Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem támogat semmiben a párom? Nem akarok tovább egy eltartott nő lenni!
Érettségi után egyetemre jártam, akkor jöttem össze a párommal. Sokszor húzta a száját az egyetem miatt, és amikor megbuktam 1 vizsgán (nem keresztféléves volt a tárgy), azt mondta szerinte ne folytassam, csak időpocsékolás az egyetem. Menjek inkább dolgozni.
Hallgattam rá, mert rájöttem hogy nem megy nekem az a szak, egyszerűen rossz helyre jelentkeztem.
Elkezdtem munkát keresni, de nem találtam. Vagyis amit találtam, arra húzta a száját a párom, azt mondta ne vállaljak el minden sz.rt, hiszen az ő fizuja elég kettőnknek.
Elkezdtem iskolába járni, egy okj-s képzésre, de annak vége lett. (Persze a 1,5 év alatt csak azt hallgattam, hogy úgyse csinálom végig, nem fejezek be soha semmit amit elkezdek stb.)
Levizsgáztam, most munkát keresek ismét.
Eddig 2 ajánlatot utasítottam vissza, jobban mondta nem mentem el (tudom, hülyeség volt), mert a páromnak nem tetszett a munka.
Most lenne egy másik, ahonnan várom a visszajelzést. Párom ismét húzza a száját, flegmáskodik.
Lenne lehetőségem a meglévő végzettségemre épülő képzésre járni. Persze ez felsőfokú, fizetős, de a szüleim kifizetik (jobban mondta megelőlegezik az árát), ha addig nem találok munkát.
Kérdeztem a páromat, menjek vagy ne menjek, de nem mond semmit. Azt veszem ki a szavaiból, hogy túl butának tart tanulni, és lustának dolgozni.
Neki így kényelmes, hogy eltart, mire hazaér ki van takarítva, van ebéd stb.
Gyerekünk nincs, és nem is szeretnék még.
Köszönöm a válaszokat!
Ez a te szemszöged, meghallgatnám azért a párodat is. Ha te tényleg egyetlen sikertelen vizsga után otthagytad az egyetemet, aztán azóta is összevissza csapongsz, hol munkát keresel, hol tanulni akarsz, akkor nem csoda, ha céltalannak lát téged, nem?
Amit még kihagytál, az a lényeg: "húzta a száját a párom, azt mondta ne vállaljak el minden sz.rt," Azok milyen munkák lettek volna? A végzettségedhez illő, bejelentett, normális fizetéssel? Mert ha nem, akkor talán ebben is csak jót akart, hogy ha már megteheted, hogy válogatsz, akkor várd ki, amíg igazán jót találsz.
De most megint nem dolgoznál, hanem tanulnál, szóval annyira vérkomolyan mégsem kell venni a te önállódodási kísérleteidet... Az szóba sem jött, hogy munka mellett tanulj. Nem vagyok meggyőződve, hogy egyértelműen a párod a hibás, te meg vétlen, kihasznált áldozat. Meghallgatnám, hogy őszerinte ki kit használ ki, ebben a kapcsolatban, bejárónőt olcsóbb lenne fizetni, mint téged évekig eltartani...
a 21esnek igaza van!
el vagy mint hal a vízben, pasid meg a szüleid eltartanak, szerintem most lehet ideje lenne egy becsúszott babának és meg van oldva az életed
32 éves a párom.
Úgy látom, néhányan szövegértelmezési problémával küzdötök. Fussunk neki mégegyszer :)
Tehát, leérettségiztem. Utána szeptemberben elkezdtem az egyetemet. A 2. év végén nem sikerült egy vizsgám, úgy éreztem ez a szak nem nekem való, ezért otthagytam az egyetemet májusban. Még azon a héten jelentkeztem egy nappali képzésre, amit szeptemberben elkezdtem.
Ennek a képzésnek vége lett február végén. Itt sikeresen levizsgáztam. Most munkát keresek. A végzettségemre épülő képzés májusban kezdődne, mellette tudnék dolgozni, mert a tanítás csak péntek délután és szombaton lenne.
Előzőleg jelentkeztem árufeltöltőnek, takarítani, mekibe.
Ezekre mondta azt a párom, hogy ne vállaljam el, hanem keressek a végzettségemnek megfelelő munkát.
22-s
ez az "ideje lenne egy becsúszott babának" igen csak övön aluli volt!
De ne aggódj, nincs tervben a gyerekvállalás.
Sokszor húzta a száját az egyetem miatt, és amikor megbuktam 1 vizsgán (nem keresztféléves volt a tárgy), azt mondta szerinte ne folytassam, csak időpocsékolás az egyetem. - JAAA te döntötted el, hogy abbahagyod, de ahogy akarod. Nyugodtan mindent ott lehet hagyni egy bukott vizsga miatt...
Nincs tervben :) nem is szokott, csk tudod egy két bogyó eltűnik a wcben, aztán jaj megint nem tudsz dolgozni :)
Van olyan,amikor valaki tényleg nem akar dolgozni és a párjára fogja,de semmi sem bizonyítja,hogy a kérdező is ebbe a kategóriába tartozik.
Ezentúl állj ki magadért.
A párod elég undorítóan viselkedik. Én a helyedben már réges régen kidobtam volna mint macskát sz.rni...
Én akkor jöttem össze a férjemmel amikor jogot tanultam. Felsőfokú szakképzésen az első év vége felé ismerkedtünk meg és jöttünk össze....és az egész 2 éves képzés volt.
Sose voltam egy lángelme...közepes lett az érettségim is. De ha egyszer is olyat mondott volna a férjem (akkor párom) hogy hagyjam mert úgyse sikerül, meg semmi értelme, akkor kivágtam volna a francba az is biztos.
Bár ő normális pasi, szóval végig támogatott. Biztatott hogy sikerülni fog és ne idegeskedjek. Végül jelesre szakvizsgáztam. Az utolsó évben már végig vele voltam:) Nem akadályozott a tanulásban, türelmes volt:)
De a lényeg az, hogy végig biztatott. Egy normális párkapcsolatban szerintem ez az alap. Nem vagy épelméjű, ha tanulást, és munkalehetőségeket is visszautasítasz miatta....
Ezt azért csinálja hogy ezáltal azt mondhassa hogy övé az utolsó szó mindenben, hisz csak ő keres pénzt, ő tart el....ne csináld ha jót akarsz magadnak.
"Kérdeztem a páromat, menjek vagy ne menjek"
TE mit akarsz??? NE legyél már önállótlan, saját gondolataid vannak, vagy azokat is a párod mondja meg??
Én is inkább azt ajánlom hogy próbálj meg ne a párodtól függni. Mert jelenleg mindenki azt vette ki a szavaidból hogy tőle függsz. Ha ezt hagyod neki a továbbiakban is, csak rosszabb lesz !!
21-nek meg igencsak sok esze lehet, a becsúszott baba miatt. Remélem majd neki is "becsúszik" egy baba egy ilyen jó élettárs/pár mellett :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!