Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a házasságban vannak még elkülönülő "szerepek"?
Nő-->házimunka, gyerekek
férfi-->pénzkeresés
Ezek lennének azok? Mennyire mosódnak el a határok a Te kapcsolatodban? Vagy egyáltalán nincsenek?
Nem igazán.
Senki nem azért tanul, hogy utána 40 évig otthon port töröljön.
Szerencsére manapság ez már nem igazán jellemző a környezetemben, a kapcsolatunkban meg egyáltalán nem természetesen!
Nálunk mindketten egyformán takarítunk, főzünk, és egyikőnknek sem derogál a gyerekekért menni, tanulni velük, játszani velük, mesélni nekik vagy korábban etetni, kelni hozzájuk, pelenkázni, fürdetni...
Nem mentem volna hozzá olyan férfihoz, aki úgy gondolja, hogy ezek rá nem tartoznak.
Az egyetlen dolog, ami nálunk max. elkülönül az az, hogy a férjem szerel autót és nyír füvet és barkácsol, én varrok, gondozom többet a kertet (bár ez utóbbit ő is), és általában én rakom a helyükre a ruhákat, mert azt kényszeresen "elfelejti" mi hova való :)) Viszont egyéb, nem "nehéz" munkákat én is csinálok vele, pl. festés vagy bármilyen ház körüli munka ami mondjuk nem favágás.
nálunk is közelebb vagyunk a régi, hagyományos felosztáshoz, mint a ma divatos minden munkát felezünk-módihoz.
Mindketten dolgozunk, enyémek a könnyebb női melók, férjem pedig a kerti nehezebb munkákat végzi. Persze meg tudom metszeni én is a szőlőt, meg ő is be tudja pakolni a mosogatógépe.
Mi megosztjuk a férjemmel a házimunkát, és a gyereknevelést is közösen fogjuk csinálni. Már megbeszéltük, hogy felváltva fogunk mellette dolgozni (a foglalkozásunk otthonról is végezhető), és ő is mondta, hogy szívesen maradna otthon a gyerekkel majd. Jelenleg ő a fő a pénzkereső, mivel nemrég szakmát váltottam, és most kezdek alkalmi munkákkal tapasztalatot szerezni, de lesz majd olyan időszak is, hogy én leszek a fő pénzkereső, legalábbis így tervezzük. egyik felállással sincs egyikünknek sem problémája, amit lehet, azt megosztunk egymással. Van azért pár kivétel, pl. szerelési munkák (ezt ő csinálja), varrás, mosogatás (ezt meg én). Takarítani viszont sokkal szebben tud, mint én. A főzéshez én még egylőre jobban értek, és az idő 70-80%-ában én is csinálom, de már ő is kezd beletanulni, és olyan finomat csinált a múltkor, hogy az utóbbi időszakban az az étel van nálam az első helyen:)
Vannak olyanok, akiknél a szerepek jobban elkülönülnek, én viszont nehezen viselném, ha nem keresnék semmi pénzt (már így is nehezen viselem, hogy az én részemről sokkal kevesebb pénz jön most be), és nagyon remélem, hogy lesz olyan időszak, amikor a férjem dőlhet hátra, és kezdhet bele olyan munkába, ami a szíve vágya, miközben az én keresetemből bőven meg tudunk élni mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!