Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek el fognak ítélni minket ha így kezdünk bele az életbe?
Figyelt kérdés
Már 2,5éve együtt vagyunk és csaknem 1éve együtt is lakunk,vidéken élünk.Még 3év hiteltörlesztése van,havi 16e ft.Mindketten dolgozunk(minimálbérért),de a törlesztés végett nem mertünk albérletbe menni így nagymamámhoz költöztünk.Borzasztó,beleszólásunk bármibe 0,de folyton szóvá van téve az általunk művelt pazarlás stb(minden este zuhanyzunk,meleg vízbe mosogatunk..stb)Mellesleg a rezsit fizetjük.Van 500e ft letett pénzem,amit még kiskoromban kaptam.Akár hogy is néztük,szabadulni nem tudunk jelenlegi helyünkről.Összeházasodni jövőre szeretnénk,ezt már egy ideje magunk között tervezzük.És itt van most az ősszel jövő félszocpol,amit ugye meg lehet előlegezni.Néztünk egy házat,párom településén,lesz anyósomék utcájába.A szocpol által elérhetővé válna nekünk az a lakás,egyösszegben meg tudnánk venni.2gyereket gondoltunk bevállalni,amit 8éven belül kellene teljesíteni.Szerintetek nem fognak elítélni minket a szülők?Ha lenne saját lakásunk jelenleg,már belevágtunk volna a gyermekprojektbe,de erre a helyre,nagymamámnál nem akarunk.Sem én sem ő.2014. jún. 17. 15:29
11/40 anonim válasza:
Szerintem csak egy gyereket vállaljatok.
Később biztosan többet fogtok keresni, mint a minimálbér, de annyit lehet, hogy nem, amiből kijöttök a két gyerekkel.
12/40 anonim válasza:
A bankok sokat szigorítottak a hitelfelvételi lehetőségeken és feltételeken. Mindenképpen utána kell járni, egyáltalán adnak-e. Ilyen feltételek mellett, amit leírtál, nem nagyon fogsz bankot találni, amelyik kiadja a pénzét a kezéből. Minimum kezeseket, vagy többszöri fedezetet fognak kérni.
13/40 A kérdező kommentje:
Nem mi,nem gondoltunk semmilyen hitelre.A ház tulaja 2millió forint kézpénzért oda adná a házat.3,2millióra hirdette,rég eladó már,bérletbe sem adta ki soha,eladni szeretné.A ház b energiabesorolású,100m2 a lakterürete.Ha 2gyermeket vállalunk 1300000 ft jár a régi szocpol szerint,amit állítólag emelnek majd,de erre nem akarunk kalkulálni.Az önerő így meglenne(lakás árának 10%-a kell minimum),200e ft-ot meg ha kell a föld alól is kerítünk.A szocpol egy egyszeri állami támogatás mely egy összegben kerül kifizetésre,az egy dolog hogy hitelbe is be lehet vonni,de így nekünk nem lenne szükségünk rá.
2014. jún. 17. 16:42
14/40 anonim válasza:
Szocpolra ne építsetek!Nem akarok bunkó lenni, de ha nem jön össze a gyerek,bebukjáték a pénzt és a lakhatásotokat is!Anyósékkal egy utcában biztosan lenne külön életetek? 120.000ft-ból két személynek egy kis lakást fenntartani is nehéz, és gyermeket vállalni is...
Inkább próbáljatok minél jobb munkahelyet keríteni valahogy...
15/40 anonim válasza:
Vágjatok bele! Ha van lehetőség, meg kell próbálni. Nem biztos, hogy lesz később ilyen lehetőség! Mire várnátok?
16/40 anonim válasza:
Anyósék egy utcában. Tudnak segíteni, tudnak vigyázni a gyerekekre, nagyon sokat ér az! Persze alkalmazkodni kell, de megéri, ha megvan a szeretet.Könnyebb pénzt keresni is, ha van kire számítani. Ha eddig megéltetek, megéltek szerényen gyerekkel is. Lépőnetek kell, nem maradhattok örökké unokasorban! Szerintem ez jó lehetőség. Persze, lehet hibéát találni, meg ilyedezni, de tökéletes lehetőség talán sosem lesz! Hozzátok ki ebből, amit lehet, s majd továbbléptek, ha lehet. Bátornak kell lenni, és átgondoltnak is. De szerintem ezt átgondoltátok valamennyire. Nézzetek utána a konkrét lehetőségeknek! Anyudéknak mi lenne szerinted a kifogása?
18/40 A kérdező kommentje:
Leszanyósomékkal kivételes szerencsém van.Nagyon szeretnek,sem a hátam mögött sem a szemembe rosszat nem mondtak még.Lehet mondani hogy ilyen a mesében sincs,meg majd fordul a kocka,de nem hiszem.Mindig számíthattunk a segítségükre,és nagyon vágynának már ők is egy első unokára,bár jobb szeretnék előtte össze házasodnánk.
2014. jún. 17. 18:40
19/40 anonim válasza:
120e saját házzal, VIDÉKEN nem kevés, abból kijön egy gyerek, később 2 is, én bevállalnám. gyűjtögetnék mellette, ha lehet, ha nem jönne össze a 2 baba, ki tudjam fizetni
20/40 A kérdező kommentje:
Egyébként soha nem tudnánk 2milliót össze gyűjteni úgy hogy éljünk is rakjunk félre és tervezzük a jövőt,vágjunk bele a gyerekvállalásba.Hitelt nem is mernénk felvenni,az a havi +16e ft törlesztés is rosszul esik..
2014. jún. 17. 19:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!