Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hazassagkotes utan mikor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Marletzikilyennev kérdése:

Hazassagkotes utan mikor mehetek a ferjem utan Izraelbe?

Figyelt kérdés
Hazassagot kotottem, a parom magyar-izraeli allampolgar. En januarban kint voltam nala a megengedett harom honapos idotartamra es kertunk meg egy honap hosszabbitast amit megkaptam. Utana hazajottunk magyarorszagra es osszehazasodtunk. A hazassagi anyakonyvi kivonatot hitelesitettuk a miniszteriumba. Mikor visszarepultunk, Tel-Avivban nem engedtek be az orszagba, masnap reggel visszaforditottak es azota varok hogy ki tudjak menni. A konzulatust hivtam azt mondtak a paromnak kell megkernie a vizumomat ott kint es akkor ki tudok menni. Csak nem tudom ez mennyi idot vesz igenybe? Mar lassan felorlodnek az idegeim. Koszonom mindenkinek aki valami hasznos infot tud adni.

2014. jún. 6. 15:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
48%
Miért vonzódnak a nők az ilyen "bajos" országokból származó férfiakhoz?
2014. jún. 6. 16:52
 12/19 A kérdező kommentje:
kedves 9-es, a ferjem magyar es nem beszeli tokeletesen a hebert, a torvenykezes nyelve pedig ott kint elegge bonyolult. igen, volt a hatosagoknal de ott nem adtak valaszt idointervallumra, tehat ezert erdekelne annak a hozzaszolasa, aki mar atesett ezen a proceduran. a kerdeseid tobbi resze pedig intim bocs ha nem valaszolok. azert koszonom a hozzaszolasodat.
2014. jún. 6. 17:00
 13/19 A kérdező kommentje:
13-as nyomorult lelki vilagod lehet.. sajnallak.
2014. jún. 6. 19:16
 14/19 anonim ***** válasza:
szia én csak annyit tudok amennyit barátnőmnek mondtak: ha kint akarnak letelepedni,itthon össze kell házasodni,1 évig itt élni,akkor mehetnek ki véglegesen. addig annyit lehet h 3 hónap ott,3 hónap itt
2014. jún. 6. 20:17
 15/19 anonim ***** válasza:
És ha behívnak, mész harcolni?
2014. jún. 6. 22:07
 16/19 A kérdező kommentje:
10-es, nem leszek katona mert az allampolgarsagot kb 6 ev mulva kapom meg es csak allampolgart koteleznek katonai szolgalatra.
2014. jún. 7. 10:11
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha 6 év múlva nem leszel 45+-os, akkor behívhatnak katonai szolgálatra. Ill. 55 éves korig kisegítő szolgálatra (fegyvergyár, ispotály, szállítmányozás, stb.)
2014. jún. 7. 12:38
 18/19 anonim ***** válasza:

Bocsi, de nekem itt több dolog nem világos.

1) Ha Te magyar vagy, akkor tudnod illene, hogy az, hogy Magyarország, az nagybatûvel kezdõdik, akkor is, ha ragozott alak, pl Magyarországra.

2) Legjobb tudomásom szereint magyar állampolgárnak az Izraelbe belépéshez nem kell vízum ( leglábbis nekünk tavaly januárban nem kellett, igaz csak kb 3 hétre mentünk ).

3) A Hazatérési Törvény ( Aliyatörvény ) szerint a zsidó jogai magilletik házastársát is (, valamint gyermekét, unokáját és ezek házastársát ). Igaz, kivétel, ha önként megváltoztatta a vallását ( kitért ) - http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__hazassag_.. - 4A. (a)

Eszerint, ha jól értem, ha a férjed zsidó, neked nem kell zsidónak lenned ahhoz, hogy érvényes legyen rád is a hazatérés joga. ( ami ezesetben fura, de ez a jog :) )

Ebben szó sincs 6 évrõl, az azokra a bevándorlókra vonatkozik, akiknek amúgy semmi közük a zsidósághoz. Akárcsak itt Magyarországon, akiknek semmi közük a magyarsághz, illetve itt ez - tudtommal - 8 év.

Ennyit tudtam sajátfejûleg, csatlakozom ahhoz, aki a Szochnutot ajánlotta ( 6. ker, Paulay Ede u. 1. - a Deák tértõl néhány lépés ), õk hivatalból foglalkoznak az Izraelbe hazatéréssel, gondolom ugyanígy a bevándorlással is. Javaslom, vigyél magaddal minden papírt, ami ügyedre vonatkozhat ( születési, házassági, személyi, stb )

( Lehet, csak annyi a félreértés, hogy nem vízum, hanem aliyaengedély amirõl szó van, az elvileg és általában tleg néhány hónap, attól függ, hányan vannak elõtted. )

2014. jún. 7. 19:59
 19/19 anonim ***** válasza:

Bocsi, a linkkel mellényúltam, ez a jó: [link]

Továbbá Szochnut Magyarorszag: [link]

2014. jún. 7. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!