Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hazassagkotes utan mikor mehetek a ferjem utan Izraelbe?
Bocsi, de nekem itt több dolog nem világos.
1) Ha Te magyar vagy, akkor tudnod illene, hogy az, hogy Magyarország, az nagybatûvel kezdõdik, akkor is, ha ragozott alak, pl Magyarországra.
2) Legjobb tudomásom szereint magyar állampolgárnak az Izraelbe belépéshez nem kell vízum ( leglábbis nekünk tavaly januárban nem kellett, igaz csak kb 3 hétre mentünk ).
3) A Hazatérési Törvény ( Aliyatörvény ) szerint a zsidó jogai magilletik házastársát is (, valamint gyermekét, unokáját és ezek házastársát ). Igaz, kivétel, ha önként megváltoztatta a vallását ( kitért ) - http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__hazassag_.. - 4A. (a)
Eszerint, ha jól értem, ha a férjed zsidó, neked nem kell zsidónak lenned ahhoz, hogy érvényes legyen rád is a hazatérés joga. ( ami ezesetben fura, de ez a jog :) )
Ebben szó sincs 6 évrõl, az azokra a bevándorlókra vonatkozik, akiknek amúgy semmi közük a zsidósághoz. Akárcsak itt Magyarországon, akiknek semmi közük a magyarsághz, illetve itt ez - tudtommal - 8 év.
Ennyit tudtam sajátfejûleg, csatlakozom ahhoz, aki a Szochnutot ajánlotta ( 6. ker, Paulay Ede u. 1. - a Deák tértõl néhány lépés ), õk hivatalból foglalkoznak az Izraelbe hazatéréssel, gondolom ugyanígy a bevándorlással is. Javaslom, vigyél magaddal minden papírt, ami ügyedre vonatkozhat ( születési, házassági, személyi, stb )
( Lehet, csak annyi a félreértés, hogy nem vízum, hanem aliyaengedély amirõl szó van, az elvileg és általában tleg néhány hónap, attól függ, hányan vannak elõtted. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!