Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megismerkedtem egy 29 éves férfival, aki még a szüleivel lakik, szerintetek lehet vele komolyan tervezni majd a jövőben?
Én 25 éves nő vagyok, 7 éve nem lakom otthon, mert eljöttem egyetemre. A srác nem pénzügyi megfontolásból lakik otthon (keres eleget), csak nem érti, miért kéne elköltöznie.
Nem külön házrészben lakik, hanem egy szobája van a szülei lakásában, és minden ugyanúgy van, mint mikor az ember tini: pl. együtt vásárolnak be hétvégén hárman meg a szülei fizetik a csekkeket, az anyukája mindenkire főz. Ha van barátnője, akkor ott alszik náluk, a családdal.:)))
Számomra nagyon komikus ez a helyzet, de szerintetek javulhat? Vagy az ilyen embert ha egyszer ki tudnám onnan robbantani, a gyerekemként kéne kezelnem? Vagy szerintetek ez így rendben van, és csak én vagyok túl önálló?
Sajnos nem ismerek senkit, aki még a szüleivel él (akkor sem, ha budapesti ő is, meg a szülei is), így senkit sem tudok megkérdezni.
Hozzászólásokat nem olvastam. Véleményem:
Ennyiből nem tudunk pontos választ adni, mert semmit sem tudunk a srác jövőbeni terveiről és a személyiségéről sem.
Az biztos, hogy normális családja lehet, akikkel jól kijön, különben már rég nem lakna otthon. Az pedig mindenképpen pozitív, hogy jó a kapcsolata a szüleivel.
Van külön szobája, tehát ha barátnője van, akkor elvonulhatnak és nem az após és anyósjelölt ágyába bújik be heringnek... :)
Ha otthon lakik, akkor nem kell albérletre pazarolnia a pénzt, és a rezsi is többfelé oszlik a családban, abszolút gazdaságos. Magyarul azt a sok pénzt, amit más kidob az ablakon albérletre, azt ő félre tudja tenni, és ha elegendő pénz összegyűlt, akkor tud saját lakást venni magának és a leendő családjának...
Ott van még az a tény is, hogy úgy néz ki még nem találta meg élete párját, aki mellett elköteleződhet, tehát addig könnyen lehet, hogy nem is akar saját lakást venni, mert figyelembe venné leendő párja, felesége óhaját is, hogy hol lakjanak, hogy vegyenek lakást. Teljesen jó hozzáállás.
Én a magam részéről jobban örülnék egy olyan társnak, aki jelenleg a szüleivel él, és van megtakarítása, amihez hozzátéve az enyémet, közös otthonba költözehtünk, mint egy olyannak, aki albérletben dőzsöl, és semmit nem tett még félre lakásvásárlásra...
Mellesleg nyilvánvaló, hogy jó családban él, jó példát látott, biztos jó apa lesz...
Ne mégis elkezdtem beleolvasni a hsz-ekbe.
Kérdező! Nekem fura, hogy nem ismersz senkit, aki ennyi idősen a szüleinél él, igen a mai Magyarországon nagyon sokan vannak így, mert a legtöbbeknek nem túl rózsás és biztos az anyagi helyzetük, munkahelyük, stb. Az, hogy körötted mindenki külön él a szüleitől, az egy véletlen helyzet, hogy épp csak ilyen ismerőseid vannak.
Én 35 vagyok, és bizony elég sok embert ismerek korombélit, aki nem él külön.
-Egy 37 éves srác a szüleivel és a hugával él egy panelban ráadásul. Van már ugyan egy kis lakása, amikor úgy érzi megtalálta a párját, akkor néha oda is költözik vele, tehát tud anyuci nélkül élni. De ha nincs barátnője, akkor inkább kiadja a lakást albérletre, mert neki igazából házépítés az álma, arra gyűjt. A nők terén meg leég válogatós, hát még nem talált hozzávalót, na.
-Egy 34 éves barátnőm jól keres, államigazgatásban dolgozik, szingli. Ő albérletben lakik, de a fizujának nagy része rá is megy erre. Alig van félretett pénze.
-Van egy házaspár akik barátaim. 27 évesen házasodtak össze. Amikor megismerkedtek, mindketten szülőknél laktak és nem volt ebből semmi gondjuk. Először közös albérletbe költöztek, főleg azért mert úgy gondolkodtak, mint te, hogy ne a szülőkkel... De mivel egyik sem keresett túl sokat, hát hónapról-hónapra éltek és nem tudtak félre tenni. Végül a nagyi meghalt és annak a lakását a lány anyja nekik adta... Félretenni és spórolni azóta sem tanultak meg, de fő, hgoy önállóak.
-Van egy csomó ismerősöm aki albérletben él, és alig van megtakarításuk emiatt, kár is erről beszélni... a 27F már leírta, hogy miért is...
Szóval hogy is mondjam. Az, hgoy valaki felnőtt, érett gondolkodású, az nem ott kezdődik, hogy egyedül él...
Amúgy nekem meg tök furi, hogy első randin ilyenekről beszéltek, hogy mennyi a fizuja és ad-e haza vagy sem... Fel nem merülne bennem, hogy egy pasitól ilyeneket direkt megkérdezzek.
És mondd Kérdező!
te most akkor albérletben laksz, vagy vettél már saját lakást? Mennyi megtakarításod van?
Első randin felmérte az anyagiakat,tehát csak a pénz számít a többi meg annyira mellékes :)
Szóval multinál dolgozol? Sok embert ismersz?Mennyi az a sok 10 ember az irodából? Menj le a szalag mellé ismerkedni,ott tuti találsz olyanokat akik szülői házban laknak,sőt több mint a fele szülői házban lakik vagy így vagy úgy.
Neked is kb annyi fogalmad van a világról mint a Morning showban a Balázséknak :)
Nem a pénz miatt, persze meg tudná fizetni ezek szerint az albérletet, igen, ez nem lenne gond...
Hanem azért, mert gondol a jövőre és nem egy olyan élj a mának életvitelű. Talán felmerül benne az, hogy nincs semmi garancia arra, hogy mindig ilyen jól fizető munkahelye lesz. Talán jövő ilyenkor munkanélkülivé válik, és akkor még jól jöhet az, hogy ma nem dobja ki az ablakon a pénzt albérletre, mikor otthon is nyugodt életet élhet.
Talán felmerül benne az, hogy ha nem éli fel ma minden pénzét, akkor miután megtalálta élete párját, vele bármikor alapíthat családot, vehetnek közös házat és biztonsággal vállalhatnak gyereket, mert van rá anyagi kerete.
Talán még az is felmerül benne, hogy ha leendő élete párja nem olyan szerencsés, hogy neki is nagy fizetése legyen, akkor sem gond, nem hátráltatja ez a közös életüket, mert neki van tartaléka, hiszen nem költekezett...
Kívánom ennek a férfinak, hogy találjon egy normális értékrendű nőt, aki nem pazarló és megérdemli őt!
Te pedig Kérdező, fogadd el, hogy nem mindenki gondolkodik úgy, ahogyan te, és ez jó, ez így van rendjén. Te így élsz, ő úgy él, egyszerűen mások vagytok és nem illetek össze. Keresgélj tovább!
Könnyen lehet, hogy benne is felmerült a kérdés: Lehet komolyan tervezni egy olyan nővel, aki nem takarékoskodik, hanem szórja ki a pénzt feleslegesen albérletre, mikor otthon is lakhatna még...? És még ki tudja mi másra költ ilyen könnyelműen. Lehet vele tervezni, ha nem gondol a jövőre és arra, hogy nehezebb időszakok is jöhetnek még???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!