Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
32 éves fiamat meg akarom nősíteni, hogyan tegyem?
élt egy nővel évekig -szétmentek-azóta nőgyűlölő.
UNOKÁT AKAROK!!!!!!!
"A zaklatás nem volt opció" Ezek szerint te abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy nem voltál még durván magad alatt az életben. Feltételezem, hogy nem véletlenül lett a kérdező fia "nőgyűlölő". Szerintem a legkisebb "meg akarom nősíteni a fiamat" című beszélgetést is zaklatásnak venné. Azért használtam a szót.
"Milyen a kapcsolatod anyáddal? :-)))" Ha már személyeskedünk hála istennek nagyon jó. Ugyanis Ő nem a hátam mögött trükközve, keverve próbál a SAJÁT elképzeléseinek megfelelően beleszólni az életembe. Ha valami bántja elmondja, átbeszéljük és nem a hátam mögött kever. Azt nézi Nekem mi a jó nem az hogy neki mik az "igényei".
A válaszod többi részére inkább nem reagálnék.
A kérdezőnek van egy célja, amihez keresi a megfelelő eszközöket. Felesleges hülyeségeket belelátni.
A "keverés" is egy borzasztóan szélsőséges kifejezés. Hol tanulsz ilyen hülyeségeket? Ilyen környezetben élsz? Miért kell másokról ilyet feltételezni.
Anyád pedig rengetegszer beszél/beszélt a hátad mögött másokkal rólad. Kezdve a védőnőn át a óvónő, orvos, tanárok, kollégák és barátnői. Azon tanácskoztak, hogy hogyan lesz neked a legjobb.
"Miért kell másokról ilyet feltételezni."
Figyelj szerintem:
"fiamat meg akarom nősíteni" =/= "Szeretném ha a fiamnak lenne egy működő párkapcsolata"
"UNOKÁT AKAROK!!!!!!" =/= "Jó volna ha a fiam is megtapasztalná milyen a saját gyermekét nevelni".
Érzed a különbséget?
"
"fiamat meg akarom nősíteni" =/= "Szeretném ha a fiamnak lenne egy működő párkapcsolata"
"UNOKÁT AKAROK!!!!!!" =/= "Jó volna ha a fiam is megtapasztalná milyen a saját gyermekét nevelni".
"
Egyébként egy igazi szülő sosem gondolkozik ilyen langyin. Még akkor sem, ha nem mondja ki.
"Azt akarom, hogy a gyerekemnek jó munkája legyen. Azt akarom, hogy boldog családja legyen."
Az embernek a gyereke nem a "jó lenne" kategória. Ha nekem a szüleim csak "szerették volna" meg "jó lenne ha" szellemben neveltek volna, akkor nem biztos, hogy sikeres tanulmányok után, sikeres vállalkozást és boldog családot alapítottam volna. Utólag belátom, hogy anyám miért felszólító módot használt, Tanulj! , a jó lenne, ha tanulnál helyett.
Felnőtt embereknél is használható pszichológiai módszer az erőteljesebb terelés egy állapotból való kizökkentésre.
Most ez komoly??
Szánalmas vagy. Mi az hogy unokát akarsz? Ez nem így megy! Senkit nem érdekel, hogy mit akarsz... Főleg nem ilyen horderejű témákban! Majd a fiad eldönti, hogy akar-e egyáltalán nősülni..és akar-e egyáltalán gyereket!
"Nem érted a lényeget. A hangsúly nem azon van hogy szeretném vagy akarom, hanem azon, hogy magamnak akarom vagy a fiamnak. Én vagyok a fontos vagy a gyermekem."
Belemagyarázás:-)) Nem baj, ha véget ér nálad a dackorszak. Felnősz, családod és gyereked lesz, akkor nem fog ilyen fikciókat gyártani a szülői érzésekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!