Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miert nem erti meg a ferjem hogy mi a problemam?
"Szanalmas vagy es tuti pasi. Tudod egy anyanak nincs szive hagyni hogy az agyban sirjon a gyerek, hanem minden modon probalja megnyugtatni! "
Nő vagyok, és a gyerekneveléshez egész biztos, hogy jobban értek, mint te!
A gyerekek igenis HISZTIZNEK sokszor. Ez tény. Ha ilyen kicsi baba sír, és nem fáj semmije, nincs teli a pelusa, nem álmos, nem éhes, nem fázik/nincs melege, és nem nyguszik meg ha felveszed fél-1 óra alatt, hanem rázendít ha leteszed, akkor az hiszti. A babák nem hülyék, annyi kapcsolatot felfognak a tevékenységeid között hogy sírás = dajkálás. Ha minden egyes alkalommal felveszed mikor sír, akkor bizony nem fogja abbahagyni! Kérdezd meg nyugodtan a nagymamád, ugyanezt fogja mondani.
Arról nem is beszélve, hogy ekkora orbitális baromságot ne beszélj már be nekem, hogy 1,5 hós gyerek 6.5 óra alatt nem aludt egy pillanatot sem! Ekkora gyerek még 14 órát alszik naponta, maximálisan 1-2 órát van ébren, de a 2 óra már a ritka kategória!
Nehogy már ne legyen időd ezalatt kivasalni, fél óra...
Ne haragudj, de itt rohadtul nem stimmel valami veled sem!
De, van olyan, hogy egy baba nem alszik, és egész nap sír! Nálunk is volt ilyen, és senki nem tudta megmondani mi a baj. Másnapra elmúlt. És bizony én sem tudtam úgy végezni a házimunkát, hogy közben sír a pici. A kérdezőnek pedig még ott van a másik gyerek is!
Ne állítsuk már úgy be mintha mindenki, mindig 100%- ban tudna toppon lenni! Igenis vannak napok, amikor ég a földdel összejön, és elmaradnak a dolgok! Ez teljesen normális kisgyerekes házban!
Az én férjem ilyenkor egyrészt besegít abban amiben kell, másrészt megnyugtat, hogy nem az a fontos, hogy minden élére legyen állítva. Én maximalista vagyok, de most már két gyerekes anyaként beláttam, hogy nem tudok annyira tökéletesre csinálni mindent, ahogy szeretném.
Ezt meg kell értenie a férjednek is. Esetleg egy napot vegyen át, és akkor a saját bőrén érzi majd mivel jár!
Az a baj, hogy mindent megcsinálsz, szó nélkül, a párod meg mindent elvár tőled. Se egy köszönöm szívem, hogy neveled a gyerkőcöket meg vezeted a háztartást, amíg dolgozom, vagy valami. Csak hazaér és lecsesz. Jogosan vagy kiakadva. De ha mindketten idegesek vagytok, nem lehet ezt megbeszélni. Olyankor kell, mikor nyugi van. És kérd meg, hogy a stílusán változtasson, akkor közölheti, hogy mi a baja. És hallgasson meg téged is, hogy mit csináltál, mire hogy volt időd, nem ő van otthon, nem tudja, hogy mennek a dolog. Mindketten figyeljetek arra, hogy a másik is teszi a dolgát, és ez azon kívül, hogy természetes, még megérdemlitek, hogy megköszönjétek egymásnak, és tiszteljétek a másik munkáját.
Most ne hidd, hogy úgy értem, te nem tiszteled/fogadod el a férjed munkáját, hanem, hogy mi az ideális, hogy kéne lennie. :)
Kedves 14-es!
Az én fiam reggel 6 óta, mindent megevett mind a két mellemből+150 ml tápszer, tiszta pelus, friss ruha, espumisam, sétálok vele és egyfolytában csak sír. A doki ma látta ott is ez volt azt mondta hagyjam. leraktam s ordít. Szóval kérlek mondj egy jó tippet ha ilyen kis szuper vagy. Vagy az is jó ha átjössz és megnyugtatod. Mert sajnos se nekem se a dokinak nem sikerült. De neked tuti fog. Minden baba más és igen vannak olyan babák akik fenn vannak 5-6 órát is. Megesik. Én se fogom a kicsit ordítva az ágyban hagyni órákon át. Nyilván ilyenkor nem fontos a házimunka ha a kicsi sír pláne ha ez nem minden napos. Néha nem bűn ha az anyuka is fáradt aki amúgy éjjel-nappal kel a kicsihez amíg apuka alszik. Nálunk így van. Ma 2 és fél órát aludtam,mert én balga lefektettem a kicsit aludni 2kor aztán megfürödtem,ettem a mai nap először és ennyi időm maradt a következő etetésig. Majd evett és utána jött a hiszti s a fenn leírt folyamat. Azóta is sír. Szóval teljesen megértem kedves kérdező,hogy nem volt se kedved se erőd megcsinálni a házimunkát és jogtalan,hogy a férjed emiatt belédköt. Hétvégén rakj el tejet (ha tápszeres a baba még könnyebb) és mond a férjednek,hogy törődjön ő a gyerekekkel és utána a házimunkát is csinálja meg. Addig te pihenj és keltsen fel ha a kicsi a melledet igényli (de 1-2szer jó a cumi is). Kíváncsi lennék,hogy bírja az egész napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!