Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kínaiban miért utálatosak a...

Kínaiban miért utálatosak a vevővel a kis kínai főnökök ha épp ők állnak a kasszánál és miért nem tudnak magyarul?

Figyelt kérdés
A blokk és társairól már nem is beszélek.
2013. dec. 17. 21:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert így is vásárolsz náluk. Szóval minek erőltessék meg magujat?
2013. dec. 17. 21:19
 2/7 A kérdező kommentje:

Az eladó mobiltelefonálhat miközben fizet a vevő, ugyanaz az árú különböző polcokon más árkategória, de egymás mellé téve ugyanaz, cimke ugyanaz, mégis te vagy a h@lye.

Én többet be nem teszem a lábam oda, szóval nekem elég volt egy ilyen alkalom.

2013. dec. 17. 21:43
 3/7 Alruna válasza:
100%

Miért nem tudnak a kinai árusok magyarul?

Szerintem mert a kinainak legalább olyan nehéz megtanulnia magyarul, mint neked kinaiul ;-)

A mi környékünkön a kinai kereskedök és eladók beszélnek magyarul.... bár mindig mosolyognom kell a kiejtésükön.... de azért megértjük egymást...

Barátságtalan, nem odafigyelö magyar eladót is látok eleget!

2013. dec. 17. 22:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"Alruna válasza:

Miért nem tudnak a kinai árusok magyarul?

Szerintem mert a kinainak legalább olyan nehéz megtanulnia magyarul, mint neked kinaiul ;-)

A mi környékünkön a kinai kereskedök és eladók beszélnek magyarul.... bár mindig mosolyognom kell a kiejtésükön.... de azért megértjük egymást...

Barátságtalan, nem odafigyelö magyar eladót is látok eleget!"

kormánytisztviselő koromban találkoztam én olyan kínaival, aki szebben beszélt magyarul, mint a kettős állampolgárságra pályázók 95 %-a és helyesírási hiba nélkül 2 perc alatt rittyentett egy egyoldalas nyilatkozatot kútfőből, magyarul...(hozzáteszem az illető is magyar állampolgár volt már, csak neki nem pár órájába, hanem 8 évébe tellett)...és nem elég, hogy észrevehető akcentusa nem volt, még a magázás is tökéletesen ment neki...szóval semmi sem lehetetlen, csak akarni kell

amúgy meg kérdező, nem kell ott vásárolni, ahol ne mérzed magad jól vevőként

2013. dec. 17. 22:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Tanultam belőle. Lehet csak épp kifogtam.
2013. dec. 17. 23:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Jelentsétek a kérdésemet kérlek, hogy törlődjön :(
2013. dec. 17. 23:43
 7/7 Alruna válasza:

4-esnek....Igen vannak jó nyelvérzéküek is akik képesek megtanulni egy nyelvet magas, szinte anyanyelvi szinvonalon is....persze ehhez több tényezö is összejátszik; a személy adottsága, képzettségi szintje, életkörülménye (hogy a tanulandó nyelv területén él-e, magánéletben is használja-e a nyelvet, vagy csak munkaközben)szabadideje, életviteli szándékai (hogy végleges letelepedési szándékai vannak, vagy csak idöleges tarozkodásról van-e szó)...stb.

Mindenesetre, ha egy más nyelvü bolti eladó annyira megtanulja egy nyelvet, hogy megérti a vevöt, és udavariasan ki is tudja adni a terméket, meg a számlát, esetleg még egy kis tanácsadást/további ajánlatokat is tud adni...azzal már eleget is tett az elvárásoknak.Pár kinai bugyinak, pólónak, gummicsizmánák a vásárlásához ez böven elegendö!

Egy külföldi származású bolti eladótól egy egyetemi disszertációs elöadást a magasfokú nyelvvizsgához NEM lehet elvárni.

A legtöbb tudományos konferenciát pedig álltalában angol, vagy francia nyelven tartják.

Turisták ezrei látogatnak Magyarországra,és magyarok százezrei vándoroltak ki az utóbbi években....na és hogyan is állnak úgy álltalában a magyarok a nyeltanulással, nyelvek tudásával?????

Jómagam is külföldön élek, de bizony sokuk még 10-15 év után sem tudnak egy értelmes mondatot összehozni más nyelven (gondolják minek is...a takaritáshoz nem kell nagy szöveg...)

2013. dec. 18. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!