Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaz az, hogy ha nem házasodunk templomba, akkor nem fogjuk tudni megkeresztelni a gyermekünket?
Gyerekkori keresztelesnek semmi ertelme.
A kereszteles a kereszteny elet valasztasa.
Hogy valaszthat egy gyerek barmilyen eletet is hiszen nem ismeri
Neveljetek hitben en majd o maga eldonti ha eljon az ideje milyen vallast akar kovetni.
Egyhazi eskuvo teljessen felesleges hiszen Isten mindenhol ott van nem a templomban lekik igy ha egy mezon is hazasodtok o ott lesz es aldasat adja papok nelkul is.
Biztos nem keresztelném meg a gyereket mások miatt. Ha nektek nem fontos a templomi esküvő, akkor nyilván nem vagytok vallásosak, így nem értem, minek a keresztelő. A nagypapa biztos templomban házasodott, az volt az ő dolga, ami rá tartozott és nem a ti esküvőtök meg a gyereketek keresztelője.
Ha nem vagytok vallásosak, akkor én a helyetekben nem keresztelnék, majd eldönti a gyerek nagyobb korában, hogy akar-e keresztelkedni vagy sem.
Szerintem.
Egyébként pénzzel sok mindent meg lehet oldani, a papok nagyon kegyesek tudnak lenni.
Megkeresztelik a gyereket, ezt onnan tudom, hogy én a saját (!) választásomból lettem megkeresztelve két vallástalan szülő mellett. (katolikusnak)
Ugyanakkor hozzáteszem, hogy szerintem se kéne a gyereket csecsemőkorban megkeresztelni.
Azért sem, mert a kereszteléskor esküt kell tennetek, hogy vallásosan nevelitek. Lehet, hogy ez csak az én hülyeségem, de én nem szívesen tennék olyan esküt, amit nincs szándékomban betartani.
Mondjátok meg a presbiter anyósnak, hogy a gyerek majd megkeresztelkedik, ha önmaga szükségét érzi, és akkor nem fogjátok akadályozni semmiben... Ez szerintem elég kell hogy legyen...
# 11/13
Elég érdekesen értelmezed a dolgokat.
11.vagyok
isten tenyleg nem a templomban lakik Mindenhol ott van mindent tud es lat es gyuloli a kepmutatatast.Mar jezus is peldanak hozta fel a kepmutato farizeusokat.
Aki csak mas kedveert tesz valamit es nem szivbol az kepmutato.
A hazassag szentsege nem fog letre jonni ha nem hiszel tiszta szivbol
Ha tiszta szivbol hiszel akkor tudod Isten papok nelkul is kivalloan elerheto tehat ceremoniak feleslegessek.
vagy talan ir a biblia egyhazi eskuvorol?
Jezus sehol nem mondja kereszteljetek a gyerekeket.
A saját esküvõtöket tervezitek,nem az anyósodét,vagy
apudét.El kell fogadják a döntéseiteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!