasodniuk ahhoz, hogy minket, gyerekeket meg tudjanak kereszteni.
2014. júl. 3. 11:08
 25/38 anonim válasza:

Szia!

Nekünk is csak egy polgári esküvőnk volt, 2009-ben, és 2011-ben simán megkeresztelték a kisfiunkat.

2014. júl. 3. 11:54
 26/38 anonim ***** válasza:
46%
A katolikus egyháznal feltetel a szulok egyhazi esküvője, a református egyháznal nem.
2014. júl. 3. 12:13
 27/38 A kérdező kommentje:
Én katolikus vagyok a párom református. Gondolom ez nem menne csak úgy hogy elmegyünk a templomba és meg is esküdhetünk . Érdeklődés szintjén tettem fel a kérdést köszönöm a sok választ. Persze nem anyósnak meg nagypapának csinálunk esküvőt, én nem is eröltetem a templomi esküvőt, csak már mikor folyamatosan ezen megy a cirkusz az ember néha elgondolkodik, hogy csak a békesség kedvééért lehet így kéne tenni.
2014. júl. 3. 12:36
 28/38 anonim ***** válasza:

Katolikus pap is megkereszteli. Nálunk nagymamakedvéért történt, ami szerintem igen gyakori. Őszintén hány fiatalt látsz te templomba nem sokat az biztos. Esküvő többsége is, csak azért van templomba mert úgy illik vagy mert jól mutat a képeken, nem igaz hit miatt, nem kell álszenteskedni.

Én megértettem,hogy anyut nagyon zavarta, hogy hitte szerint ha valami történne a gyerekkel nem kerülne a menybe és őt ez nagyon zavarta, így miért ne ha őt ez boldoggá teszi, semmi hátránynem éri ez miatta gyereket.

2014. júl. 3. 13:19
 29/38 anonim ***** válasza:
A katolikust tudom: igazából nem teljesen egységes mindenhol. Megkeresztelni jogilag bárkit meglehet, aki még nem volt. Gyermeknél nyilván nem tehet õ róla, hogy a szülei egyházjogilag nem házasok. Viszont mivel a gyerek nem képes még megvallani a hitét, ezért a szülõk vallanak helyette és egyúttal megigérik, hogy a gyereket ebben a hitben nevelik. A keresztelést ezért nem szokták nem házas szülõknél engedni, mert hogy tudná az Egyház tanítása szerint nevelni, ha õ maga meg se próbál úgy élni.
2014. júl. 3. 16:24
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó keresztszülő vállalja, hogy hitre nevelik a gyereket nem a szülők.
2014. júl. 3. 18:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!