Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a párom bánt meg miért van az hogy mindig nekem kell kezdeményezni a bocsánatkérést és ő akár meg van nélkülem 2-3 napig is egy vita után amiben nekem van igaza?
Ha neked van igazad, és ő megbánt, akkor nem neked kell bocsánatot kérni, hanem neki, mert ő a sértő fél. Pláne nem neked panaszkodni utána másoknak, hogy milyen bunkó a pasid (tényleg bunkó, de ez az ő dolga).
Te valószínűleg azért kérsz bocsánatot, mert érzelmileg és/anyagilag függsz tőle, és attól félsz, hogyha kiállsz az elveid mellett, akkor ezzel megbántod és ő elhagy. Ez neveltetés kérdése. Valószínűleg te is, ő is ilyen légkörben nőttetek fel.
Állj szépen a lábaidra, és ha tudod, hogy igazad van és a másik megbántott, akkor tarts ki az elveid mellett. Ha nem kér bocsánatot, akkor gondolkodj el azon, hogy milyen ember, miért élsz vele, és mire jók azok a lelki játszmák, amiket egymáson lepüföltök.
nálunk nő létemre én vagyok ilyen, hogy neki "kell" bocsánatot kérni. de ez nem azért van, mert én egy szörnyeteg vagyok mindenféle lélekképződmény nélkül, hanem mert mikor összeveszünk (és nyilván ha összeveszünk mindketten úgy gondoljuk h nekünk van igazunk), olyankor én egy darabig szeretek nem beszélgetni. mert megbántott, mert úgyis csak tovább élcelnénk egymást, úgysem jutunk közös nevezőre. ilyenkor én ülök a dolgon, lecsillapodok, mert alapból nagyon heves a természetem. barátom viszont ezt nem fogja fel, ilyenkor vagy az van, hogy tovább szapul, hogy mit duzzogok, vagy odajön bocsánatot kérni (amire mint írtam semmi szükség, csak ő hamarabb fel akarja oldani a dolgokat, mint ahogy arra én képes vagyok).
így leírva katasztrofális párosnak tűnhetünk, de amúgy tök jól megvagyunk 3 éve és imádjuk egymást :D
Érdekesek, tanulságosak a válaszok.
Az, hogy kinek van igaza, az attól függ, hogy melyik felet kérdezzük. A saját szemszögéből mindkettőnek igaza van. Én is ilyen vagyok, csak az én feleségem soha nem hajlandó kezdeményezni, így mi hónapok óta vagyunk fasírtban. Én már másik nő után néztem, és neki a dac fontosabb, mint én. Viták mindig is lesznek, de az a legjobb, ha az ágyban fejeződnek be. Ezzel ő nem akar téged megalázni, vagy bántani. De azt neked is el kellene fogadnod, hogy az emancipáció egy szép eszme, amiért érdemes meghalni, de nem ér semmit. Szerintem továbbra is kezdeményezz, ha kell, és ne érezd megalázónak, mert nem az a cél. Ettől te gyengébbnek tűnhetsz, amivel növeled az önbizalmát, és a ragaszkodását.
36F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!