Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ismersz olyat, akiről tudod,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ismersz olyat, akiről tudod, hogy nem szerelemből kötött házasságot? Mi volt az oka, mi lett a végkimenetele a dolognak?

Figyelt kérdés
Egyik barátnőm szerint férjemmel mi "ritka csodabogarak" vagyunk, mert szerelemből házasodtunk. Nekem meggyőződésem, hogy a ma köttető házasságok nagyja szintén szerelmi házasság. Naiv lennék?

2014. máj. 20. 15:13
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
80%

A rózsaszín szemüveges szerelemből kötött házasság veszélyes, mert ott a felek egy ideálhoz mennek, nem a valódi személyhez, a hibáikkal együtt.

A mély, egymást ismerő szeretettel kötött házasság tartósabb szerintem.

Egyébként ha érdekházasság: a nagynéném így ment férjhez a harmadik férjéhez. Nála negyven évvel idősebb volt, szomszédként ismerték meg egymást. A nagynéném átjárt hozzá, segített neki, főzött neki, tévéztek együtt, kártyázgattak. A férfi két év után azt mondta, hogy szeretné ráiratni a vagyonát, amiért foglalkozik vele. Elmentek egy jogászhoz, aki azt javasolta, hogy inkább vegye feleségül, akkor kisebb a macera. A nagynéném a haláláig becsülettel gondozta a férjét, és egy nagyobb vagyont kapott ezért cserébe. Nem tudom elítélni, mert tényleg megdolgozott érte. Kanadában történt.

2014. máj. 20. 20:54
 22/24 anonim ***** válasza:
Az első kapcsolatom 12 évig tartott,nem voltam szerelmes,de nagyon szerettem.Sajnos meghalt.A második kapcsolatomba úgy ugrottam bele,hogy fülig szerelmesek vagyunk,de lehet ,hogy csak én voltam szerelmes,nem tudom,hiszen nem láttam a szerelemtől,másfél évig tartott...
2014. máj. 30. 23:35
 23/24 anonim ***** válasza:
22: No de ezek házasságok voltak?
2014. máj. 31. 00:03
 24/24 anonim ***** válasza:

"A rózsaszín szemüveges szerelemből kötött házasság veszélyes, mert ott a felek egy ideálhoz mennek, nem a valódi személyhez, a hibáikkal együtt.

A mély, egymást ismerő szeretettel kötött házasság tartósabb szerintem. "

Nem kell általánosítani...A rózsaszín szemüveges szerelem is lehet józan, láthatja az ember a másik hibáit, lehet mély, egymást ismerő szerelem...Tudom mert mi a férjemmel így szeretjük egymást, szerelemmel, de attól még nem vagyunk vakok. Szerelmesnek lenni józanon is lehet.

2014. máj. 31. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!