Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tanacstalan vagyok, szulnom kellene?
Nem vagyunk mar fiatalok, a ferjem 38 es en 32 eves vagyok.
11eve vagyunk egyutt, es mindig is nagy csaladod terveztunk 2-3 gyerekkel. A gond en vagyok, mert mindig talaltam okot arra miert ne most valaljunk babat. Sajnos masfel eve mar hazudok is a ferjemnek, titokban szedem a fogamzasgatlot.
Szeretnek gyerekeket csak szulni nem, es az is nagyon rossz hogy a "szabadsagom" kellene feladnom es az elso idokben 0-24 a gyerekkel lenni. Sokan biztos orulnek is neki.
Ezeket mind elmondtam anno a ferjemnek is es anyukammal is beszeltem errol .
Azt mondtak majd megvaltozok ha jon a baba es segitenek mindenben, de nem akarom hogy anyum legyen a babaval szeretek jol teljesiteni mindenben 100%ot nyujtani.
A ferjem kert hogy menjunk orvoshoz mert valami oka van hogy nem jott ossze a baba.
Nem tudom mit tegyek, felek hogy megtudja mit tettem.
Szerintem neked nem való gyerek és erről korrekt lenne a férjedet is tájékoztatni, mert ha ő meg családra vágyik, nem foszthatod meg tőle.
Akkor leszel igazán érett rá, ha egyáltalán ez eljön valamikor, amikor teljesen önzetlenül félre tudod tenni a kényelmedet a gyereked érdekében, mert ha nem, akkor csak szegény pici fog szenvedni egy életen át. Ha nincsenek benned anyai ösztönök, nem vágysz babára, akkor kár erőltetni, mert a saját és a babád életét is elrontod.
HA szeretnél legalább egy gyereket, akkor merd bevállalni! Mások 3-4-et is felnevelnek, ahhoz képest egy gyerek semmiség.
Komolyra fordítva a szót: mind2 félelmed ellen lehet tenni. HA lélsz a szüléstől, akkor olyan kórházra van szükséged, ahol lehet kérni érzéstelenítést - mármint ha konkrétan a fájdalomtól félsz. Nézz ennek utána és gondolj arra, hogy ha annakidején édesanyád is vállalt téged.
A másik félelmed az, hogy le leszel kötve. Ez igazából nem jelenti azt, hogy ne utazhatnál és ne vehetnél részt egy csomó babás programon. Manapság létezik babás torna, baba-mama klub, rengeteg a gyerekbarát szálloda, a gyerek 3 évek soráig a legtöbb helyre ingyen mehet, elviheted strandra, mindenfelé..
Én szabadnak érzem magam 2 gyerekkel is, berakom őket a gyerekkocsiba és már megyünk is, ahova csak szeretnék. Ha van 2 nagymama pés egy jófej apuka, akkor időnként kettesben is el tudtok utazni, színházba, moziba menni, van kire hagyni a gyerkőcöt. HA apuka bevállalja, akkor barátnőkkel is mehetsz ugyanúgy.
És gondolj arra, hogy megéri. Mi lehet fontosabb az embernek, mint a családja? Én mielőbb vállalnám, mert 35 éves kor alatt a terhesség és szülés komplikációi minimálisak. A terhességed alatt - ha elmész táppénzre, amihez jogod van, akkor rengeteg szabadidőd lesz , több, mint valaha. A gyes időszakában meg szintén lesz sok szabadidőd, bizonyos értelemben több, mint most.
Ha nem vállalod be, meg fogod bánni.
Én abba hagynám a gyógyszert és tartanék egy hónap szünetet és utána élesben próbálnám. Még az iis benne van a pakliban, hogy nem esel teherbe hónapokig, a nők többsége nem esik tehervbe azonnal.
Ha mégis úgy döntesz, nem vállalsz gyereket, mondd meg a férjednek, joga van ezt tudni.
En is rosszul erzem a hazugasag miatt!
Azzal nyugtattom a lelkiismeretem, hogy a kov. honaptol nem szedem de aztan megis, mert felek mi lesz!
Talan onzesnek tunik amiket irtam, de a baba mit is varok.
Szeretnek neki tiszta szivbol mindent megadni es nem csak kotelessegbol foglalkozni vele.
Koszonom annak aki mert es normalis valaszt irt.
Egyre inkabb erzem magamban az erot, hogy megtudom csinalni de valami meg mindig hianyzik ( nem tudom mi az).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!