Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Akik bent voltatok a párotokkal a szüléskor. Milyen volt a látvány? Bemennétek még egyszer? Undorodtok azóta a feleségetektől?
A látvány kicsit ijesztő volt.
Igen, a következőn is ott szeretnék lenni.
Nem.
Én egy olyan férfi véleményét ismerem, aki bent volt a szülésnél. Azt mondta, hogy nem érezte jól magát, hogy látta, annyit szenvedett a felesége, úgy érezte ott magát, mint egy nem odaillő bútordarab.
Azt nem tudom, hogy bemenne-e még egyszer, ill. hogy megundorodott-e a feleségétől.
A férjem véleményét tolmácsolom. 3 gyerekünk van, mind a 3 születésénél ott volt. Az elsőnél semmit nem látott, az orromhoz tartotta az oxigént épp. A 2. nál megnézte a kibújó buksit :) Nem, ettől sem undorodott meg :) A 3. nál a hátam, lábam tartotta, segítette a kitolást, nem nagyon látott semmit.
Bejönne még egyszer. Az apa-gyerek kapcsolat is zökkenőmentesebb volt, hogy látta a baba érkezését, hogy hívták, hogy legyen ott a mérésnél, hogy neki adták először a kezébe. Nyilván rossz volt neki, hogy szenvedek, de azt el nem tudta volna képzelni, hogy ne ő fogja a kezem, amikor a közös gyerekünk világra jön.
Ez nagyban attól függ hogy a férfi saját döntése alapján van-e bent a szülő szobán.
Párterápiás tanácsadó asszisztensként dolgozok így sok ilyen esettel találkozok.
Ahol a férfi magától dönt úgy hogy bent akar lenni szorosabbra fűződik a kapcsolat és a gyermekkel is egyszerűbben alakítanak ki kötődést/viszonyt az apukák. Minimális azoknak a száma akik emiatt "megundorodnak" a feleségüktől, de itt is általában komplikáció lép fel és többet lát a férfi mint általánosságban.
Viszont ahol a nő ráerőlteti a saját akaratát a férfira és azért megy be, ott 10-8 esetben fennáll a kapcsolat tönkre menetele.
Én is bent voltam mindkét gyerkőcnél.
A kedvesem fejénél voltam igyekeztem elkerülni a látványt, így nem történt semmi baj a potenciálommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!