Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem támogat semmiben a párom? Nem akarok tovább egy eltartott nő lenni!
Érettségi után egyetemre jártam, akkor jöttem össze a párommal. Sokszor húzta a száját az egyetem miatt, és amikor megbuktam 1 vizsgán (nem keresztféléves volt a tárgy), azt mondta szerinte ne folytassam, csak időpocsékolás az egyetem. Menjek inkább dolgozni.
Hallgattam rá, mert rájöttem hogy nem megy nekem az a szak, egyszerűen rossz helyre jelentkeztem.
Elkezdtem munkát keresni, de nem találtam. Vagyis amit találtam, arra húzta a száját a párom, azt mondta ne vállaljak el minden sz.rt, hiszen az ő fizuja elég kettőnknek.
Elkezdtem iskolába járni, egy okj-s képzésre, de annak vége lett. (Persze a 1,5 év alatt csak azt hallgattam, hogy úgyse csinálom végig, nem fejezek be soha semmit amit elkezdek stb.)
Levizsgáztam, most munkát keresek ismét.
Eddig 2 ajánlatot utasítottam vissza, jobban mondta nem mentem el (tudom, hülyeség volt), mert a páromnak nem tetszett a munka.
Most lenne egy másik, ahonnan várom a visszajelzést. Párom ismét húzza a száját, flegmáskodik.
Lenne lehetőségem a meglévő végzettségemre épülő képzésre járni. Persze ez felsőfokú, fizetős, de a szüleim kifizetik (jobban mondta megelőlegezik az árát), ha addig nem találok munkát.
Kérdeztem a páromat, menjek vagy ne menjek, de nem mond semmit. Azt veszem ki a szavaiból, hogy túl butának tart tanulni, és lustának dolgozni.
Neki így kényelmes, hogy eltart, mire hazaér ki van takarítva, van ebéd stb.
Gyerekünk nincs, és nem is szeretnék még.
Köszönöm a válaszokat!
"kerdeztem" , "mondta"
Nojjel fel es csinald azt, amihez kedved van! Persze igy utana nem lehet mast szidni...
Leepiti az onbizalmad, h aztan uralkodhasson rajtad. Az, h nem tamogat akarmilyen munkaban, és igy az o fizetesebol eltek, szinten a "fuggo-viszonyt" segiti elo.
Kezdj onallo eletet! Gyereket ne vallalj, szerintem nem lesz hosszueletu a dolog.
Szerintem a párodat kellene meneszteni. Anno mikor 1 tárgyad nem sikerült nem kellett volna feladni, másnak is van ilyen hogy nem jön össze elsőre, sőt másodikra sem, de mégis lediplomázik. Akkor és ott nem kellett volna feladni, gyengének lenned.
Egyszerűen nem látom hogy neked lenne saját szabad akaratod. Én mondjuk míg nappalira jártam nem költöztem össze a férjemmel. Mikor lett munkám akkor költöztünk. Így egyenlőek voltunk. Majd elkezdtem egy levelezőt, aminek a tandíját a nagymamám fizette, de a férjem mindenben mellettem állt. Ha kellett akkor elvitt, ha kellett akkor a szigorlati tételeket kérdezte ki, máskor segítette begépelni a szakdolgozatomat, pedig ő nem ilyen beállítottságú, nem akart tovább tanulni sem, szóval nincs egyetemi végzettsége. Egyszerűen gyenge vagy, és ebben kellene változtatnod, a saját lábadra állni. Ne szülj neki gyereket mert örökre függőségbe kerülsz, és ez csak rosszabb lesz. Ha én munkát keresek akkor azt én döntöm el hogy mit vállalok el, nem a férjem. És ha nekem nem jön be akkor én döntöm el hogy váltok.
Nagyon nagy butaságot csinálsz hogy azt csinálod amit ő akar. 10 év múlva majd dob egy ő szerinte okosabb nőért, te meg ott maradsz a gyerekkel, nulla munkatapasztalattal egyedül. Mutasd meg hogy te is vagy olyan okos, sőt okosabb mint ő és a kezedbe veszed az életedet.
Nem tudom mennyi idős vagy, de biztosan felnőttkorú.
Még nem tudod, nem érzed, mert happy minden, de bizony te egy kiszolgáltatott, tehetetlen nő vagy.
Addig fizet mindent a "párocskád", amíg te úgy táncolsz, ahogy ő fütyül. Jó példák erre az önállósodási törekvéseid, amiket nem viselt túl jól már eddig sem.
Nem tudom, mennyit keres a "párod", de biztos vagy abban, hogy nulla munkatapasztalattal, nulla jövedelemmel, az ő kénye-kedve szerinti háztartási "alkalmazottként" kielégítő életet élsz anyagilag, szellemiekben, a vágyaid is teljesülnek?
Nem úgy látom, különben nem kezdenél tanulni, állást keresni.
Mindannyian mások vagyunk, más igényekkel és engem nem zavar, nem bánt, ha te egész életedben háztartási alkalmazott leszel a flegmázó "párod" mellett, csak kérlek FELELŐSEN 3 dolgot mérlegelj:
1. mihez kezdesz nulla tapasztalattal, 30hoz közelebb, ha a drága "párod" gondol egyet és útilaput köt a talpadra? Visszamész a szüleidhez és ők tartanak el?
2. Miből lesz neked kismama korodra annyi tartalékot vagy biztosítási jogviszonyod, hogy biztonsággal tudj szülni egy ilyen drága jó embernek- belekalkulálva természetesen azt is, hogy gyermekkel is bármikor kirakhat...
3. Tudom, szerinted még messze van: de azért szánj rá 10 mp-et végiggondolni, hogy miből lesz egyáltalán nyugdíjad (és itt nem csak az államira gondolok, de jelen körülmények között te még arra sem lennél jogosult!)
Felnőtt nő vagy- legyél már életrevalóbb is egy kicsit! Merj már végre felnőni, tanulni, dolgozni, felelős lenni magadért, az életedért, beosztani a jövedelmedet, megküzdeni a nehézségekkel stb.
Hátborzongató, hogy a "párod" eltart, a szüleid fizetik az iskolát és ha jól számolom legalább 1-2 évig jártál egyetemre, majd 1,5 évig egyéb képzésre, közben munkanélküliség, alsó hangon 23-24 éves lehetsz.
Tudod nekem valóban igen jól etta férjem (külföldi állampolgár, külföldi középvezetői munkakör), sőt én is (banki elemző vagyok). Mégis dolgozom, dolgoztam és eszembe sem jutna csak azért a nyakán élősködni, mert "megtehetem".
Gyermek mellett, házassággal a hátam mögött is azt gondoltam, hogy mindig törekedni kell az önállóságra, arra, hogy bármilyen körülmények között megálljam a helyem, el tudjam tartani magamat és a gyermekemet (extrém helyzetben is, ha meghal valaki vagy elválunk stb.)
Te nem félsz a bizonytalan jövődtől?
Nem tölt el szorongásal, hogy a napi betevőd attól függ, hogy a "párod" mennyire flegma ma?
Minden jót.
etta= keresett
szorogásal=szorongással
elnézést a hibákért (előző voltam)
Azt akarja, hogy tőle függjél. Következő melót (akármi is legyen!) fogadd el!
Most a szüleid is leterhelnéd egy újabb képzéssel? "ha addig nem találok munkát" Nem fogsz.
Neked is ez a kényelmes, otthagyni a sulit mert 1 vizsga bukó lesz? Mindenki otthagyhatná!
Mégis hány éves vagy? Egy napot sem dolgoztál? Ha kidob mész haza? Szégyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!