Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Meddig tudnal turelmes lenni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig tudnal turelmes lenni egy depresszioval kuszkodo alkoholista ferjjel?

Figyelt kérdés
Nem hajlando beismerni hogy alkoholista. Hetvegrn is arra ertem haza este a munkabol hogy total berugva fetreng az agyon/alszik..alig ebredt fel..utana majdnem elesett. Az asztalan egy pohar narancslenek alcazott vodka..soros dobozok,cigisdobozok szethagyva. En szeretnek neki segiteni de nem ismeri be hogy beteg. Itt bogtem neki ..masnap ugyanaz fogadott. Felretett penzunk nincs ( nem is kozos kasszan vagyunk miatta ) pedig tudnamk felretenni de azzal indokolja hogy draga az elelmiszer( o 3x annyit kered en megis tudtam felretenni). Lassan elfogy a turelmem,gyomorgorccsel jovok haza mert tudom hogy aludni fog..nem csinalunk semmit egyutt, szeretnem otthonosabba tenni az alberletet de igy nem nagyon tudom kellene o is hozza. Egyaltalan nem vagyol boldog,sot kifejezetten rosszul erzem magam ,de onzosegnek ereznem itthagyni mikozbrn beteg..lassan elfogy a turelmem mert mar ezerszer atbeszeltuk igerget majd kezdodik minden elolrol..
2014. febr. 25. 10:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
72%

Ennek a dolognak OKA van!

Addig nem fogsz tudni segíteni rajta ameddig meg nem találod az okát.

beszélni kell vele, a ivott de még nem annyira részeg beszélgess vele mindenről, tudom kegyetlenség ez de meg kell próbálnod mert így legalább ő is beismeri hogy van egy ok amiért a piába menekült, és akkor fogja beismerni hogy problémája van.

Utána viszont lesznek dilemmák a leszokás végett.

Apám letudott szokni de hirtelen tette komoly elvonási tünetei voltak, kórházba is került emiatt de miután a hirtelen sok piát napi 1 sörre váltotta az úgy jó volt egy ideig aztán már a napi 1 sör sem kellett neki.

De ehhez türelem kell, és kitartás!

És éreznie kell hogy te vele vagy, és ott vagy mellette.

A párommal nem voltak ilyen alkohol gondok, de sok lelki baja volt és ő miattam gyógyult meg, mert én mellette álltam mindenben!

Fogni kellett a kezét, ölelni kellett. És picivel több mint 1 év után boldogabb élete lett.

Nála csak a cigi volt az egyetlen probléma de már az is csak elvétve fordul elő, de én úgy vagyok vele hogy jobb mint az alkohol mert sofőrként dolgozik így 20 éves kora óta nem is ivott. A cigit is kezdi letenni hogy lehetőleg azzal ne mérgezze magát, bőven elég ha a munkahelyén lélegzi be a sok kipufogó gázt, meg a targoncák körül mozog ami szintén elég veszélyes anyagot bocsát ki.

2014. febr. 25. 11:46
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
egy napot nem élnek vele.
2014. febr. 25. 11:48
 13/23 anonim ***** válasza:
70%

Igen,egyetlen OKA van. Alkesz semmirekellő ember.

Ne pazarold rá tovább az időd és az energiád....hagyd el szépen.

2014. febr. 25. 12:09
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt egy élettársam aki alkoholista volt, igy van tapasztalat sajnos mit tesz az emberrel az ital. Amig nem éltünk együtt nem derült ki, miután összeköltöztünk rá fél évre kezdett el látszani a probléma. A végén már dolgozni se járt és volt olyan eset is hogy a kisboltból szólt a tulajdonos nekem hogy üzeni a páromnak hogy rendeznie kellene a hitelét. Mindenfelé tartozásokat halmozott, de sorolhatnám estig milyen dolgai voltak... Amikor már úgy mentem haza hogy szintén mindig aludt, és a szoba alkoholbűztől áradt, egyszerűen nem voltak képes lefeküdni mellé aludni. A mi családunkban nem volt senki piás, sőt sziveszterkor is gyerekpezsgőzés volt/van igy nekem nagyon nehéz volt. Sok időbe telt mig el tudtam hagyni, sokáig győzködtem magamat hogy hátha megváltozik, mennyire szeretem, sajnálom elhagyni, mi lesz vele stb, de igy utólag hamarabb kellett volna elhagyni, nem érte meg ennyi időt rápazarolni. Hidd el hogy könnyebb lesz az életed ha nem maradsz mellette. Fogsz találni olyan férfit aki nem iszik, tisztességes, akivel lehet közös programokat szervezni és közös célokat elérni! Nekem is sikerült!
2014. febr. 25. 12:12
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy pár dolgot szeretnék kiragadni a válaszokból.

Még sosem hallottam az alkoholizmus játszma fogalmáról,de félelmetes így elolvasva,hogy ennek koreográfiája van...Egy másik válaszoló írta,hogy mi lehet az oka az alkoholizálásának.Szerintem itta,itta csak mert szerette,később a rabja lett. És egyébként nem hiszem,hogy veszélyesebb lenne egy szál marihuanás cigi,mint a pia.Ezt már csak azért biggyesztem ide,mert hihetetlen,hogy szegről-végről (vagy túl közelről) mindenki ismer masszív alkoholistát.Kérdező! Ha egyszer jobb passzban leszel olvasd el a Lucy Sullivan férjhez megy című könyvet.Kicsit fel fog oldozni,miután belátod,hogy nem maradhatsz vele.Ha ő lehet olyan önző,hogy elissza a pénzeteket,nem törődik veled,és jobban szereti a piát,mint Téged,szerintem nem tartozol neki semmivel.Pláne nem a szabadságoddal,az életeddel.Nem küszködnék vele.

2014. febr. 25. 13:08
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd el!

Éveket, reményt vesz el az életedből, és semmi nem változik.

Köszönöm a 3.-ik válaszolónak, elolvastam.

Újra elfogom, amíg meg nem értem teljesen.

Azt hittem, mindent tudok a témában, de ezt nem ismertem.

2014. febr. 25. 13:10
 17/23 anonim ***** válasza:
Ha beismerné, hogy problémája van, és nem kapott volna még esélyt, amit aztán el is rontott, akkor is csak barátként támogatnám.
2014. febr. 25. 21:00
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Talán nem annyira, de voltam én is közel a férjed állapotához, jó másfél évig.

Aztán valahogy sikerült megkérdezni magamtól, hogy ez most már örökre így? És mi a francért. feleség már nem volt, de gyerekeim meg vannak.

Arra gondoltam, hogy így nem vagyok igazából az apjuk se, mert jóformán semmit sem tudok tenni értük, még egy szülői értekezletre se mehetek el... szóval fontosságban eléjük került volna az alkohol????

Szóval volt egy szar hét, de azóta semmi pia, nincs szó tökéletes boldogságról, de emberi életem van.

Ilyesmit mesélj elé neki, de valami véges időtávot szabjál, neki de főleg magadnak.

Értem,hogy betegség ez is, de hát mégsem olyan, mint az agydaganat, - akkor elhagyni az más dolog.

Egy életed van, neked is, ő meg azt fogadta, hogy azt boldoggá teszi. De nem teszi.

2014. febr. 27. 09:52
 19/23 anonim ***** válasza:

Semeddig. Én nem vagyok olyan ember, aki életképtelen, önsorsrontó emberek mellett tudnék egy percet is élni. De én nem te vagyok. :)

Kérj segítséget!

2014. febr. 27. 14:34
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Ultimátumot kell adni neki.

Sorold fel, hogy te mit nem szeretsz ebben az életben vele.

1. hétvégén berúgva fetrengett

2. másnap ugyanúgy fogadott

3. nem tudtok pénzt félretenni, mert elissza

4. Nem csináltok semmit sem együtt

5. nem akarsz olyan emberrel élni, aki ennyi alkoholt fogyaszt.

Ezeket mondd el neki, hogy számodra elfogadhatatlan, és kezd betelni a pohár. Ha ezen nem változtat XX-ig (mondjuk 3 hónap múlva lévő időpontot adj meg), akkor el fogsz költözni. Ha azt mondja, hogy ő pedig ezt és ezt nem szereti benned, akkor megmondhatod, hogy joga van a saját igényeihez, és ha nem tetszik valami, mondja meg ő is nyugodtan. Ne zsaroljon azzal, hogy ő bezzeg mennyi mindent elvisel tőled.

Ha 3 hónap múlva sem változik, akkor nincs mese, bőröndöt szedd elő és muszáj elköltözni. Ha az elköltözésed után sem veszi észre magát, nem áll le az alkoholról, akkor add be a válópert. Nincs értelme tovább így folytatni.

Szomszédom 8 évet vesztegetett el a saját életéből azzal, hogy az alkoholista férjét próbálta megmenteni. Elváltak, ő már mással él most, a férj pedig ugyanúgy alkoholista. De ha együtt maradnak, akkor sem tette volna le az italt.

De te legalább a saját életed megmentheted egy nyomorult, sanyarú élettől!

2014. febr. 27. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!