Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ismersz olyat, akiről tudod, hogy nem szerelemből kötött házasságot? Mi volt az oka, mi lett a végkimenetele a dolognak?
A rózsaszín szemüveges szerelemből kötött házasság veszélyes, mert ott a felek egy ideálhoz mennek, nem a valódi személyhez, a hibáikkal együtt.
A mély, egymást ismerő szeretettel kötött házasság tartósabb szerintem.
Egyébként ha érdekházasság: a nagynéném így ment férjhez a harmadik férjéhez. Nála negyven évvel idősebb volt, szomszédként ismerték meg egymást. A nagynéném átjárt hozzá, segített neki, főzött neki, tévéztek együtt, kártyázgattak. A férfi két év után azt mondta, hogy szeretné ráiratni a vagyonát, amiért foglalkozik vele. Elmentek egy jogászhoz, aki azt javasolta, hogy inkább vegye feleségül, akkor kisebb a macera. A nagynéném a haláláig becsülettel gondozta a férjét, és egy nagyobb vagyont kapott ezért cserébe. Nem tudom elítélni, mert tényleg megdolgozott érte. Kanadában történt.
"A rózsaszín szemüveges szerelemből kötött házasság veszélyes, mert ott a felek egy ideálhoz mennek, nem a valódi személyhez, a hibáikkal együtt.
A mély, egymást ismerő szeretettel kötött házasság tartósabb szerintem. "
Nem kell általánosítani...A rózsaszín szemüveges szerelem is lehet józan, láthatja az ember a másik hibáit, lehet mély, egymást ismerő szerelem...Tudom mert mi a férjemmel így szeretjük egymást, szerelemmel, de attól még nem vagyunk vakok. Szerelmesnek lenni józanon is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!