Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ti mennyire jöttök ki a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mennyire jöttök ki a párotokkal ha más pártra szavaz?

Figyelt kérdés
Nálunk Fidesz vs. Magyar Liberális Párt van. Ő konzervatív, én liberális vagyok, néha eléggé csúnyákat tudunk vitatkozni de végül mindig kibékülünk. Van itt valaki hasonló helyzetben? Nagyon érdekelne bárkinek a jó tanácsa hogy hogyan lehet ezt az ellentétet tompítani a mindennapokban. Előre is köszönöm! :)

2014. márc. 4. 19:51
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:

Szia! :)

Köszi az imát.

Te a szavazatoddal teszel azért, hogy a biztonságos abortusz helyett inkább olyan gyerekek is a világra szülessenek, akiket sosem terveztek. És lelki nyomorékként szenvedjék végig az életüket.

Te a szavazatoddal támogatod azt, hogy a megfelelő körülmények között végzett szakszerű abortusz helyett, mindenféle rejtett helyeken kuruzslók és bábák kaparjanak el magzatokat úgy, hogy közben életbeszélybe sodorják az anyát is a nem megfelelő higiénés körülmények miatt.

Arra szavazol, hogy azok akik már végső stádiumú, szenvedő beteg, ne kérhessenek egy kis segítséget ahhoz, hogy emberhez méltó módon távozhassanak a túlvilágra.

Azt támogatod, hogy egy-egy egyház elvei mentén szerveződjön az állam, így Európában keresztény diktatúra, a Közel-Keleten muszlim elnyomás jöjjön létre, ahelyett, hogy az állam távol tartaná magát a magánéletünktől és lehetőséget biztosítana arra, hogy mindenki szabadon élhessen és gyakorolhassa a vallását.

Támogatod továbbá azt is, hogy egy békés együttélés helyett a széthúzás, nemzetállamok és újabb és újabb háborúk sújtsák az emberiséget, ahelyett hogy békében és harmóniában élnénk egymás mellett. Szabadon.

A drogozás nekem közömbös. Akcidentális része csupán a programunknak. Nem oszt és nem szoroz. Nézz utána amerikai orvosi szaklapokban ha gondolod, ahol rengeteg orvos cikkez arról, hogy egészségesek bizonyos drogok ha felelősségteljesen fogyasztják őket.

És tudom hogy elsősorban ember vagyok. De nekem a magyarságom nem fontosabb mint a melegségem. Nemcsak azért, mert nem vagyok tisztán magyar, de azért is, mert jól hangzik mondogatni hogy magyar vagyok, meg minden, de ha nem engedi a társadalom hogy szabadon éljek azzal akit szeretek, házasságban, akkor kitörölhetem a magyarsággal a seggem. Nekem az fontosabb hogy magam mellett tudjam akit szeretek. Lehet hogy önző vagyok, de nekem a szerelem és a saját életem fontosabb mint hogy pár árpád-sávos zászlóval nagymagyarkodjak az Oktogonon. :)

Üdvözlettel,

Péter

2014. márc. 7. 00:16
 42/45 anonim ***** válasza:

Szia!

Imát bárkiért, bármikor.

Magyarországon '56 óta 6 millió(!) abortuszt végeztek el a legalizáció miatt. Ugye, nem gondolod, hogy az esetleges tiltás tovább őrizné e rettenetes arányokat? Biztos lenne kontár abortusz, de a száma a maihoz képest ezrelékekben sem lenne mérhető.

De mindegy is.

Hála Istennek a törvény adott: Ne ölj!, ezért aki keresztényi módon él és gondolkodik, az komolyan is veszi ezt. Aki meg nem, az nem.

Leginkább pedig ott mentünk el egymás mellett, hogy szerinted az ember boldogságra teremtett lény. Én meg keresztényként azt mondom, hogy ez így nem igaz, vagy kevés: az ember üdvösségre teremtett lény.

Lehetek én piszok boldog ember földi életemben abortuszokkal, droggal, majd a végén a kegyes halállal, de, ugye azt tudod, hogy akkor ezzel el is vész az üdvösségem?

Na, ez a szabad akarat. Hogy ezt belássam. Számomra a szabad akarat hatalom, mellyel ellene tudok mondani a bűnnek. Ehhez képest meg pünkt mindegy a földi boldogságom, mert nem ez éltet és nem oda törekszem. És szerintem pont ez a különbség hívő, meg nem hívő, keresztény, meg nem keresztény között.

A pénz voltaképpen nem számít, sőt, akkor vagy nyerő, ha épp annyi van, amennyi kell. Tudod, a mindennapi kenyér... :)

Áldott, szép nagyböjti készülődést kívánok: Petra

2014. márc. 7. 07:29
 43/45 A kérdező kommentje:

Szia!

Azt értem hogy nem a földi boldogság a lényeg, na de nem is az, hogy akkor tömegek éljenek kiáltástalanul és nyomorban. A felelős családtervezés jó dolog.

És ne hidd azt hogy akkor ezrelékekre csökkenne vissza az abortuszok száma. Maximum akkor más megoldást találnának. Végső esetben betennék a gyereket valamilyen árvaházba.

Ennek sincs sok értelme.

Másrészt pedig mint már mondtam én sosem abortáltatnám a saját gyerekemet. Ha más megteszi hát tegye, de ez az ő bűne és nem az enyém. Nem tudok mindenki felett ott állni és rácsapni a kezére ha valami rosszat tesz. Az államnak nem kell vallási ügyekben állást foglalnia. Nemcsak azért mert kontraproduktív lenne de azért se mert az állam nem vallási intézmény. A vallások felett áll.

A vallás a vallást követő egyénekre vonatkozik. Nem mindenkire!

A zsidó vallás tiltja a szombati munkavégzést. Ergó tiltsuk is be hivatalosan, nemigaz?

Tilja a disznó hús fogyasztását. Szalonnák hamar lekerülnének a polcokról a tesco-ban. :D

És a többi és a többi....

Az államnak csak a lehetőséget kell biztosítania arra, hogy mindenki a lehető legszabadabban élhessen úgy, hogy közben nem árt másoknak és követi a saját vallását. Keresztényként szabadon élhetünk Magyarországon. De zsidóként és ateistaként is jogunk van ehhez.

Az állam nem azért van hogy úgy működjön mint egy egyházi erőszak-monopólium. Ez nem csak embertelen de hatékonytalan is. Ha összeolvasztjuk megint az államot az egyházzal, akkor az egyház és az állam ellen érzett parciális ellenszenv összeolvad, és még erősebbé válik. Hosszú távon anarchiához vezetne.

Épeszű ember legalábbis nem sokáig tűri el, hogy csakúgy megmondják neki hogy mit csináljon és mikor. Meg hogy mit ne. Itt most a nem vallásos emberekre gondolok akik a Bibliát nem tekintik mérvadónak, hisz az is csak egy könyv mint a kis herceg vagy a gyűrűk ura. Nem több, de nem is kevesebb.

De nem fognak neked a Narnia vagy a Star Wars szabályai szerint sem élni, csak és kizárólag racionális és józan ésszel belátható szabályokat fognak betartani. (polgári jog)

Az egyházi szabályokat azoknak kell betartani, akik az adott egyházhoz tartoznak. :)

Üdvözlettel,

Péter

2014. márc. 7. 16:22
 44/45 anonim ***** válasza:

A politika politika, a párkapcsolat párkapcsolat. Nem szabad keverni a kettőt. A párom ugyanolyan felnőtt, gondolkodó ember, és az az ő szuverén magánügye, hogy mit tart jónak. Bár amennyire apolitikus, szerintem szavazni se fog...

Amúgy, szerintem jobb, ha nem viszitek bele a politikát az otthoni életbe. Több olyan család van, aki ilyesmi miatt szakadt szét, ne ti legyetek a következők.

2014. márc. 8. 13:34
 45/45 anonim ***** válasza:
Amíg egyikünk sem nagyon radikális, addig engem annyira nem zavar. Én liberálisabb vagyok, ő inkább konzervatív, vannak dolgok, amikben nem 100%-ig egyezik a véleményünk. Ha annyira fontos mindkettőtöknek, hogy "csúnya viták" alakulnak ki belőle, az már régen rossz.
2016. okt. 10. 13:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!