Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Elegem van már abból, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elegem van már abból, hogy a férjem pénzt ad a sógornőmnek. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Szült 3 gyereket, az elsőt 17 évesen. Sosem dolgozott, a párja hébe-hóba szokott.

A férjem minden hónapban ad nekik pénzt, mert biztos nem találnak munkát, nem tehetnek róla stb.

2 hónapja felvették az én munkahelyemre, egy bankba. Fix munkaidő, bejelentett fizetés. Az első 2 héten folyamatosan elkésett, aztán elment 5 hétre táppénzre a gyerekekkel. Ez utóbbi persze érthető is lenne, ha a kedves párja nem heverészne otthon "két munka között". Persze kirúgták.

A férjem ennek ellenére továbbra is támogatni akarja őket, és meg is tette.

Mi a véleményetek? Mivel lehetne meggyőzni?

2014. jún. 4. 17:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
97%
Ha ezt végig nézi, és ezek után még meg kell győzni, akkor baj van.
2014. jún. 4. 17:33
 2/18 anonim ***** válasza:
97%

Könnyen lébecolnak, hisz van aki kihúzza őket a pénztelenségből, találtak egy belakot a férjed személyében. És mennyi ilyen van...

Ha szép szóval észérvekkel nem tudtad eddig meggyőzni, akkor marad a drasztikus lépés, az ultimátum. Vagy-vagy. Nehogymár olyan emberre pazaroljátok a pénzt akik versenyszerűen kerülik a munkát!

2014. jún. 4. 17:33
 3/18 anonim ***** válasza:
27%
Ez a férjednél nyilván belső érzelmi-erkölcsi késztetés. Feltehetően családszerető ember, aki szereti a saját testvérét és annak gyerekeit is. Szerintem ne szólj bele, ha egyébként ez a ti háztartásotokból amúgy látványosan nem hiányzik.
2014. jún. 4. 17:37
 4/18 anonim ***** válasza:
38%
Az egy dolog, milyen az anya és a férfi, de van ott három gyerek, akik semmiről sem tehetnek.
2014. jún. 4. 17:38
 5/18 anonim ***** válasza:
88%

Kérdezd meg a férjed, hogy ha lenne egy szegény ember, akkor mit tenne, minden nap adna neki halat, vagy megtanítaná horgászni?

Én a helyedben nem támadnám le, hanem szépen meggyőzném. Elmondanám, hogy mennyire tiszteled benne, hogy ennyire család centrikus, hogy így segíti a húgáékat, és milyen nagyvonalú, jó lelkű, és ez értékelendő. Viszont, picit gondolkodjon el azon, hogy lehet másképp kellene segíteni, mert így lehet, hogy többet árt. A húgának végre fel kellene nőnie, és saját lábra állni, és ezt ő a folytonos anyagi támogatással csak nehezíti. Mond neki, hogy továbbra is támogassátok a húgáékat, de ne pénzzel, inkább más módszerekkel.

Ha támadod a húgát, és ultimátumot adsz, azzal lehet, hogy csak magad alatt vágnád a fát...

2014. jún. 4. 17:40
 6/18 A kérdező kommentje:
Ha a gyerekeket támogatnánk, az még ok lenne. Egy időben "csak" ételt meg pelenkát, ruhát vettünk nekik, de a sógornőm mindig veszekedett ilyenkor hogy ezek pont nem kellenek, inkább adjon pénzt a bátyja.
2014. jún. 4. 17:44
 7/18 anonim ***** válasza:
83%

A helyedben én is adnék valamit a kedves férjemnek: Kiadnám az útját!

Ha majd nálatok is lesz(nek) gyerkőc(ök), akkor előlük is elveszi majd az ennivalót, mondván a tesóméknak kell?!

Sürgősen beszéld meg a férjeddel, hogy vagy nem ad nekik több pénzt, vagy mehet ő is a sunyi p i c s á b a!

2014. jún. 4. 17:50
 8/18 anonim ***** válasza:
Külön kassza otthon. A saját részéből vegye magának a kaját, ruhát, utazás stb. mint tinikorában, és ha azt adja oda, max. nem lesz mit ennie. Én megmondanám, hogy ÉN nem vagyok hajlandó támogatni az ingyenélőket, mert nem vagyok bank. Szerintem rövid úton rájönne, hogy igazad volt.
2014. jún. 4. 18:23
 9/18 anonim ***** válasza:
0%
Ez egy nagyon egyoldalú kérdés, és tájékoztatás. Gondolom te utálod a sógornődet, és nincsen egyetlen gyereked sem.
2014. jún. 4. 19:24
 10/18 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem jó ember a férjed, valószínűleg a 3 gyereket nézi! Tedd össze a kezed hogy ilyen jószívű! Megértem piszkálja a csőrödet hogy sosem dolgozott, lébecol stb. De ha neked lenne ilyen a testvéred akkor hagynád éhen halni a gyerekeivel együtt? Adjatok élelmiszert, ha kell valami a gyerekeknek akkor vigyétek el őket pl: ruhát venni, tanszereket! Mennyi idősek a gyerekek?
2014. jún. 4. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!