Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Férjem 19 boldog házassági év...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férjem 19 boldog házassági év után közölte hogy mi lenne ha elköltözne? Ti mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés
Állítólag nincsen senkije, csak most jött el nála az-az idő hogy már nem szerelmes belém. Azt mondja hogy szert de csak ennyi. Mindenben segíteni fog, van 3 gyermekünk. Csak külön akar lenni! Én nagyon szeretem, de azt mondják ha szeretsz valakit akkor enged el!
2014. márc. 17. 11:45
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
82%
Hagyd,hagy menjen.Lehet kell neki egy kis külön töltött idő,hogy megint tudatosodjon benne,hogy veled kerek az élete.Erőszakkal,vagy zsarolással,hisztivel,vagy mártírkodással magad mellett tartani butaság lenne.
2014. márc. 17. 11:50
 2/26 anonim ***** válasza:
12%

Hát nekem ez sántít. Szerintem már te se szereted, ha harc és próbálkozás helyett egy vállrándítással el tudod engedni őt azért, mert van ez a mondás.

Ha mindketten újra vágytok, akkor el kell válni. A jó kapcsolat megmaradhat, főleg a gyerekek miatt fontos, a többi meg nem számít.

3/26 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem van valakije. Mert ha nem lenne, majd h*lye lenne elmenni a kényelmesből, ahol főznek, mosnak takarítanak rá.

Hagyd elmenni. Piszok nehéz, de hagyni kell.

4/26 anonim ***** válasza:
66%

Boldog házasságból senki nem költözik el (főleg, ha nincs más a képben - amit ilyenkor nagyon nehéz elhinni...).

Elhiszem, hogy te boldog (vagy csak vak?) voltál.

Igen, ha szeretsz valakit, el kell engedni, én is ezt szoktam mondani, de csak azoknak, akik foggal-körömmel és ész nélkül ragaszkodnak egy totálisan értelmetlen, jövő nélküli, életképtelen kapcsolathoz, vagy még inkább ábrándhoz.

19 év után azt gondolom, hogy nem az "elengedés" az első, hanem az őszinte beszélgetés és megpróbálni változtatni. Amennyiben igaz, hogy nincs harmadik a képben. És ha megpróbáltátok, de nem ment, akkor elengedni egymást, hogy mindkettőtöknek jobb legyen.

Soha nem értettem egyébként, hogy az emberek miért egyből az elköltözéssel állnak elő. Ha valami nem tetszik 19 évig, miért nem lehet megmondani? Néma gyereknek anyja se érti a szavát. Ha meg mondta, de te szándékosan nem hallottad meg... az egy másik kérdés, akkor talán tényleg jobb az elengedés.

2014. márc. 17. 11:53
 5/26 anonim ***** válasza:
88%

Nem fogod tudni visszatartani, illetve nagyon sok értelme nincs is.

Így én elengedném.

Azzal a feltétellek persze, hogy (habitusotoktól, anyagi helyzetetektől, párkapcsolati intelligenciátóktól függően):

- ÍRÁSBAN kötelezettséget vállal a saját 3 gyermek utáni gyermektartás megfizetésére (félreértés ne essék, ez NEM a te pénzed lesz, így ha nincs rá aktuálisan szükséged, a gyermekeidnek tedd félre, de ne tekints el tőle)

- ÍRÁSBAN megosztoztok egymás között a közös vagyonon

- amennyiben a fentiekben nem tudtok megegyezni jogi segítség nélkül, akkor a vagyonmegosztást és a gyermektartás iránti igényedet vidd bíróságra. Emiatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Ha menni akar, engedd el, de tudasd vele, hogy a közös gyermekeitekért való felelőssége nem fejeződik ezáltal be.

Nagyon jól hangzik, hogy "mindenben segíteni fog", de legyen eszed, ezt a kötelezettségvállalását konkrétumokkal legyen szíves közjegyző előtt megtenni, különben holnap gondol egyet és ne mmarad pénze, vagy elfeledkezik a gyermekeiről, akkor mit csinálsz? Akkor szaladhatsz a bíróságra, ami nem 1-2 hetes huzavona.

Nem kell olyan szekér után szaladni, ami nem vesz fel.

Értelmesen üljetek le, beszéljétek meg ennek a döntésének az anyagi és az érzelmi oldalát is. Lehetőleg a kettőt ne keverjétek.

Minden jót.

2014. márc. 17. 11:54
 6/26 anonim ***** válasza:
41%
Én azért megkérdezném miért akar elköltözni.Én tuti kiborulnék.Boldog házasságban nem tesz ilyet valaki.Próbálnék valami megoldást keresni,hogy ne menjen el.Megkérném, maradjon és beszéljük meg mi a probléma,és próbáljuk megoldani,ne egyből elmenekülni.
2014. márc. 17. 11:55
 7/26 anonim ***** válasza:
35%
Én is ezt a problémamentes boldog házasságot kérdőjelezném meg! Aki boldog, hová menne? Tudom, hogy a saját szemszögedből írtad, hogy "boldog". Vajon a 19 év alatt megismertétek egymást?
2014. márc. 17. 11:58
 8/26 anonim ***** válasza:
52%

kell neki a szünet a boldog, 3 gyerekes családból...Szép.engedd csak, de ahogy az egyik válaszoló írta, papírozzatok le mindent, és még 1 dolgot: ne csak anyagilag, hanem ténylegesen is segítsen a gyerekekkel. Nem is tudom, hogy képzelte, most vagy el akar hagyni vagy nem. Váljon el, ha menni akar, de ilyen hogy csak elköltözik, meg mindenben segít... Ok, akkor kap egy hónapot, aztán visszaköltözik és te mész el "nyaralni" , ő meg lássa el a családot addig.

Lehet, hogy csak belefásult az életébe, a monoton mindennapokba, te is csak egy anyuka vagy neki, nem nő. Szerintem beszélj vele, hogy mondja el, mi bántja, és próbáljátok meg rendbe hozni, ne a költözés legyen az első számú megoldás. Vagy ha ő már itt tart, hogy neki csak az felel meg, akkor sajnálom :( ennél azért többet érdemelnél ennyi idő után.

2014. márc. 17. 12:21
 9/26 anonim ***** válasza:
51%

Segítenék neki összepakolni. 3 gyermek után pedig a gyerektartás a fizetése 50%-a.

Igen, a fizuja fele a gyerekeké.

2014. márc. 17. 12:22
 10/26 anonim ***** válasza:
0%

Mehet, de csak hivatalos válás után. A válóperben a pénzt fixálni fogják, amit adnia kell a kiskorú gyerekei után, és a válóper egy fix pont neked is, neki is abban, hogy vége. Aminek vége van, azt meg lehet gyászolni és utána tovább lehet lépni.

Ami csak különköltözés, "gondolkodás a jövőről" stb. az neki lehet, hogy kényelmes, de neked, aki a három gyerekkel elhagyva ottmaradsz, nagy trauma és nagy teher (érzelmleg is, és anyagilag is).

2014. márc. 17. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!