Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki rendelkezik zsidó...

Ha valaki rendelkezik zsidó felmenőkkel, akkor az miért is mehet ki Izraelbe teljesen ingyen, a Magyar állam pénzén?

Figyelt kérdés

Már több ismerősöm így ment ki. Szinte minden fizetve volt, csupán a költőpénzt kellett nekik vinni (legalábbis állításuk szerint).

Miért kell itt is kivételezni?

2014. jan. 8. 12:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
65%
Ingyen nincs semmi, kérlek alássan, izraeli utazás sincs. De az lehet, hogy a izraeli állam (csak így, kisbetűvel) kifizeti a zsidó származású magyarok utazását. Ezt el tudom képzelni, amit te állítasz kevésbé.
2014. jan. 8. 12:55
 2/15 anonim ***** válasza:
74%
Nettó marhaság.
2014. jan. 8. 12:57
 3/15 anonim ***** válasza:
2%
Majd ha a jobbik lesz kormányon, akkor lesz igy. (De a visszaut háromszoros áru!!!)
2014. jan. 8. 12:59
 4/15 A kérdező kommentje:

Nem "nettó marhaság". 2 ilyen ismerősöm van, az egyik 2010 nyarán ment ki, a másik pedig múlt nyáron. És az első kérdezte is tőlem akkor, hogy nincs-e véletlenül ilyen felmenőm, mert akkor írhatok egy levelet, amit elbírálnak majd, és ha úgy döntenek, akkor részt vehetek valamilyen programban, ami keretein belül ingyen biztosítják az utazást és a szállást.

Természetesen nincsen ilyen felmenőm, de nem is vágyom egy ilye utazásra, egy ilyen államba.

2-es, kérlek mond meg, mire alapozod a véleményedet. Gondolom semmire, úgyhogy azt javaslom, tájékozódj, mielőtt ilyen kijelentéseket teszel. Nem vall sok észre, hogy olyanba beleszólsz, amibe nincs túlságosan nagy belelátásod, ráadásul kb lehülyézed a másikat. Én egy kérdést tettem fel, hogy ez miért van, ha nem tudsz válaszolni, akkor ne írj.

2014. jan. 8. 13:09
 5/15 anonim ***** válasza:
58%

Az izraeli állam köztudott, hogy fizeti a zsidók, vagy zsidó felmenőkkel rendelkező emberek kiutaztatását és lakhatásukat is támogatja Izraelben.

Egyetlen célja hogy kiszorítsák a palesztinokat és más "nem zsidó" (egyéb arab embereket). Így kell okosan népírtást csinálni, 60 év leforgása alatt, lehet hogy pár tíz év múlva egy árva palesztin se fog élni "Izrael földjén".

2014. jan. 8. 13:14
 6/15 anonim ***** válasza:
79%
A barátnőm nagyszülei ott élnek, tehát nemcsak felmenőkkel, hanem ottani rokonokkal rendelkezik, sőt, most ki se merne menni, mert be kéne vonulnia katonának ott, de még soha nem repült ingyen oda. Úgyhogy marhaság.
2014. jan. 8. 13:21
 7/15 A kérdező kommentje:

Szóval azért marhaság, mert ő még nem repült ingyen oda. Szépen is néznénk ki, ha mindenki ingyen repülne ki....

Mint említettem az előző hozzászólásomban, jelentkezni kell a programba, ami biztosítja a kiutat és a szállást, de nem fogom a kedvedért még egyszer leírni, te is vissza tudod olvasni, héberül nem tudom leírni.

De at utazás legalább csoportos, és a kirándulás, meg minden csoportosan történik.

2014. jan. 8. 13:26
 8/15 anonim ***** válasza:
95%

Olyan vicces ez, amikor fogalmatlan, de legalább zsidózni nagyon akaró hozzászólók okoskodni akarnak :)))

Amiről a kérdező beszél az a Taglit ( [link] ), egy a szervező alapítvány által fizett, Izraelt bemutató tanulmányút olyan zsidó származású fiatal felnőtteknek, akik nem állnak kapcsolatban a vallással (általában). Lényegében egy fizetett turistaút, amiben 1-2 napnyi jótékonysági munkában részvétel is van, az én ismerőseim közkonyhán főztek két délelőtt.

Az utat az egészet intéző alapítvány fizeti, aki kap állami támogatást. IZRAEL ÁLLAMTÓL, NEM MAGYARORSZÁGTÓL, TE NAGYON HÜLYE. A magyar államnak semmi köze az egészhez.

Hasonló kulturális kapcsolatot építő utak számtalan más helyen is léteznek, a kínaiaké a legismertebb, de több arab és ázsiai ország is csinál ilyet.

2014. jan. 8. 13:41
 9/15 anonim ***** válasza:
Dobj már linket hogy hol kell jelentkezni ;)
2014. jan. 8. 13:41
 10/15 anonim ***** válasza:
90%

[link]

18-26 évesnek kell lenni, bizonyítható zsidó származással (min. egyik szülő az).

2014. jan. 8. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!