Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire fogatható ez el "közös" kasszánál?
A közös kassza az azt jelenti hogy jelenleg csak én rakok bele, a feleségem nem. Persze ez nem zavar. Viszont mennyire elfogadható az hogy én csak ételre, és a munkahelyre való utazásra költök? Míg ő a fizetésból vesz benzint, befizeti a csekkeket, az ő 15.000ftos laptop telefon net csekket. E mellett vesz magának egy kis csekély ruházatot pár ezerért (3-4 ezer) és hogyha megy a boltba vagy van aprója 100asok, 200asok bele rakja a perselybe összegyűjti és ezt a 20-30 ezret magára költi. Volt már rá példa. Most jelenleg is gyűjt 15.000ftnál jár, és cipőre gyűjt (40.000ftosra)
mennyire elfogadhataó ez? A fizetésem olyan 300.000-400.000ft
Én a leírtakból azt látom hogy a feleséged nem szórja esztelenül a pénzt. Így hogy az aprót teszi félre, ezek a nagyobb kiadások nyilván ritkák, van ideje átgondolni hogy mit vegyen, nem vesz meg olyasmit amire nincs is szüksége csak meglátta és megtetszett neki. Gondolom a 40.000-es cipő is olyan hogy sokáig lehet majd hordani.
De végső soron persze az számít hogy szerinted elfogadható-e. A telefon/net esetében kb évente érdemes utánanézni hogy nincs-e olcsóbb alternatíva, díjcsomag.
Nő vagyok,és tudom,ez a férfiaknak nem tetszik,de belénk van kódolva az öltözködés.Hiába van 100 ruhánk,nekünk kell a 101.-ik mert csak.
Persze ez a költekezés csak akkor elfogadható,ha nem megy másnak a rovására,viszont én úgy látom nálatok nem erről van szó,a feleséged nem használ ki,és nem a pénzedre utazik.
Mi lenne ha megbeszélnétek,hogy a perselyben összegyűjtött pénzt felezitek.Akkor neked is lenne egy kis "zsebpénz" amit csak magadra költhetsz.Neked sem kellene olyan szűkmarkúnak lenni magadhoz,ha már ilyen jól keresel,kis kényeztetés nem árt!
Véletlen lehúztalak utolsó...( érintőképernyő, visszavonni nem lehet)
:s
Egy dologgal amúgy nem értek egyet, mármint jogilag nem kivitelezhető..hiszen házasok, tehát, amit a férfi keres, ha nincs házassagi szerződésük, akkor közös...)
"A közös kassza egyes nőknél azt teszi, hogy a saját pénzem (ha van), az enyém, a párom/férjem pénze meg közös, tehát az enyém."
Ne légy ilyen naiv,ez minden nőnél így van ;)
Szerintem zavar téged, hiába mondod, hogy nem zavar, akkor nem írtad volna ki a kérdést. A leírtak alapján nincs semmi gond a feleségeddel, csak le kellene ülni megbeszélni a dolgokat. Nő vagyok, itthon vagyok a gyerekekkel, de én is veszek magamnak néha pár ezresért ruhát, de szinte amiatt is lelkifurdalásom van. Na, amit nőként nem tudok megérteni az a cipő 40 ezerért, akkor gyűjtögesse valami tanfolyamra vagy valami értelmesebbre, de ezt csak meg kell neki mondani. Kb 100 egy OKJ-s tanfolyam, irreális tehát, hogy munkanélküli, háztartásbeliként 40 ezret adjon cipőre. De ha ezt nem mondod meg neki, akkor nem fog rájönni erre magától hidd el nekem. És amúgy közös kassza azért közös kassza, mert nincs enyém, nincs tiéd, minden a miénk, akkor is, ha az egyik fél munkanélküli. Ha igazán szereted, akkor emiatt nem neheztelhetsz rá.
Amúgy az ápolót felejtse el, ahhoz kell csak igazán az állóképesség! Valami mást találjatok ki!
véletlen elküldte...
szóval: és otthonra 40 ezerért cipő? Dolgozzon meg érte! Könnyű a férje számlájára költekezni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!