Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A hazassagkotes mar csak a multe?
Igaz,én már nem vagyok 20 éves,de tapasztalataim szerint ennek több oka is van.
A fiatalok nagyon korán kezdik a szexuális életet. Régen csak a férfiak váltogatták házasság előtt a partnereiket,ma már a nők is "kiakarják" élni magukat. Régen az ilyen nőket szajhának tartották.
A házasság nélkül együtt élőket is vadházasságban élőknek tekintették,és lenézték őket. Ma már ez elfogadott.
Azonfelül a nők többsége szakmailag is megakarja magát valósítani. Fontosabb nekik a karrier,mint a házasság.
A fiatalok nem tanulták meg otthon,hogy alkalmazkodni kell egymáshoz. Emiatt sok párkapcsolat megy tönkre.
Az együttélésnél könnyű elválni. De a házasság felbontása a férfiaknak anyagi csőd. Semmi oka feleségül venni a nőt,ha papír nélkül is élvezheti a férj státuszát,de kötelezettség nélkül.
De ha mégis elvenné a nőt,akkor nem akar a nő két tanús esküvőt,mert neki "álom" esküvő kell,és erre nincs pénzük.
Inkább marad élettárs,és azzal vigasztalja magát,hogy a házasság csak egy papír.
Jó, ne gyertek már az ilyen hülyeségekkel, hogy nagyanyáink milyen jó emberek voltak még, ők képesek voltak egy ember mellett kitartani... Nem, régen azért volt kevesebb válás, mert egyszerűen nem volt szokás elválni + sok esetben a nőnek nem is nagyon volt beleszólása a dolgokba. Ennyi. 80 évesen ma már meg persze hogy nem fog senki elválni.
Amúgy meg oké, lehet az első problémánál azonnal elválni nem a legjobb megoldás, de ő életük, ők tudják jobban, ha a válást célravezetőbbnek gondolják, akkor nyugodtan váljanak el. Sosem fogom megérteni, mit össze tudnak emberek problémázni, agyalni, stb. más emberek életén és döntésein.
Szerintem elsősorban amiatt nem teszik ezt ma már, mert egy elég komoly pénzkiadással járó dolog egy rendes esküvő a mai világban, e ez csak az egyik fele.
A másik fele meg az, hog túl könnyen kijátszható a házzasság intézménye haszonszerzés céljából, de van egy harmadik fele is, de az is jogi rész, sok esetben hátrány lehet, ha házastárs van.
Nameg az a legfőképp eltántorító dolog, hogy túl bonyolult, és költséges elválni, akár 2x annyiba is kerülhet mint az esküvő.
# 4/5 Időpont ma 06:32
Ja, régen nem elváltak, hanem egyszerűen eltették egymást láb alól.
A férfiak fizikai erőszakkal, veréssel, a nők meg mérgezéssel stb.
Volt is vmi falu borsodba vagy a székelyeknél? Már nem tudom ahol az asszonyok rendszerint arzénnal tették el láb alól az uraikat, volt olyan nő is amelyik 5 öt is.
Mamám 70 éves és 3 férje volt.
Dédim idejében is volt válás, így külön is ment a dédpapámmal. Egyedül öregedett meg.
A dédim anyukája úgy ment férjhez ,hogy hozzá adták egy férfihoz, akkori szokás szerint. Egész házasságuk egy katasztrófa volt. Akkoriban még tényleg nem volt divat a válás azonban maga a megyei bíró választotta szét őket, mert az ükapám mérgezte az ükanyámat, míg majdnem belehalt. De szerencsére életben maradt aztán.
Akkor sem volt jobb mint most. Csak most nincsenek összekényszerítve a fiatalok. (ha anyagiak és egyéb nem játszik).
A kérdésedre: az én környezetemben van pár fiú aki házasodni akar, de egyenlőre nem olyan az anyagi körülmény. A többiek meg még tanulnak vagy nincs kilátásban komoly kapcsolat. Szóval lehet találni olyan férfit aki akar házasodni a 2X éves korosztályból, csak keveset. Főleg, mert előtte mindenki egzisztenciát szeretne, meg egy biztos asszonyt, akivel nem megy szét 2 év múlva.
Hát én 22 vagyok a párom 24. 2 éve vagyunk együtt és már megkérte a kezem, holott az elején azt mondta h nem akar házasodni. Mostmár ő is várja a dolgot csak anyagilag egyenesbe kell jönnünk. Talán mi azért is gondolkozunk így (és remélem ezért működni is fog) mert a mi szüleink nem váltak el. Látjuk h hogyan alkalmazkodnak egymáshoz, hogyan vészelik át a bajokat. Nem az van előttünk h az első bökkenőnél otthagyjuk a másikat. sztem aki olyan tipus az meg inkább ne is házasodjon. De ez a szöveg h "csak egy papír" külön az agyamra tud menni. Hogy miért?? Mert aki komolyan gondolja az nem így gondolja, annak ez az egész sokkal többet jelent uh nem kéne lealacsonyítani a dolgokat.
Sztem a szülői példákkal van a baj. Egy ismerőssel beszéltük a házaság témát és azt mondta h minek mert úgy is csak a gyerek stózívja meg..... stb (pedig ha gyerekvan ahoz nem kell válás h szívjon elég ha apu lelép) mondanom sem kell h az ő szülei elváltak. De nekünk még ő is nagyon örül. Talán lehetünk jó példa a szemében
Én sem kívánok megházasodni soha.
22F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!