Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire fogatható ez el "közös" kasszánál?
A közös kassza az azt jelenti hogy jelenleg csak én rakok bele, a feleségem nem. Persze ez nem zavar. Viszont mennyire elfogadható az hogy én csak ételre, és a munkahelyre való utazásra költök? Míg ő a fizetésból vesz benzint, befizeti a csekkeket, az ő 15.000ftos laptop telefon net csekket. E mellett vesz magának egy kis csekély ruházatot pár ezerért (3-4 ezer) és hogyha megy a boltba vagy van aprója 100asok, 200asok bele rakja a perselybe összegyűjti és ezt a 20-30 ezret magára költi. Volt már rá példa. Most jelenleg is gyűjt 15.000ftnál jár, és cipőre gyűjt (40.000ftosra)
mennyire elfogadhataó ez? A fizetésem olyan 300.000-400.000ft
Minden megbeszéles kérdése...
Az hogy te semmi nem költesz magadra, rajtad múlik...( nem azért mert nem jut)
De ezek szerint megis zavar, hogy a feleseged nem tesz semmit a kasszába...ami nem baj, csak akkor ne állítsd azt, hogy nem zavar..
Egyébként 3-4 ezer ruhára nagyon kevés...
Szerintem nem költ sokat egyébként...
Miért nem dolgozik?
Annyira fogadható el, amennyire elfogadhatónak érzed. Mindegy, hogy mi elfogadnánk-e, ha Te nem tudod.
Szerintem a közös kassza nem ugyanazt jelenti számotokra. Te úgy értelmezed, hogy a felét állnád a kiadásoknak, ő meg szerintem úgy értelmezi, hogy a befizetett összeget arra adod, hogy abból oldja meg a lakás és egyéb dolgokat.
Gondolom itt a probléma. Legalábbis anyósoméknál is így van. Apósom jól keres, minden hónapban hazaad a fizetéséből egy bizonyos összeget. Anyósom abból fizeti a számlákat, jár el bevásárolni, teszi rendbe azt amit rendbe kell. Amit meg tud spórolni az az övé.
Ez nem közös kassza, hanem havi apanázs szerintem.
Üljetek le, beszéljétek meg ezt, hogy ki mit vár el a másiktól.
Feleséged mennyit rak bele a "közösbe", vagy dolgozik-e egyáltalán?
"műtő segéd vagy ápolónő"
Mindkettő még nagyobb állóképességet igényel, mint a bolti eladó. Ennél jobbat találjatok ki!
De egyébként:
nálunk a közös kassza azt jelenti, hogy tök mindegy, hogy ki mennyit tud beletenni, ki mennyit keres, a végösszeg közös és közösen osztjuk be. Nincs enyém, tiéd; nincs neked ennyi nem jár, mert nem tettél bele annyit.
Tehát te keresel havi 300-400 ezret, ő pedig munkanélküli.
Írtatok házassági szerződést?
Mi a kérdés konkrétan? Zavar, hogy csak te keresel? Vagy zavar az, hogy összegyűjti az aprót és abból vesz valamit magának?
Miért baj az, hogy befizeti a csekkeket és tankol? :S
Nem mindegy, hogy melyiktek fizetik be a csekkeket, úgy is ugyanabból a pénzből van. Ha sokallod a benzinre költött pénzét, akkor ne adj neki autót. A csekkeket viszont mindenképpen be kell fizetni, akkor is ha egyedül lennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!