Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek van értelme a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek van értelme a házasságnak? Úgy értem, hogy mai világban is megvan az értéke?

Figyelt kérdés
2014. jún. 30. 14:49
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Attól, hogy igent mondasz neki, még nem kell rögtön az anyakönyvvezetőhöz rohanni.

Még azután is együtt lehetett 1-2 évet, és csak utána kell tervezni az esküvőt.

Egyébként én korainak tartom 19 évesen a házasságot.

2014. jún. 30. 18:44
 32/35 anonim ***** válasza:

nincs.

mindenki szabad marad ugyanúgy. jogában áll lelépni. papírral vagy anélkül.de szép emlék marad. meg lehet gy idő után jobban mutat az, hogy elvált, mintsem az, hogy hajadon (mondjuk egy 40 éves)

2014. jún. 30. 18:52
 33/35 anonim ***** válasza:
58%

"én még tanulok még van 2 évem hátra én csak utána gondoltam házasságra, nem most." No, én ezt egy az egyben így mondanám meg a páromnak. Egyébként hacsak nem valami überhagyományőrző családból származtok, nem muszáj rögtön össze is házasodni.

Az, hogy mennyire van értelme a házasságnak, teljesen szubjektív dolog.

Nekem elég szerencsétlen a családi hátterem: a rokonságban sok válás volt (nem egy esetben 20 év és néhány gyerek felnevelése után), csúnya veszekedések, mi legyen a házzal, ki mikor látja a gyereket, mi van a gyerektartással, elmenjen-e a volt férj a volt felesége temetésére, ha az kitiltotta onnan viszont a gyerekek számára fontos lenne stb.,míg a saját szüleim, akik sose házasodtak össze, csendesen elintézték a dolgot és a mai napig jó kapcsolatban vannak. Így szerintem a házasság csak bonyolítja a dolgokat és le lehet élni nélküle boldogan és hűségben - ha valami hatalmas disznóságot művelt a párom akkor meg egy papír nem fog visszatartani attól, hogy lelépjek.

Ennek ellenére tisztelem azoknak a véleményét is, akiknek a házasság és az esküvő nagyon fontos szerepet játszik az életében.

Egyébként, ha hasonló paráid vannak neked is, azokat le lehet építeni. Segít "a házasság csak egy papír semmi nem fog megváltozni" mantrázása is, de leginkább az, ha meg tudod beszélni a pároddal a félelmeidet, képzelem mennyire stresszel, hogy ő már az esküvőt tervezgeti, amikor neked ez nem volt benne a két éves tervben. (A sors fintora, hogy külföldi a párom: neveltetés + hisztis család + vízum ügyek = muszáj lesz...)

2014. jún. 30. 20:09
 34/35 anonim ***** válasza:

Nekem fontos volt, hogy ne csak élettársam legyen...az olyan ideiglenes az én érzésem szerint...kb annyi, hogy aki velem van, de nem akar elvenni, az csak jobbra vár, és nem akar 1 ember mellett, mellettem megmaradni.

Számomra a házasság az igazi elköteleződés. Nekem nem csak 1 papír. Azok takaróznak ezzel a szöveggel, akik könnyebben akarnak lelépni a párjuktól amikor találnak mást. Magyarul nem kell a válási macerával foglalkozni, csak fogják a cuccukat, és lépnek.

Szóval nekem megvan az értéke, és a férjemnek is. Ő sem egy barátnőt akart egész életére, hanem házastársat. Törvényes hozzátartozót.

2014. júl. 1. 20:45
 35/35 anonim ***** válasza:
nekem a tavaj volt az eskuvom es19 eves voltam es az iden 20 vagyok a ferjem 25 es 4 eve vagyunk egyutt .
2014. júl. 14. 11:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!