Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek el fognak ítélni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek el fognak ítélni minket ha így kezdünk bele az életbe?

Figyelt kérdés
Már 2,5éve együtt vagyunk és csaknem 1éve együtt is lakunk,vidéken élünk.Még 3év hiteltörlesztése van,havi 16e ft.Mindketten dolgozunk(minimálbérért),de a törlesztés végett nem mertünk albérletbe menni így nagymamámhoz költöztünk.Borzasztó,beleszólásunk bármibe 0,de folyton szóvá van téve az általunk művelt pazarlás stb(minden este zuhanyzunk,meleg vízbe mosogatunk..stb)Mellesleg a rezsit fizetjük.Van 500e ft letett pénzem,amit még kiskoromban kaptam.Akár hogy is néztük,szabadulni nem tudunk jelenlegi helyünkről.Összeházasodni jövőre szeretnénk,ezt már egy ideje magunk között tervezzük.És itt van most az ősszel jövő félszocpol,amit ugye meg lehet előlegezni.Néztünk egy házat,párom településén,lesz anyósomék utcájába.A szocpol által elérhetővé válna nekünk az a lakás,egyösszegben meg tudnánk venni.2gyereket gondoltunk bevállalni,amit 8éven belül kellene teljesíteni.Szerintetek nem fognak elítélni minket a szülők?Ha lenne saját lakásunk jelenleg,már belevágtunk volna a gyermekprojektbe,de erre a helyre,nagymamámnál nem akarunk.Sem én sem ő.

2014. jún. 17. 15:29
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

Ne törődj, hogy még gyereknek n3znek. Majd rájönnek, hogy nem vagy az.

Lehet, hogy inkább ők azok, akik éretlenek a nagyszülőségre, azért sápítoznak. Éljétek csak a magatok életét.:)

2014. jún. 17. 19:25
 22/40 anonim ***** válasza:
82%
Mindketten dolgoztok és 16 ezer Ft is rosszul esik, akkor mi a büdös francból akarsz két gyereket nevelni, meg házat fenntartani, fűteni stb.? 2 milliót állításod szerint sose tudnátok összegyűjteni. Ismételten kérdem: mi a francra vállalsz akkor 2 gyereket? Sose voltam egy fejszámolóművész, de ahhoz nem kell nagy ész, hogy kiszámoljam, hogy 2 gyerek sokkal többe van, mint az a szocpol, amit értük kapsz.
2014. jún. 17. 20:00
 23/40 A kérdező kommentje:
Ez mind igaz.De mondj nekem egy jobb élettervet.Ha nincs mire várni(jobb anyagi helyzet),ha félrerakni esélyünk sem lesz.Nem tudnék mindent megadni a gyerekeimnek,de az alapvető feltételeket meg tudnánk neki teremteni.Elgondolkoztunk.Ha nem ezt a lehetőséget választjuk,lehet 35évesen arra fogunk ráeszmélni hogy sem ház,sem gyerek,sem semmi nem biztos még mindig körülöttünk.Az első gyereket 4éven belül,a másodikat a rá következő 4évben kellene teljesíteni.Ha az élet megadta volna hogy saját házhoz jussunk,akkor is így tettünk volna.Sokan a semmire szülnek,a mi esetünk azért más.Nem tartanám a lakáshitelt jó ötletnek,havi 16ezret kibírunk azért,40ezret már nem.Az pedig csak azért esik rosszul mert sok minden másra lehetne költeni vagy félre rakni.Valamint épp méhészkedni tanulok,barátom szülei méhész család,talán jövő tavasztól már nekünk is lesz 15család.Ha úgy adja a lehetőség,nem halasztjuk el szerintem.
2014. jún. 17. 20:45
 24/40 anonim ***** válasza:
16ezer most sok kettőtök eltartása mellett?! A gyereknek csak a pelenka lesz 10ezer. És akkor még nem evett, nem kapott ruhát, gyógyszert stb... De egy sima terhesvitamin is legalább 5ezer Ft. A rezsi is emelkedni fog, ha télen születik, fűtéssel se ildomos egy újszülött mellet spórolni. Ha faluban laktok, akkor utazás ára is jön hozzá a terhesgondozásra. Csak úgy tudom elképzelni, hogy kijönnétek,hogyha van nagy kert, állatok és minden kaját megtermeltek magatoknak. Akkor talán ki lehetne jönni, de egyébként nagyon gondoljátok meg és előbb mindenképp keressetek jobb melót (neked se lesz mindegy miből számolják a TGYÁS-t).
2014. jún. 17. 20:46
 25/40 A kérdező kommentje:
Egy házat épp most is tartok fent,összesen 10hónapja.Bérletet nem fizetünk egyedül,úgyhogy saját házban dettó ugyan ez a forgatókönyv lenne. :)
2014. jún. 17. 20:48
 26/40 A kérdező kommentje:
Persze,itthol gazdálkodunk!Krumplit kb 250bokrot vetettünk,13 adag 40dkg-os borsót épp ma fagyasztottam le,a bab még nő,petrezselyem,sárgarépa,tojás,karalábé,hagyma,lilahagyma,kelkáposzta,káposzta,csemegetengeri várja az aratást :) az én szüleim is gazdálkodnak,nem szégyellek munka után lemenni a kertbe. :)
2014. jún. 17. 20:57
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

nem akarlak elkeseríteni, de ez túl szép terv, hogy megvalósítható legyen.

az oké, hogy lesz félszocpol (vagy nem...), de nem tudod a feltételeit, így nem is tudsz erre alapokat építeni, talán már túl messzire is mentél a képzeletedbe :(

szóval, jelenleg 1 gyerek kell ahhoz, hogy a 2.-at be lehessen vállalni, igazából ezen nem valószínű, hogy fognak változtatni.

használt lakásra is lehetne felvenni, ez a terv, de a B kategóriát szintén esélytelen, hogy engedjék, hisz az a cél, hogy ne kelljen 2 év múlva felújítani.

nem 1.3M adnak 2 gyerekre, hanem 800E-1,3M-ig.

vannak szorzók, ugye így a maximumot a B fogyasztású házra biztos nem kapjátok meg, hisz csak az extra A-ra adják azt meg (mint írtam, B-re egyáltalán nem is jár)

azonkívül már magáért az elbírálásért nem kevés pénzt kell fizetni, engedélyeztetni kell, ami szintén pénz.

én komolyan szorítok neked, de kicsit próbáld meg reálisabban nézni a helyzetet!

esetleg kérjétek meg a tulajt, hogy adja el nektek részletre, aztán ha lesz szocpol, ki is fizetitek egy összegben, ha meg nem, akkor is majd szépen törlesztgetitek és legalább nem kell minimálbérre 2 gyereket bevállalni!

2014. jún. 17. 22:54
 28/40 mustafa33 ***** válasza:
Addig vágjatok bele míg lehet. Ne halgas a szülőkre gyerek ügyben. Majd örülnek az unokának. Amig nincs unoka ti vagytok a gyerekek a szemükben. Ne akkor válald az elsőt amikor már másodikra késő lesz.
2014. jún. 17. 23:29
 29/40 A kérdező kommentje:
Már mindennek tüzetesen utána jártunk a szocpollal kapcsolatban.Nem csak meglévő gyerek esetében lehet vállalni,épp ez a lényeg hogy fiatal párok első családi házhoz jutását biztosítsa és ezt fújj az internet is hogy radikálisan növelni kell a születések számát Magyarországon,a legutóbbi szocpol elbukta a kormány,alig igényelték,ennek más a feltétele!Vagy láttátok már hogy a nyugdíjat is a gyermekek számához mérten akarják majd számítani?Azt mondjuk röhejesnek tartom..Akár 3-at vagy 4 gyereket is vállalhatnánk,akkor a teljesítés hossza és a támogatás mértéke is más lenne.A szocpol feltétele,két vállalt gyermek esetén:legalább B energiatanúsítványú ház!Az támogatási összeget a ház lakó területének négyzetméterétől függ.Be tudom linkelni ezeket ha kell,de nagyjából úgy van hogy 60m2-81m2-ig 800e ft jár,81,5m2-91m2-ig 1millió ft,91,5m2-160m2-ig 1300000ft jár.
2014. jún. 18. 06:46
 30/40 A kérdező kommentje:
Az általunk kiszemelt ház 100m2,és gyermektelen pároknak megelőlegezik!Mindenütt ezt írják.
2014. jún. 18. 06:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!