Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Igaz az, hogy ha nem házasodun...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szamy89 kérdése:

Igaz az, hogy ha nem házasodunk templomba, akkor nem fogjuk tudni megkeresztelni a gyermekünket?

Figyelt kérdés
Házasodni készülünk, de mi egy egyszerű kis polgári esküvőt szerettünk volna. Nagypapám szerint ha nem lesz templomi nem fogjuk tudni megkeresztelni a gyermekünket. Házasság nélkül is lehet gyermeket keresztelni vagy tévedek? tud nekem valaki ebben segíteni?

2014. júl. 3. 08:25
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
73%

Gyerekkori keresztelesnek semmi ertelme.

A kereszteles a kereszteny elet valasztasa.

Hogy valaszthat egy gyerek barmilyen eletet is hiszen nem ismeri

Neveljetek hitben en majd o maga eldonti ha eljon az ideje milyen vallast akar kovetni.

Egyhazi eskuvo teljessen felesleges hiszen Isten mindenhol ott van nem a templomban lekik igy ha egy mezon is hazasodtok o ott lesz es aldasat adja papok nelkul is.

2014. júl. 3. 08:59
 12/38 anonim ***** válasza:
87%

Biztos nem keresztelném meg a gyereket mások miatt. Ha nektek nem fontos a templomi esküvő, akkor nyilván nem vagytok vallásosak, így nem értem, minek a keresztelő. A nagypapa biztos templomban házasodott, az volt az ő dolga, ami rá tartozott és nem a ti esküvőtök meg a gyereketek keresztelője.

Ha nem vagytok vallásosak, akkor én a helyetekben nem keresztelnék, majd eldönti a gyerek nagyobb korában, hogy akar-e keresztelkedni vagy sem.

Szerintem.

Egyébként pénzzel sok mindent meg lehet oldani, a papok nagyon kegyesek tudnak lenni.

2014. júl. 3. 09:00
 13/38 anonim ***** válasza:
83%
Valahol meg tudjátok kereszteltetni a gyereket, olyan helyet kell keresni, ahol bevállalják. A kérdés csak az, hogy minek, ha nem vagytok hívők? Az esküvőt meg nem a családnak tartjátok meg, hanem magatoknak. Egy egyházi esküvő arról szól, hogy ti ketten örök hűséget fogadtok egymásnak Isten előtt. Mi értelme ennek, ha nem is hisztek ebben az Istenben? Képmutatás és hazugság hit nélkül templomban esküdni. A rokonokkal kellene inkább megértetni, hogy sokkal rosszabb hazudni a meghívottaknak, a papnak és főleg saját magatoknak, mint templomi esküvő nélkül házasodni.
2014. júl. 3. 09:02
 14/38 anonim ***** válasza:
90%

Megkeresztelik a gyereket, ezt onnan tudom, hogy én a saját (!) választásomból lettem megkeresztelve két vallástalan szülő mellett. (katolikusnak)

Ugyanakkor hozzáteszem, hogy szerintem se kéne a gyereket csecsemőkorban megkeresztelni.

Azért sem, mert a kereszteléskor esküt kell tennetek, hogy vallásosan nevelitek. Lehet, hogy ez csak az én hülyeségem, de én nem szívesen tennék olyan esküt, amit nincs szándékomban betartani.

Mondjátok meg a presbiter anyósnak, hogy a gyerek majd megkeresztelkedik, ha önmaga szükségét érzi, és akkor nem fogjátok akadályozni semmiben... Ez szerintem elég kell hogy legyen...

2014. júl. 3. 09:05
 15/38 anonim ***** válasza:
15%

# 11/13

Elég érdekesen értelmezed a dolgokat.

2014. júl. 3. 09:05
 16/38 anonim ***** válasza:
Nem kell ezért semmilyen papot lefizetni mivel megkeresztelik, mivel szülők bűneiről nem tehet a gyerek. Nem bünteti egyik egyház sem a gyereket azért mert szülei bűnös életet élnek. Ezt pap mondta.
2014. júl. 3. 09:07
 17/38 anonim ***** válasza:
42%
Ha meg szeretnék keresztelni a gyereket, de a szülők nincsenek összeházasodva , a keresztelés előtt ún. családrendezést tart a pap. A családrendezés azt jelenti hogy gyorsan, mindenféle flanc nélkül összeadja a szülőket. Ez általában két-három percet vesz igénybe. Aztán jöhet a keresztelő....
2014. júl. 3. 09:13
 18/38 anonim ***** válasza:
42%
Tökhülyeség amit írsz utolsó.
2014. júl. 3. 09:14
 19/38 anonim ***** válasza:
52%

11.vagyok

isten tenyleg nem a templomban lakik Mindenhol ott van mindent tud es lat es gyuloli a kepmutatatast.Mar jezus is peldanak hozta fel a kepmutato farizeusokat.

Aki csak mas kedveert tesz valamit es nem szivbol az kepmutato.

A hazassag szentsege nem fog letre jonni ha nem hiszel tiszta szivbol

Ha tiszta szivbol hiszel akkor tudod Isten papok nelkul is kivalloan elerheto tehat ceremoniak feleslegessek.

vagy talan ir a biblia egyhazi eskuvorol?

Jezus sehol nem mondja kereszteljetek a gyerekeket.

2014. júl. 3. 09:21
 20/38 anonim ***** válasza:
59%

A saját esküvõtöket tervezitek,nem az anyósodét,vagy

apudét.El kell fogadják a döntéseiteket.

2014. júl. 3. 09:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!